התיעצות...

ronlev86

New member
התיעצות...

התחלתי ללמוד השנה באוניברסיטת תל אביב , משפטים (משולב עם כלכלה). הלימודים לרוב מאד עמוסים ולצערי , אני קצת מרגיש ששיטת הלימוד של לשבת בהרצאות להקשיב ולסכם קצת לא מתאימה לי, כלומר אני כן לומד המון , אבל עיקר הלמידה מרוכזת בהכנת עבודות- שנוגעות לחומר עתידי. אוסיף שאצלי זה תמיד היה ככה , בכל מסגרת לימודית שהייתי בה העדפתי ללמוד לבד, עם עצמי- ולא מהרצאה, אני פשוט מרגיש שהרבה יותר קל לי להתרכז ככה. השאלה היא למעשה האם מתוך ניסיונכם , עליי לכפות על עצמי למידה בסגנון שאני לא ממש אוהב ומרגיש שהוא לא אפקטיבי לי, או שאפשרי גם ללמוד בצורה יותר עצמאית ללא נוכחות בכל ההרצאות? אני שואל בעיקר כי אני לא ממש מכיר את ההתמודדות עם החומר (המשפטי) לבד ובמסות גדולות לקראת מבחן, ומהם ההשלכות של לא תמיד להיות בקו אחד עם המרצה...

מיכלי158

New member
תשובה

להכרות ולמידה את החומר אין שום בעיה לעשות את זה בדרך שלך באופן עצמאי,(כמובן שלמבחנים יש ללמוד לפי ההרצאות והחומר הנילמד בכיתה)

Anabol

New member
כל עוד אתה אכן

מתעדכן בסוף השנה ומקבל סיכומים/מחברת בחינה ממישהו שהיה בשיעורים, אין בעיה לרוב. בייחוד כשיש לך עומס מכיוון כלכלה. אתה לא בהכרח בנקודת פתיחה גרועה יותר. מה גם שבאמת אין טעם להגיע לשיעורים ולא באמת לקלוט שום דבר. לדעתי, אין לך מה לדאוג.

נראה לי שזה אכן אפשרי, אבל אתה עוד בשנה א'

כלומר - עוד לא חווית על בשרך תקופת מבחנים. אתה אפילו עוד בסיטמסטר א'! (כלומר - תקופת המבחנים של סימסטר ב' קשה משמעותית הרבה יותר, אבל גם אין לך את תקופת המבחנים של סימסטר א' שתתן לך מושג). לדעתי, אל תנטוש עכשיו. יכול להיות שתגלה לקראת המבחנים שאתה צריך את השיעורים האלה. חכה, תמיד אפשר להתחיל להבריז בשנה ב' אם ממש רוצים (או לכל המוקדם - סימסטר ב'). אישית, אני מרגישה שגם אני פחות מצליחה במבחן אם אני לא נוכחת בשיעור, וגם שאני יודעת פחות, גם אם אני מצליחה לעשות את עצמי כאילו אני יודעת. אני לא באתי ללמוד משפטים רק כי אי אפשר להיות עו"ד אחרת. באתי כי אני רוצה ללמוד, ואני מרגישה שלימוד מסיכומים לא נותן לי את זה. בכל אופן, יכול להיות שעם זה לא תזדהה, אבל אתה לא מכיר את עצמך עדיין, ולכן נראה לי שעל ההתחלה להתחיל מלהגיע למבחנים בלי להיות בשיעורים - זה סיכון שלא הייתי ממליצה לקחת. שיהיה בהצלחה

B L I M P

New member
מבחינת הישגים במבחנים

לא חסר אנשים עם ציונים ממש גבוהים שרואים את הפקולטה מבפנים רק בתקופת המבחנים. אם כי אני מניחה שזה עניין של אופי - יש כאלו שזה עובד להם, ויש כאלו שחייבים לשמוע את ההרצאה כדי לקלוט. אתה אומר שאתה מהטיפוס הראשון, אז באופן עקרוני, אני לא רואה מניעה לקבל ציונים טובים גם אם נעדרים מהשיעורים.. אבל, וזה אבל גדול, אני חושבת שיש ערך מוסף מאוד גבוה בלהיות בהרצאות ובלהתכונן אליהן (לקרוא חומר) ולדעת על מה מדובר. ובלעשות את זה לאורך כל השנה, ולא רק במשך שנה בסוף הסמסטר. אולי זה לא ישפיע על הציון, אבל אני כן חושבת שזה בסופו של דבר ישפיע על ההבנה שלך את החומר. אני אודה שגם באמתחתי יש כמה קורסים שלמדתי רק מסיכומים, ובחלקם כנראה לא הייתי מצליחה לזהות את המרצה. אבל התחומים שאני הכי מבינה בהם ואוהבת אותם, הם אלו שנכחתי בכל שיעור וגם קראתי לשיעורים.

למעלה