התייעצות

2noa2

New member
התייעצות

היי, אני מאוד אוהבת צילום, כרגע ברמה חובבנית ואני רוצה להתחיל להתפתח בתחום. כרגע אני מתלבטת בין שני דגמי כניסה: ניקון די 90 או קנון 600 די המליצו לי על 600די בעיקר כי היא ממש איכותית בצילום וידיאו ויש בה יותר פונקציות מאשר ניקוןדי90. אבל לא הצלחתי להבין איפה ההבדלים עומדים מבחינת צילום תמונות סטילס ואיזה דגם עדיף בכללי. מה אתם אומרים? בנוסף, עם איזו עדשה הייתם ממליצים להתחיל?

ravivme

New member
אז ככה

שתי המצלמות שציינת לא מתחרות ראש בראש. הניקון D90 מיועדת לצלמים מעט יותר מנוסים. יש לה עינית גדולה וברורה יותר, יותר כפתורי שליטה (כולל שתי גלגלות) שמצריכים פחות כניסה לתפריטים, ומבנה יותר מסיבי. הקנון 600D מיועדת למתחילים, והיא חדשה יותר. מה שאומר שיש לה חיישן יותר מתקדם ווידאו הרבה יותר טוב. חוץ מזה היא נהנית ממסך מפרקי שזה פיצ'ר נחמד. המקבילה של ניקון זו ה- D5100 שיש לה תכונות דומות להפליא לאלה של ה- 600D וגם היא חדישה. נדמה לי ששתיהן תהיינה בחירה טובה מאוד כדי לצאת לדרך. ההבדלים ביניהן הם בעיקר בממשק למשתמש - כפתורי שליטה, נוחות תפעול. כל אחד ומה שנוח לו. מבחינת עדשה - כדאי לקנות עדשה ורסטילית יחסית שתתאים למגוון מצבי צילום ושלא תעלה לך הון תועפות. עם הזמן תדעי אם זה מספיק טוב לך או שאת רוצה משהו יותר איכותי או נוסף. קנון 18-135 וניקון 18-105 הן המועמדות המועדפות. לניקון יתרון קל בחדות, ולקנון יתרון קל בטווח. שתיהן עולות סביב 1500 ש"ח.

2noa2

New member
קודם כל

תודה על התשובה (; דבר שני, זה מוזר, כשבאתי לברר על קניית ניקון די90 באחת החנויות, הבחור הוציא את ה600די בתור המקבילה של קנון. אולי בלבלתי עם המונח של דגם כניסה, כי התנסתי בצילום עם די90 ומצאתי אותה די נוחה ולא הייתי רוצה להתחיל עם דגם פחות מתקדם. מה שכן, אני עדיין מתלבטת אם הדגם המקביל לדי90 של קנון יהיה עדיף- מה שהוא לא יהיה.

Ownaa

New member
אני חושבת

שהפסיקו לצייר את ה D90 במקומה יצאה D7000 מניסיון אישי אם את מתכננת להתפתח בזה , תקיני את הכי משוכללת כי מאוד מהר תלמדי אותה . חברה, קנתה מצלמה פחות מקצועית , אחרי חודשיים מכרה אותה לטובת מצלמה מקצועית ומשוכללת.

ravivme

New member
המקבילה ל- D90

היא הקנון 60D. מצלמה מצוינת, בהחלט קניה טובה. גם לה יש מסך מפרקי כמו ל- 600D, אבל היא כמובן עולה יותר. אם התקציב מאפשר לך ברור שזו בחירה טובה מאוד, אבל לא על חשבון פשרה בעדשה ! חשוב שתדעי שיש למצלמה הזו אותו חיישן שיש ב- 600D כך שמבחינת איכות תמונה זה אותו דבר. ההבדל בממשק למשתמש, בעינית, קצב צילום ועוד.

DorSht

New member
לא נכון...

60D VS D7000 50D VS D90 זו ההשוואה הנכונה. שכן הD90 משמעותית ישנה מה60D (למרות שהיא מצלמה טובה) והD7000 נועדה להתחרות בה... D90 היא מהתקופה של ה50D בערך ולכן הן מתחרות, שתיהן מעל רמת הכניסה אבל לא ברמה של ה7D/D300S וכו'.

eliyaho555

New member
הD90 של ניקון מיושנת בדיוק כמו D50 של קנון

לכן מפריע לי שאתם משווים לD60 של קנון שאותה צריך להשוות לD7000 ולא ל90 שמכוון שהיא מצלמה טובה ומיושנת מה לעשות ולרבים יש אותה ,דבר שלא הופך אותה לחדישה מה לעשות ,יש לה כבר חיישן ,,ליגה ב ,,ירדה מגדולתה ,ווידאו ליגה ב , לעומת הדור החדיש יותר ,מי שמסתפק בליגה ב בסדר ,אבל הD90 כבר לא בליגה ,,א ,,אלה ,,ב ,,,למי שרוצה את הטוב והמתקדם ביותר שיקנה D7000 ולא 90 D כנ"ל שיקנה D60קנון ולא D50 על אף שהיא קנון ,ומה לעשות לא כול המצלמות הם D90 'תודה...

ravivme

New member
הכוונה שלי היתה

שה- 60D היא באותה רמת משתמש כמו ה- D90. מסכים איתך שהמתחרה הישירה היא ה- D7000. בכל מקרה לא נראה לי שיש עוד 50D בחנויות כך שזה דגם לא רלבנטי אם רוצים לקנות מצלמה חדשה.

-רוני-

New member
אין מקום להשוואה מבחינת צילום

במידה והרעיון לצלם תמונות ולא וידאו עדיפות ברורה ל 90 ישנו קיט שהולך עם ה90 עדשה 18-105, ולמתחיל זו מצלמה אידאלית לשנים הראשונות ללא החלפת מצלמה תוך שנתים שלוש

steiff

New member
בחירה מצויינת אבל לא זולה

איכות החישן והמעבד של D5100 זהה לזה של D7000, כך גם לגבי יכולות הווידאו, אבל התפעול שלה שונה, מוגבל, ודומה יותר לזה של 600D מאשר לזה של מצלמה של ממש.

sagiKor

New member
אני חושב ש...

הדיון כאן קצת נגרר... אפשר לצלם סטילס איכותי ונהדר גם עם ה D5100 וגם עם ה 600D לצלם מתחיל זה מספיק בהחלט גם מבחינת ממשק המשתמש. מצלמה דיגיטלית זה לא מוצר לכל החיים, היא מתיישנת וכנראה תשודרג תוך שנתים עד חמש שנים, כך שאם המשתמש יחליט שהגיע הזמן לעבור למצלמה מקצועית יותר ומיצה את המצלמה הנוכחית זה בערך יהיה בנקודת הזמן הטכנולוגית לשדרוג בכל מקרה (בהנחה שהמשתמש לא סובל מתסמונת שדרוגיטיס...). יותר חשוב להשקיע בעדשות טובות

Raffael

New member

ravivme

New member
תשמעי

אל תתלי במצלמה כל כך הרבה. בסוף הצלם הרבה יותר חשוב. בתחילת הדרך מצלמה כמו D5100 לא תגביל אותך. אני מדבר מנסיון כמי שהיתה לו D60 (אותו ליין של מצלמות אבל יותר ותיקה). יכול להיות שהיא תספק אותך להרבה מאוד זמן. מצד שני יכול להיות שאחרי כמה חודשים או שנה תרגישי שאת רוצה משהו יותר "מקצועי", עם יותר יכולות שליטה בקצות האצבעות. כל אחד והקצב והרצונות שלו. אין כאן כללים. לכן זה קודם כל עניין של תקציב. ברור שיש יתרונות מסוימים ל- D7000, אבל הם ממש לא חובה בשביל לצאת לדרך וללמוד לצלם.

2noa2

New member
תודה לכולכם

על העצות, בסוף קניתי ניקון D90 עם 18-500 ואני חושבת שאני מרוצה. (;

צח משה

New member
אני מניח שזאת 18-105...

יופי של בחירה. גם אני איתה. זה שילוב מושלם להתחלה. אח"כ כבר תראי מה תרצי להוסיף (אם בכלל). רמז - לא בטוח שתרוצי להחליף דווקא את הגוף כל כך מהר, עדשות חדשות ו/או פלאש הם כנראה השקעה יותר נכונה של הכסף.

2noa2

New member
אתה מניח נכון..D;

רגע קל של היסח דעת. כן, עושה רושם שכך הדבר.. תודה (;

למעלה