התיעצות לגבי גודל העובר

אור יום

New member
התיעצות לגבי גודל העובר../images/Emo53.gif

אני נמצאת כעת בשבוע 34 והייתי היום בבדיקת אולטרסאונד תקופתית. בבדיקה זו נאמר לי שהעובר מתאים לשבוע 32 והמשקל שלו יחסית נמוך 1900. הרופאה קבעה לי ביקורת נוספת בעוד כשבועיים. השאלה שלי היא כזו- עד כמה עלי להלחץ? הרופאה שידרה לי לחץ מסויים (למשל, שאלה אותי אם עשיתי בדיקת מי שפיר, ובמהלך האולטרסאונד היא בדקה שוב ושוב על מנת להיות בטוחה) אך בכל נסיון שלי לברר עוד פרטים היא אמרה לי שהיא לא יכולה לקבוע כעת דבר ובבדיקה בעוד שבועיים היא תהיה יותר חכמה. האם כדאי לערוך סריקה מורחבת נוספת? ללכת ליעוץ? אני בשלב די מתקדם של ההריון ועד כה כל הבדיקות היו בסדר (השקיפות, הסריקות,האולטרסאונדים, מי שפיר לא עשינו) כל הכוונה והמלצה תתקבל בברכה!

shlomiky

New member
אחוזון 50 - מעט מאוד עוברים (ואחר

כך תינוקות) נופלים בדיוק על אמצע הסקלה הסטטיסטית. הפרד של שבועיים מעל או מתחת לא סוף העולם - בעיקר עם ההפרש נשמר די עקבי לאורך כל ההריון. אבל יותר מזה אם לא היה משהו דרסטי.. העובר לא גדל הצורה לינארית, אלה בקפיצות. לי היה המקרה ההפוך... כל ההריון הגברת שמרה על אחוזון 95 (ענקית) ואז בסוף שבוע 32 זינקה בחודש קדימה. אחרי שבועיים כשנבדקנו שוב היא חזרה לפרופורציה.

dinn1

New member
זה ממש לא נורא- הגדולה שלי בשבוע

32 שקלה 1.600 ק"ג ובסופו של דבר נולדה בשבוע 43 במשקל של 3 ק"ג , וזו שבבטן הולכת כנראה בעקבותיה וגם מדאיגה אותנו במשקל הנמוך שלה (שבוע 27 ושוקלת 750 גר') הנחמה היחידה היא שבחוץ הם גדלים מהר יותר ומשלימים פערים - אבל בכל מקרה צריך לעקוב בא.ס עד הלידה ולראות שהם נשארים באותו אחוזון גדילה

אור יום

New member
למעשה בבדיקות שעשינו

עד לבדיקה הנוכחית ההתפתחות תאמה את השבוע המוערך (גם כאשר נעשו אוטרסאונדים ע"י רופאים שונים) ורק בבדיקה הנוכחית חל פתאום הפרש מסוים של כשבועיים. ולכן החשש/הדאגה האם יכול להיות קשר לתפקוד השילייה?

למעלה