התייעצות

מצב
הנושא נעול.

Richey

New member
התייעצות ../images/Emo101.gif../images/Emo53.gif

התייעצות

השתחררתי מהצבא על פרופיל 21. כרגע אני עובד במקום הדורש אישור כניסה שמקבלים אותו לאחר בדיקה בטחונית. בדקו מה שבדקו והודיעו לי שאני צריך לעבור סדרת מבחנים אצל פסיכולוגית ואם הכל יהיה בסדר, אקבל את האישור. העניין הוא שהפגישה הזו עולה כ-4,000 ש"ח. מה שנאמר לי זה שאם אני בוחר לא לעבור את זה, הבוסים שלי יאלצו לבחור אם להעביר אותי לעבוד באיזור שלא מצריך אישור כזה (דבר שלא אפשרי כרגע). במילים אחרות- תשלם או תתפטר\יפטרו אותך. האם זו לא עבירה על חוק יסוד חופש העיסוק או משהו? זה נשמע כמו תירוץ "זול"..

שיר ורד

New member
האם אתה עובד דרך חברת כח אדם?

התייעצות

השתחררתי מהצבא על פרופיל 21. כרגע אני עובד במקום הדורש אישור כניסה שמקבלים אותו לאחר בדיקה בטחונית. בדקו מה שבדקו והודיעו לי שאני צריך לעבור סדרת מבחנים אצל פסיכולוגית ואם הכל יהיה בסדר, אקבל את האישור. העניין הוא שהפגישה הזו עולה כ-4,000 ש"ח. מה שנאמר לי זה שאם אני בוחר לא לעבור את זה, הבוסים שלי יאלצו לבחור אם להעביר אותי לעבוד באיזור שלא מצריך אישור כזה (דבר שלא אפשרי כרגע). במילים אחרות- תשלם או תתפטר\יפטרו אותך. האם זו לא עבירה על חוק יסוד חופש העיסוק או משהו? זה נשמע כמו תירוץ "זול"..
האם אתה עובד דרך חברת כח אדם?

שיר ורד

New member
יש הבדל

לא.
למה, יש איזשהו הבדל מיוחד?
יש הבדל
לחברת כח אדם אסור לחיב אותך בתשלומים כאלו, על מעסיק רגיל אין מגבלות כאלו. (המעסיק לא יכול לנכות משכרך את עלות הפגישה, אך הוא רשאי להתנות את קבלתך בקיום פגישה כזו , ואין חוק שמחייב אותו לממן את הפגישה.

Richey

New member
שאלה נוספת

יש הבדל
לחברת כח אדם אסור לחיב אותך בתשלומים כאלו, על מעסיק רגיל אין מגבלות כאלו. (המעסיק לא יכול לנכות משכרך את עלות הפגישה, אך הוא רשאי להתנות את קבלתך בקיום פגישה כזו , ואין חוק שמחייב אותו לממן את הפגישה.
שאלה נוספת
אז במקרה שאני לא יכול להמשיך לעבוד, האם זה נקרא שפיטרו אותי ומגיע לי את כל הפיצויים הנילווים או לא? כי דיברתי עם הבוס והוא ניסה להבהיר שהם לא מפטרים אותי אלא אין להם ברירה והרגשתי שהוא מנסה להתחמק מנושא הפיצוי..

שיר ורד

New member
כמה זמן אתה עובד שם?

שאלה נוספת
אז במקרה שאני לא יכול להמשיך לעבוד, האם זה נקרא שפיטרו אותי ומגיע לי את כל הפיצויים הנילווים או לא? כי דיברתי עם הבוס והוא ניסה להבהיר שהם לא מפטרים אותי אלא אין להם ברירה והרגשתי שהוא מנסה להתחמק מנושא הפיצוי..
כמה זמן אתה עובד שם?

שיר ורד

New member
מאחר ואינך עובד שנה

כשבעה חודשים.
האם אני צריך לבקש מכתב פיטורין? מה מגיע לי במקרה של פיטורים? תודה..
מאחר ואינך עובד שנה
לא מגיעים לך פצויים ולא דמי הבראה. מגיע לך פדיון חופשה על ימי חופשה שנצברו ולא נוצלו, ותקופת הודעה מראש כחוק. כפי שנאמר , אתה לא חייב ללכת למפגש הנ"ל (על חשבונך) והם זכאים לפטר אותך . אם הם לא יפטרו אותך, אלא יודיעו לך להפסיק לבוא לעבוד לתקופה מסוימת, אתה זכאי להתפטר בשל כך, ויכול לתבוע על הלנת שכר בגין הוצאתך לחופשה ללא תשלום ללא הסכמתך. היתרון שלך במקרה של פיטורים הוא שאם צברת לפחות שנת עבודה נטו (אפילו במקומות שונים) במהלך השנה וחצי האחרונות, אתה זכאי לקבל דמי אבטלה מיד לאחר הפיטורים. אם אתה מתפטר (באותם תנאים) תאלץ להמתין 90 יום בטרם תהיה זכאי לדמי אבטלה.

pazro

New member
מה לגבי סעיף 4 ב לחוק הגנת השכר?

יש הבדל
4000 ש"ח לפגישה נשמע מוגזם ולא משנה עד כמה יקר הפסיכולוג איתו נפגשים.

שיר ורד

New member
סעיף 4 ב לא רלבנטי למקרה זה

4000 ש"ח לפגישה נשמע מוגזם ולא משנה עד כמה יקר הפסיכולוג איתו נפגשים.
סעיף 4 ב לא רלבנטי למקרה זה
העובד לא קונה שרותים או מוצרים של החברה בה הוא מועסק, אלא מקבל שרות מצד ג, כדי שיוכל להמשיך לעבוד אצל צד ד. אי אפשר לחייב את העובד לעשות את המבחנים על חשבונו, כשם שאי אפשר לחייב את החברה לממן את המבחנים אשר נובעים בגלל הרקע האישי של העובד. לכן אם העובד לא יבצע את המבחנים ולא תמצא לו תעסוקה חלופית הוא יפוטר. לגבי המחיר, מדובר על סדרת מבחנים, לפי מה שידוע לי יש פסיכולוגים שגובים מחירים דומים לאלו לאבחונים מסוימים, מאחר ואינני בקיא לא בענף הנ"ל ולא בסוג האבחון הנדרש, לא אוכל לחוות דיעה האם המחיר מופרז או סביר.

מצב
הנושא נעול.
למעלה