התייעצות - מעקב הריון

little gittle

New member
התייעצות - מעקב הריון

הי, חדשה פה בפורום. הריון ראשון מהפריה. מתחילה שבוע 10. בת 36. בא.ס הראשון הופיעו 2 דפקים ומכיון שראינו שיש תאומים בנתיים המשכנו במעקב אצל רופא הפריון הפרטי. במפגש הבא, שהיה בחמישי האחרון נצפה רק דופק אחד. העובר השני היה קטן בשבוע לכן כנראה סיים בשבוע שעבר...
לי היה עצוב ומוזר. הבנתי אחרי שנצפה דופק יש כבר סיכוי נמוך למצב כזה. הרופא התנהל באופן מוזר. הוא התיחס לעובר כ"הוא פרש" ובנתיים יצא לחדר אחר לעשות א.ס . כשחזר לא דבר יותר מידי על הנושא. בעלי שאל אותו אם העובר שנותן נראה בסדר, והוא מלמל מצוין מצוין. והמשיך לדבר. אני מלאת חששות ומבולבלת. בכלל מרגישה ממש רע גופנית. בחילות קשות וכאב ראש יומיים רצוף. אני תוהה האם להמשיך עם הרופא או למצוא מישהו מהקופה. הרופא מאוד חביב, אבל לא אינפורמטיבי ולא אמפתי. מה דעתך? יש לכן המלצות למעקב הריון מכבי בתל אביב? ומה טיב הקשר עם רופא מהקופה- האם ניתן לצור אתו קשר מחוץ לשעות העבודה במרפאה? האם היה זמין לכן? קשוב?
מאחלת שבוע של רוגע וצמיחה לי ולשאר הבנות פה.

אל תבני על יחס טוב מרופא בקופה...

אני בהריון עם תאומים אחרי דילול. בשבוע 7 נפרד ממני לשלום רופא הפוריות המקסים שהייתי אצלו ואמר שאני צריכה מעקב אצל רופא הריון בסיכון גבוה. מאז אני לא מרוצה מהיחס ומטיב המעקב, וכבר הספקתי לעבור שני רופאים להריון בסיכון בקופה. רק אחרי אשפוז עם צירים מוקדמים קיבלתי שכל ועברתי לרופא פרטי שיוכל לתת לי מענה בשעת חירום.
מכיוון שנשארת עם עובר יחיד, ובהנחה שאין לך בעיות נוספות, זה כנראה לא הריון בסיכון, אז לשיקולך אם את מרגישה שאת צריכה מעקב פרטי או לא. אם חשוב לך לקבל מענה מיידי לכל בעיה אז רק רופא פרטי יתן לך את המענה והיחס הראוי, בשעות שהוא לא מקבל אין עם מי לדבר חוץ ממוקדי חירום למיניהם או מיון. ואם הרופא שלך לא אמפטי אז ברור שלהחליף, אין סיבה לשלם לרופא כזה!

למעלה