התייעצות לגבי דיקור מי שפיר

nushkie

New member
התייעצות לגבי דיקור מי שפיר

היי,

לפני כמה שבועות התייעצתי איתכן בנוגע לשקיפות עורפית, ועכשיו אני צריכה לקבל החלטה אם לבצע מי שפיר ומאד מתלבטת.

בת 44 עם היסטוריה של הפלות חוזרות. כרגע בהריון ספונטני שבוע 16+6, גרה בארה"ב.

בשבוע 10+2 עשיתי את בדיקת הדם החדשה לאיתור תסמונות כרומוזומליות verifi, שיצאה תקינה.
בשבוע 12+4 בוצעה שקיפות עורפית 2.5 מ"מ, נאמר לי שהעובר מתאים בגודל (crl) לשבוע 13 ושהתוצאה תקינה ואין צורך בבדיקת דם.
בשבוע 15+4 סקירה מוקדמת. הרופא (מומחה אולטרסאונד והריון בסיכון) אמר שהכל נהדר והוא לא ממליץ על דיקור, אבל אני לא לגמרי רגועה ומתקשה להחליט אם כן או לא.
הנה הנתונים בסקירה שנעשתה בשבוע 15+4:
BPD 32.6תואם 16w1d
HC 119.7 תואם 16w0d
AC 108.3 תואם 16w5d
FL 18.3 תואם 15w3d
HUM 18.6 תואם 15w4d
TIB 15.8 תואם 15w3d
FIB 15.8 תואם 15w2d
קודם כל, קצת מטריד אותי היחס בין ה bpd לבין אורך הפימור (יחס של 1.78) - לפי מה שאני רואה בטבלאות מדידה באינטרנט זה יחס תקין לשבוע 15, אבל יש כמה מחקרים שקושרים יחס דומה בשבוע 17 לתסמונת דאון - האם מישהי מבינה בזה?
דבר שני שמטריד אותי זה גם היקף הבטן שלפי כל הטבלאות הוא ממש גדול - האם מישהי יודעת אם מהווה אינדיקציה לבעיה?

בנוסף, בוצע תבחין מרובע בשבוע 15+2 (פה לא מהססים לעשות בשבוע 15 אם בטוחים בגיל ההריון, ואצלי נעשו המון אולטרסאונדים משבוע חמישי כך שגיל ההריון וודאי). הנה התוצאות:
AFP 1.781 M.O.M
54.1 NG/ML
UE3 0.638 M.O.M
0.42 NG/ML
HCG 2.0 M.O.M
102.1 IU/ML
INHIBIN A 0.959 M.O.M
201 PG/ML
סיכון לדאון סינדרום: מבוסס על גיל בלבד 1:26
סיכון לדאון סינדרום מבוסס על גיל האישה פלוס תוצאות הבדיקה 1:94 (נחשב לתוצאה חיובית)
סיכון לטריזומה 18 1:1202 (נחשב תוצאה שלילית)
אין סיכון מוגבר לבעיות במערכת העצבים (ספינה ביפידה וכדומה)

המעבדה לא נתנה את הנורמה (רק ל AFP היה כתוב שצריך להיות מתחת ל 2.5), כך שלפי זה שהסיכוי השתפר בעקבות בדיקת הדם אני מבינה שהתוצאות בנורמה, אבל בכל זאת אני תוהה אם הבטא לא קצת גבוהה מידי? האם האסטרדיול לא קצת נמוך מידי?

כמובן שאם לא הייתי עושה את בדיקת הדם החדשה בשבוע 10, לא הייתי מהססת לעשות מי שפיר, אבל בגלל שכן עשיתי והיא יצאה שלילית הרופאים (וגם בן זוגי) טוענים שמיותר לסכן את העובר, במיוחד לאור העובדה שזה הצ'אנס האחרון שלי לעוד ילד (יש לי רק אחד), כך שאני היחידה שחושבת שאולי בכל זאת לא כדאי לקחת סיכון.

מה אתן אומרות?
האם לאור כל הנתונים הנ"ל (וכמובן גילי המופלג) יש הצדקה לדיקור או שאני פרנואידית לגמרי?

המון תודה למשיבות!

זה מאוד סובייקטיבי

ותלוי איזה סוג סיכון את מוכנה לקחת על עצמך (איבוד הריון תקין בשל הבדיקה או לידת ילד פגוע בשל המנעות). על פניו, הסיכון באי ביצוע הוא מאוד נמוך, לאור הבדיקות שכבר עשית, ועדיין, קיים סיכון מסויים בשתי ההכרעות וההחלטה היא שלכם בלבד.

בהצלחה בכל בחירה!

nushkie

New member
השאלה שלי היא האם יש הצדקה

כלשהי לדיקור? האם משהו בתוצאות שרשמתי מעלה חשד לבעיות, ואם כן איזה?
אני יודעת שאם לא עושים דיקור אז אין 100 אחוז, אבל לבדיקת הוריפיי יש false negative קטן מאד, לפי הנתונים שהם מפרסמים יש תוצאה שלילית כוזבת אחת ל 5,000, ואילו הסיכון במי שפיר גבוה הרבה יותר... ומכאן ההתלבטות. אם באמת אין הצדקה, אז אני מעדיפה להימנע.
לכן אני שואלת אם משהו בתוצאות מצדיק דיקור?
והאם את אולי יודעת אם היקף הטן גדול מעיד על בעייה (נאמר לי שזה כלום ושהעובר פשוט קצת צ'אבי)?

תודה לך!

תלוי מה זו "הצדקה" בעיניך

בצורה יבשה, יש אינדיקציה לדיקור בשל הסיכון המשוקלל עם הגיל, אבל בהסתכלות רחבה יותר, עשית את בדיקת הדם שממזערת את הסיכון הזה ונראה שהסיכון בדיקור גדול יותר מאשר הסיכון בהמנעות מן הדיקור. יחד עם זה , השאלה היא כמה כל סיכון "שוקל" עבורך וזו, כאמור, שאלה אישית.

על פניו הקף הבטן נראה תקין, כדאי להמשך לעקוב.

nushkie

New member
תודה, אני יודעת שהסיכון

המשוקלל עם הגיל נחשב לגבוה, אבל הוא השתפר לעומת הסיכון על-פי גיל בלבד (דרך אגב, פה כל כך מאמינים בוריפיי שההמלצה הייתה לא לעשות תבחין מרובע כלל, אלא רק AFP. אני התעקשתי כי הבנתי שהבדיקה יכולה לתת אינפורמציה מעבר לבעיות כרומוזומליות).
שוב, אם לא הייתי עושה את בדיקת הדם וריפיי לא הייתי מהססת ועושה דיקור, אבל כולם מסביבי טוענים שאין הצדקה, ורציתי לקבל עוד חוות דעת מבעלות ניסיון, אולי יש בנתונים לעיל משהו מחשיד?
גיל לבדו הוא לא הצדקה מספקת בעיני, לכן לאורך כל הדרך אמרתי שאעשה דיקור רק אם יהיו עוד סימנים מחשידים.
מובן שבסופן של יום אני לוקחת סוכון, אני פשוט מנסה להקטינו...

תודה

סיכון ישבכל החלטה, ומה שמשמח זה

שמירב הסיכויים שהכל הכל בסדר.

אבל אחרי בכל, זה עניין של עמדה אישית ואין משהו חד משמעי שיכול להכריע למשל, יש רופאים שיטענו שבכל מקרה כדאי לבצע דיקור ויש רופאים שבהחלט יכלו עם התחושה שלך שהבדיקות נראות טוב וחבל להסתכן.

בהצלחה בכל בחירה!!

nushkie

New member
שאלתי בפורום לייעוץ גנטי

וקיבלתי תשובה מעניינת, אז חשבתי לשתף.
היועצת הגנטית כתבה שאני יכולה להסיר דאגה מליבי בכל הקשור בתסמונות הכרומוזומליות הנפוצות שבדיקת הוריפיי שללה, היא אמינה ממש כמעט כמו מי שפיר וסיכוי לטעות שואף לאפס, ושמבחינת הבדיקות שעשיתי הכל תקין.
אבל
בלי קשר לגיל שלי, בכל הריון תקין (בכל גיל) יש סיכוי של 1 ל 100 לבעיות כרומוזומליות כאלה ואחרות שמתבטאות באוטיזם, פיגור וכדו', כלומר הרבה יותר נפוצות מכל הטריזומות שבודקים בבדיקות סקר למיניהן, ושאפשר בטכנולוגיה מתקדמת לבדוק אם הן קיימות אצל העובר. בשורה התחתונה, בלי קשר לגיל, ההמלצה היא כן לפנות לייעוץ גנטי ולשקול דיקור מי שפיר עם צ'יפ גנטי לאיתור הבעיות הללו.
אז על הצ'יפ הגנטי ויתרונותיו שמעתי, אבל לא חשבתי שממליצים על דיקור גם בהריונות לגמרי תקינים וללא קשר לגיל. זה ממש חדש לי!
אז מה המגמה בייעוץ הגנטי - המלצה גורפת לכולן לעבור דיקור מי שפיר עם צ'יפ? זה נשמע לי קצת מוגזם. ומה ההמלצה במקרה של ממצאים? על מה מפילים ועל מה לא?
עם כל הפיתוי לדעת, אני אישית נוטה לוותר....

nushkie

New member
מתקנת את עצמי, שהניסוח

של היועצת היה יותר עדין, היא לא שלחה אותי לייעוץ גנטי, אלא כתבה "אם את מעוניינת להתלבט", אבל השורה התחתונה של דבריה הייתה שגם בהריונות תקינים צריך לשקול את הדיקור בגלל הסיכוי של 1:100.

olsy123

New member
גם אני התייעצתי איתם בתחילת הריון

בגלל מום לב שיש לי..
וקיבלתי את אותה תשובה (מי שפיר+צ'יפ גנטי), למרות שהיא לא הייתה רלוונטית בכלל לשאלה ששאלתי או למצב שתיארתי (אני בת 27 והשכלול של השקיפות והתבחין המרובע נתן תוצאות של 1:20000 ולמרות שמום הלב שיש לי הוא גנטי אבל לא תורשתי).
בכלל ביקשתי מידע אודות איזושהי תסמונת שעשויה להתלוות למום דומה לשלי וכן עשויה להיות תורשתית...
בקיצור, נראה לי שזו תשובה שהם נותנים לכולן/ם.

למעלה