התייעצות לגבי קצב איטי מאוד של ילדה

• פותח הנושא RNG
  • פורסם בתאריך

RNG

New member
התייעצות לגבי קצב איטי מאוד של ילדה

הבת שלי בת 7, כיתה ב' ומעבר לזה שהיא ילדה מקסימה, יפייפיה אמיתית ומוכשרת, התכונה שהכי משגעת אותי אצלה זה הקצב האיטי שלה. (לא במקרה כנראה, כי גם אני נוטה לעיתים להיות כזו, אבל לפעמים גם מאוד להיפך). מה שמפריע לי, זה שזה לא רק פוגע בי, כשאני ממהרת, אלא שזה פוגע גם בה וזה פשוט לא משנה לה. היא בשלה. עד לא מזמן (שלקחנו קצת יותר את העיניינים לידיים), היא היתה מאחרת בלי סוף לביה"ס. קנינו לה שעון, דיברנו, ביקשתי את עזרת המורה שתשים גבול, הערנו יותר מוקדם. גם אם היא היתה יוצאת בשעה סבירה מהמיטה, היא כבר היתה מוצאת על מה לחלום תוך כדי ההתארגנות ובסוף מאחרת. אני מוצאת את עצמי מתחילה תמיד בטוב, כשזה הופך באיזשהו שלב לכעס ונזיפות ואני צריכה להזכיר ולזרז אותה על כ ל פעולה.. עוד דוגמא: ביום שישי היא הוזמנה ליום הולדת. חשבה שלא תלך, כי לא הרגישה מי יודע מה, אח"כ שינתה את דעתה. אמרתי לה להזדרז, כדי שתספיק להגיע בזמן. היא כמובן מרחה את הזמן, התעכבה ליד הטלויזיה בדרך וכו'. בסוף הגענו ליום ההולדת חצי שעה אחרי שהתחילה, הילדים כבר חולקו לקבוצות והיא כמובן שכבר לא רצתה להצטרף ולא כל כך נהנתה. סליחה שזה ארוך, אבל אני פשוט מתחילה להרגיש נורא חרא עם זה שאני גוערת בה כל הזמן על זה. זו תכונה שלה, ככה היא ואני כל הזמן יורדת עליה על זה וזה עושה לי רגשות אשמה נוראיים, אבל מצד שני, מה? לתת לה ככה להרדם ולחלום ולאחר ולהפסיד? זה לא נראה שזה משפיע עליה במיוחד. תכנית חיזוקים בעניין דברים אחרים לא ממש עזרה, כך שלא אנסה את זה, והיציאות שלה בבוקר כבר יותר טובות, אבל אני כבר לא יודעת איך להתייחס לתכונה הזו..

דורית 11

New member
לא יודעת מה לייעץ

אני יודעת שיש טיפוסים כאלה איטיים ולא משנה כמה תזרזי אותם, תמיד יאחרו ותמיד יעשו הכל לאט. לא בטוחה שאפשר לחנך אותה להתנהג אחרת. מצד שני, גם אי אפשר להתעלם מכך שהיא מאחרת ולא מספיקה. הדבר היחידי שאני יכולה לחשוב עליה הוא לתת לה התראות יותר ארוכות. כלומר, אם לילד "רגיל" את מודיעה שיוצאים בעוד חצי שעה, לה תודיעי שעה קודם. אני יכולה רק לומר לך שגם אותי זה היה משגע.

noa128

New member
גם לי יש כזו "מרחנית" כאן

אבא שלה טוען שהיא ירשה את זה ממני (אין לי מושג על מה הוא מדבר..), אז חוץ מ'לחמר' בה כשכולם ממהרים ותמיד תמיד מתעכבים בגללה, למדתי פשוט להרחיק כמה שאפשר מסיחי דעת מהדרך. בבוקר אין מחשב ואין טלויזיה ואין כלום, הבגדים מוכנים ערב קודם וגם התיק (אלא אם כן היא מצהירה בערב שהכל מוכן כדי שארד ממנה ובבוקר מתברר שהיא שכחה את זה ואת זה ואת זה.. - וכבר קרה שאמרתי לה "תלכי בלי זה, אתמול אמרת שהכל מוכן"). אני מסכימה שזה אופי, אבל מעניין שכשהיא מוזמנת לחברה או לישון אצל חברה היא יודעת להזדרז יופי, כי זה חשוב לה... פשוט "להתחיל" איתה את הבוקר ולוודא שכמה שיותר מוכן מראש. אני עוד לא גיליתי פטנט אחר.

חני ב

New member
מה אומר לך

המזל שלי שיש לי ילדים בדיוק כמוני. אני כ"כ מבינה אותך כי אני לא הייתי מסתדרת עם התכונה הזו של איטיות (לא שהיתה לי בררה אם היו לי ילדים כאלה). רעיונות? לגבי איחור לכתה זו באמת בעיה שלה. לי יש ילד שמאחר כמעט כל יום, אחרי שיחה עם אימו, התברר שזו רק אשמתו. מעתה אין לו הפסקות כל יום שהוא מאחר. לאמר לך שזה עוזר? חייבת להודות שלא אבל גם אובדת עצות איתו כי כמה שאני מדברת איתו ומענישה, הוא בשלו. הולך לישון מאוחר כל יום ולכן לא קם בבוקר. לגבי איחור לכתה, אם היא מאחרת שתבוא לבד לבי"ס (יש אפשרות כזו או שאת חייבת להסיעה אותה?) ושהיא תחטוף מהמורה. לגבי איחור למסיבה? גם כן בעיה שלה. תשקפי לה מה קורה לה כשהיא מאחרת, היא רק מפסידה, אף פעם לא מרויחה כלום.

noa128

New member
בעיה. יש לא מעט מקרים

שבכלל לא בטוח שענישה תפתור את העניין, כי לא מעט מזה זה "רחפנות" טבעית, ילדים עם דמיון שהמחשבה שלהם 'נודדת כשצריך לעשות פעולה משעממת כמו התארגנות/התלבשות. פעם עשינו עם הגיברת ניסוי. היא הייתה יוצאת לשיעורי מחול עם הסעה, ואני הייתי מתחילה כבר שעה לפני כן לזרז אותה להתלבש ולהסתרק ולהתארגן, וכמעט תמיד ההסעה הייתה ממתינה לה והיא הייתה יוצאת בוכה מהעצבים והלחץ. ואז יום אחד, בסיוע חברה החלטנו להוכיח לה שכל זה מיותר. ביקשנו ממנה להתחיל את כל התהליך כולו - התלבשות מלאה, סירוק ואיסוף וארגון התיק ולקחנו זמן. רבע שעה על השעון (כן, זה הרבה, יכלה לעשות זאת יותר מהר) אבל ממש לא שעה שלמה. אחרי ה"ניסוי" היא הייתה יותר יעילה, אבל עדיין איטית. לפחות ניטרלנו את עניין הלחץ.

חני ב

New member
אני בטוחה שלא

אבל מה אני כאמא/מורה יכולה לעשות כדי למגר את התופעה המרגיזה הזו? שלא ועוד דבר, בבי"ס מהשנה יש הרשמה על איחורים.

noa128

New member
לדעתי זה שילוב

של מצד אחד לתת לה "לסבול" מהתוצאות ההגיוניות, ומצד שני ללמד אותה שיטות התייעלות ולסייע לה עם העניין הזה, לפעמים היא זקוקה לזירוז כי תפיסת הזמן שלה היא כאילו שונה. מהנסיון שלי, זה משתפר עם הגיל וה'עצמאות'.

RNG

New member
שיקפתי, שיקפתי..תאמיני לי..מה שכאב

לי הלב לשמוע, זה את הקושי שיש לה גם עם המורה, כי כנראה שהיא חולמת, מן הסתם, גם בבי"ס ואז היא לא תמיד שומעת מה צריך לעשות (כששומעת היא תלמידה טובה ואין קשיי לימוד), מאחרת מההפסקה כי לא שמעה את הצילצול.. לפני שבוע היא פרצה בבכי בחזרה מבי"ס ואמרה שנמאס לה שהמורה כל הזמן צועקת עליה ורק ביום ההורים היא אומרת כמה שהיא מקסימה ושזה לא מה שהמורה באמת חושבת כי היא כל הזמן צועקת עליה, רק שאת זה היא לא אמרה לי ביום ההורים...

דורית 11

New member
רגע, רגע זה משהו אחר

אם היא באמת לא שומעת מה שהמורה אומרת, לא שומעת את הצלצול וכו', אני כן הייתי בודקת בעיות קשב וריכוז. זה לא דומה לסתם איטיות.

חוה 1

New member
אצלנו יש בעיה דומה

בעיקר בערב. אבל גם בבוקר. קודם כל צריך להוציא את כל הענין הכעס והעצבים מהענין להפסיק להעיר ללא סוף כי יש להם נטיה לפתח חרשות לענין וככל שהם לא שומעים יותר ככה זה מעצבן יותר. אנחנו מכריזים על תחרות (ביני לבינו) . בתחרות יש כל מיני משימות שצריך לבצע חלקן קשורות לענין ההתארגנות וחלקן סתם לשם הצחוק. יש נקודת זינוק ונקודת סיום , לפני התחרות מתכננים מסלול. לדוגמא מתחילים בחדר עבודה רצים למטבח שם שוטפים ידים וקופצים שלוש פעמים על רגל אחת, אח"כ לובשים חולצה ומכנסים , רצים לאבא ונותנים לו שלוש נשיקות בצד ימין ושתיים בצד שמאל. רצים לאמבטיה מצחצחים שינים (לפחות דקה) הראשון שנכנס למיטה מנצח. כמובן שברוב הפעמים הוא מנצח אבל גם אני לפעמים מנצחת.

דורית 11

New member
שיטה נהדרת לילדים לגילו

אבל כשמדובר בילדים גדולים יותר, לא נראה לי שהם ישתפו פעולה.

חוה 1

New member
ילדים בכל גיל אוהבים לשחק

בטח שאי אפשר לעשות את זה בגיל 18 .

חני ב

New member
רק אל תגידי לי

שגם כשאת עובדת יש לך זמן לשטויות האלה (בלי להעליב כמובן).

חוה 1

New member
תאמיני לי שאם תוך 2 דקות הוא במיטה

זה חוסך לי המון זמן.

חני ב

New member
הבעיה היא שעת השינה

או בבוקר? כי אם בערב אני מבינה שיש יותר זמן, לא אומרת שיש יותר סבלנות אבל אין את הלחץ של הבוקר.

חוה 1

New member
אצלנו זה בערב , אבל גם בבוקר

קשה לו להתארגן. ולא צריך זמן לזה זה חוסך זמן.

חני ב

New member
לא בדעה שלך כמובן

אם יש לו בעיה של איטיות או מריחת זמן, תעירי אותו אפילו חצי שה קודם. בחיים לא הייתי מבזבזת אנרגיה כמו שאת. או, להבדיל, שיאחר פעם אחת ונראה איך הוא ירגיש. האם גם לחבר הוא מאחר? גם לחוג?

דורית 11

New member
אבל כך היא מבזבזת פחות אנרגיה

תארי לך שצריך כל שניה לתזכר ילד, לבדוק אם התלבש, לבדוק אם התקלח, להתעצבן כשהוא לא מקשיב וכו'. ממני זה היה גוזל המון אנרגיה וגורם לי להתעצבן מאוד מאוד. בדרך של חוה, בתוך 5 דקות הכל מאורגן ומסודר. לא עדיף?

חני ב

New member
קשה לי לענות

כי בחיים לא היתה לי את הבעיה הזו. אני לא הייתי עושה מה שהיא עושה אלא מציבה להם עובדה. נגיד, עד שעה X את אחרי המקלחת, עד שעה X החדר שלך מסודר. את רואה אותי עומדת ועושה תחרות על הבוקר? אני נורמלית? אלה החובות שלהם וזהו!

חוה 1

New member
לפעמים אני באמת מציבה עובדה

אני סופרת עד 30 ואתה נכנס לאמבטיה. אבל הרבה יותר נחמד ומצחיק לעשות תחרות כזו.

למעלה