התייעצות

zara29

New member
התייעצות

שלום לכולם! קודם כל הקדמה: גם אני, (כמו כמה הודעות שראיתי כאן) משתתפת סמויה ופסיבית בפורום כבר כמה זמן, ואני תמיד מתפעלת מחדש מהתמיכה שלכן אחת בשניה, מהבדיחות שלכן ובכלל מהאווירה הכללית של שיתוף ופתיחות. ועכשיו לגביי - אני בת 27, לאחרונה עברתי לגור עם חבר שלי וממש טוב לנו ביחד, אבל - אני לא מצליחה להחליט על מקצוע. יש לי תואר ראשון במדעי ההתנהגות (ב"ש). אחרי הלימודים רציתי להגשים חלום ולמדתי שנה משחק - זאת היתה חוויה אבל הבנתי שבתור מקצוע זה לא בשבילי וכדאי שזה ישאר בגדר תחביב.אז מה עכשיו? אני עובדת כמזכירה במשרד עורכי דין (התחלתי לעבוד שם בזמן הלימודים)אבל ממש לא רוצה להמשיך בזה. הבעיה היא שאין לי מושג מה אני רוצה לעשות עם עצמי. חשבתי על רכזת כ"א אבל אמרו לי כמה אנשים (ביניהם רכזת כ"א) שזו עבודה מאוד מלחיצה וקשה. יכול להיות שיש הרבה משרות ותחומים שאני בכלל לא יודעת עליהם, וזה די מייאש אותי. רציתי לדעת מה אתן חושבות, האם למישהי יש עצה, ומה שמאוד מעניין אותי - במה כל אחת עובדת? אולי זה יתן לי כיווני מחשבה חדשים. וכמו שנהוג לרשום - תודה רבה לכל מי שהגיע עד הלום. כל עזרה תתקבל בברכה

שמופית

New member
אם תמצאי את נוסחת הקסם

למציאת מקצוע שאת אוהבת, תגלי לי בבקשה.... אני כבר עברתי כמה מקצועות, ולמדתי כמה וכמה דברים ועדיין אין לי מושג מה אני רוצה לעשות כשאני אהיה גדולה
מסכימה איתך שזה מתסכל, במיוחד כשאת (אני
) כבר בת 33 ואמא ואין לך הרבה אפשרויות ללמוד מקצוע חדש. מה גם שאני רוצה למצוא עבודה שבה אני אוכל לשלב את המקצוע החדש שלי (אמא) ולא לעבוד עד שעות מטורפות... רעיונות למקצוע חדש ? הרעיון שלי היה טוב לפני 5-6 שנים. הלכתי ללמוד עיצוב ובניית אתרי אינטרנט. היתה תקופה מטורפת של משכורות עתק ורכשתי אחלה נסיון, אבל היום יש מעט מאוד עבודה בתחום, המשכורות צנחו פלאים והשעות זוועתיות
לא ממליצה בכלל

keren1877

New member
את מוכרת לי מאיפשהו...../images/Emo8.gif

האמת- אין לי כ"כ הרבה מה להוסיף ומה לייעץ- אני הרי ניסיתי את הכל- מזכירות, אדמיניסטרציה, כ"א ועוד ועוד... (וכיום אני מובטלת בארה"ב...
) אני תמיד לפני החלטה כזו תמיד יושבת וחושבת דווקא מהכיוון ההפוך- לא מה הייתי רוצה לעשות, אלא איך הייתי רוצה לעשות את זה... מה ההעדפות שלך- שעות נוחות- 09:00-17:00, את מעדיפה עבודה משרדית או עבודת שטח, עבודה מול מחשב או עבודה עם אנשים (או גם וגם), האם יש לך מספיק כישורים בתחומים שמעניינים אותך (אם לא- תמיד אפשר לקחת קורס או שניים ולהעשיר את הידע בתחום) ונורא חשוב להתייחס דווקא לפרמטרים הקטנים- האם חשוב לך יותר תחושת הסיפוק בעבודה, המשכורת, הגמישות, המיקום בארץ וכו' וכו'. אחרי שתעשי את זה- תהיה לך תמונה קצת יותר מדוייקת של מה יותר מעניין אותך ומה פחות... זה עדיין לא מספיק... לאחר מכן- פשוט תעברי על מודעות דרושים (כן, כן, דבילי ככל שזה יישמע...) ותסתכלי על תיאורי המשרות- מה כל דבר דורש ומה תחומי האחריות במסגרת אותו תפקיד- ככה תוכלי לקבל רעיון טוב יותר על מה השוק מציע ומה היה יכול להתאים לך... תשללי כל מה שממש לא מתאים/מעניין/נראה לך ואז תישארי עם כמות, אומנם לא מאוד קטנה, אבל בטח לא גדולה כמו השאלה האלמותית "מה לעשות בחיים?"... אני מאוד מקווה שעזרתי ולו טיפה, ומותק- אני פה תמיד כשאת צריכה אותי, אז תרגישי חופשי...

אמיקה

New member
שאלה מצויינת - גם אני עוד לא יודעת

מה אני רוצה כשאהיה גדולה
בינתיים אני עו"ד, ויש לי גם תואר ראשון במנע"ס. על משפטים אני לא ממליצה. מנע"ס טרם יצא לי לתרגל, ואני בספק אם זה כבר יקרה.... מה כן? נסי לחשוב מה "עושה לך את זה" את יכולה לחלק את ההעדפות לפי כל מיני קריטריונים כלליים ורק אז לנסות לרדת לעבודות ספציפיות. נניח - עבודה מול קהל או מול מחשב? עבודה עם ילדים/נוער/צעירים או מבוגרים? עבודה בתחום השירותים (מקצועות חופשיים) או בתחום הרוח (נניח אקדמיה/הוראה, כתיבה, משחק וכו') נסי לחשוב על כיוונים כלליים בתור התחלה ....

maz

New member
ומה עם הקריירה החדשה כמנהלת?../images/Emo13.gif

גם אני שייכת לאלה שלמדו דבר אחד (ביולוגיה), לא מצאו בזה עבודה, עשו הסבה לתכנות בתקופה הטובה ועשו מזה כסף אבל לא סיפוק ולפני שלוש שנים בתמיכתו העצומה של בעלי שבלעדיה היה לי קשה לעשות את הצעד התחלתי לימודי תואר שני בהנדסה. בינתיים זה עוד רק לימודים. אני מקווה שבסוף תהיה גם עבודה

מודל73

New member
שלום לך../images/Emo20.gif

לדעתי, יש לך המון אפשרויות עם ההשכלה שלך: 1. ריכוז כ"א- לא יודעת למה אמרו לך שזו עבודה מלחיצה- נורא תלוי מה נחשב "מלחיץ" ובעיני מי. 2. עבודה במכוני מיון לעבודה 3. עבודה בתחום גיוס ואיתור 4. ניהול משאבי אנוש 5. ניהול הדרכה (ממליצה בחום!!!) ובכלל משרות ניהוליות שונות ובכלל, שאלה- מדוע לא להמשיך לתואר שני בפסיכולוגיה (קלינית/ארגונית/חינוכית/נוירופסיכולוגיה וכו') בקיצור, יש לך המון!!!! עכשיו רק צריך להחליט... שיהיהלך המון בהצלחה.

סימבה3

New member
עבודה במכון מיון היא דבר מאוד קרוב

לעבדות.....השכר מאוד נמוך ומדובר בהמון שעות. זה טוב לצבור ניסיון, אבל אם אין לך תואר שני לא יהיה לך איך להתקדם בתחום....

מודל73

New member
לפי מה שידוע לי...

גם מזכירות לא מרויחות משהו משהו.... מנסיוני בשוק העבודה- תמיד מתחילים מלמטה, ועולים כלפי מעלה. זה פונקציה של ותק ונסיון, וזה רלוונטי גם כלפי השכר כמובן. מה שבטוח זה שאם לא מתחילים מאיפה שהוא אז גם לא מגיעים לשום מקום. ותואר שני אפשר לעשות תוך כדי. המוטו שלי זה "שינוי תוך כדי תנועה" וזה באמת עובד.

סימבה3

New member
באופן נורמלי הייתי מסכימה איתך

לחלוטין....אלא שעבדתי במכון מיון במשך שנה. זה עבודה שהיא קריעת תחת ויש המון אנשים בתחום כך שאם אין עתיד נראה לעין של התקדמות זה עבודה כמעט בלתי אפשרית. כיוון שחייבים תואר שני כדי להתקדם זה אומר להישאר משהו כמו שנתיים שלוש באותו תפקיד וזה שוחק מאוד מאוד מאוד....

העצה שלי אולי תיראה לא מעשית,

אבל אצלי לפחות היא עבדה. תראי, למצוא מקצוע "משתלם" ו"בטוח" זאת העצה שרובנו קיבלנו מההורים שלנו. זאת לא עצה רעה, אבל אני מטילה ספק בכך שבחירה שמבוססת רק על הנימוקים האלה מייצרת אנשים מאושרים במיוחד, כי לטעמי אושר מורכב ממה שאתה עושה במשך היום, ועבודה תופסת הרבה זמן ממשך היום שלנו. במסגרת ה"חיפושים" שלי עברתי מגוון של עבודות (סלקטורית, תחקירנית בטלוויזיה, כתיבה בעיתון, עריכה בעיתון) עד שמצאתי את מה שגורם לי הכי הרבה אושר, ואז התברר - איזה יופי - שמה שעושה אותי מאושרת עושה גם את מי שמעסיקים אותי מאושרים. או בקיצור - מה שאני ממש אוהבת זה גם מה שאני ממש טובה בו. אז העצה שלי היא להתחיל לזרוק באוויר ולגמרי בלי הסתייגויות (כמו: צריך עוד תואר בשביל זה, זה לא משתלם ועוד) רעיונות על מה שיעשה אותך מאושרת. ואז, אחרי ש"נתקעת" על משהו כזה, ותאמיני לי, כשתגיעי אליו את תדעי, להתחיל לחשוב איך מגיעים אליו, או אל משהו שקשור אליו והוא אפשרי בשבילך וגם מתגמל.

keren1877

New member
מקפיצה לזארה שלנו...

ובאמת הגיע הזמן שתפסיקי להיות "פסיבית" פה...

עדידושש

New member
????../images/Emo2.gif

זו את??? מה זה זה? בלי לומר שלום? ודרך אגב, לך, קרן- ד"ש ונשיקות לאמריקה...

zara29

New member
כן כן זו אני

שלום שלום קפצתי לקבל תמיכה ועידוד מהפורום. עכשיו כשעברתי לגור עם החבר החלטתי שמגיע לי להיכנס.... אני מקווה שהכל בסדר אצלך...שמעתי שאת עושה חיל באוניברסיטה - יישר כח!! מה שלום ב"ש? אני מוצאת את עצמי הוגה בה לפעמים בגעגועים...כל כך שונה לגור בת"א.... אני מקווה שאת גם מקפידה לבלות בין הלימודים והעבודה!!! יש סרטים טובים בנגטיב!!

עדידושש

New member
לעשות חיל??? זה מעניין...

אני בעיקר מנסה לצוף ולהשאר עם הראש מעל למים. העיקר שנשאר רק עוד סמסטר אחד ויחיד... ב"ש- כרגע קפואה ורטובה, ו.... כרגיל, ב"ש. אני לא חושבת שאני אתגעגע. אני מתה לצאת מפה. אני דווקא שומעת עלייך עדכונים נוןסטופ.

למעלה