התיעצות לגבי טיפול החודש ...

תכלת123

New member
התיעצות לגבי טיפול החודש ...

הי , עברתי השנה את מכסת הטיפולים , מבלי שידעתי לחלוטין על מגבלה במספר הטיפולים (יש שאיבות שלא הייתי ניגשת אליהן אם הייתי יודעת שהן נספרות והתסכול שלי הוא על כך שלא התריעו בפני על כך) בכל מקרה , זמני הוא לגמרי לא בידי. אני בת 42.5 ,, יש לי ילדה בת 4 (הריון טבעי ) ובשנה האחרונה מנסה להרות באמצעות תרומת זרע. מאחורי שתי הפלות והרבה יאוש
הFSH שלי תקין , אבל התגובה השחלתית חלשה. היות וכך רוב ההפריות שלי היו על בסיס טבעי וכך גם החודש התעתדתי לבצע הפריה ללא הורמונים. השאלה האם כדאי החודש, בהעדר אישור ל IVF ללכת על הזרעה ? השיקול הוא עלות מנת הזרע ( מיבאת מחו"ל בעלות של 5,000 ש"ח ולא נותרו לי מנות רבות ) האם, מניסיונכן / דעתכן הפריה על בסיס טבעי בהכרח עדיפה על הזרעה ? מאוד מתלבטת וכבר חייבת לקבל החלטה
תודה רבה

anguly

New member
זו שאלה קשה...

זה מאד אישי ואין תשובה אחידה. מה שברור שאם את לא מגיבה טוב, אז יש יתרון להליך טבעי בהזרעה או בשאיבה. ההבדל בין השניים תלוי במצב הביציות שלך. לעתים ביציות מבוגרות נוטות להיות עם קליפה קשה יחסית ואז הזרעים לא מצליחים להפרות אותה, במקרה כזה להפריה יש יתרון גדול על פני הזרעה. אם במעבדה ציינו שאין בעיה בביציות בהחלט אפשר ללכת על הזרעות. שיהיה בהצלחה

למעלה