התייעצות כנה - הנני בעלת ניסיון של כ6 שנים

התייעצות כנה - הנני בעלת ניסיון של כ6 שנים

מהנדסת תוכנה מתוכן 3 שנות ניסיון כר"צ. בשנתיים האחרונות עברתי למח' השיווק לתפקיד של ניהול מוצר, יצאתי לחופשת לידה והתפטרתי. מחפשת עבודה כבר 4 חודשים ברצינות. אם אני מגיעה לשלב הסופי אז אני נופלת ומעדיפים את המועמד האחר. האם אני צריכה להבין את הרמז ולחזור לתפקידי תוכנה?

במה את באמת רוצה לעסוק?

אם את באמת רוצה לעסוק בתפריד נהול מוצר - אל תוותרי. אני לא יודע כמה את לחוצה על כסף, ואם כן אז אולי שווה לקחת עבודה בתכנות ולהמשיך לחפש. דרך אגב גם כראש צוות קשה למצוא,.... ולמצוא עבודה כתכנת זה קצת הליכה אחורה בשבילך.

izackv

New member
ניהול מוצר הוא תחום קצת מוזר.

מעבר לזה שבחברות שונות מדובר על תפקידים שונים מהותית, אז גם באותה חברה עשויים להיות מספר אנשים שמוגדרים בתפקידים שקשורים לניהול מוצר ולפעמים דווקא שזה שמנהל את המוצר בפועל הוא לא אחד מהם ../images/Emo13.gif בעקרון, ניהול מוצר אמיתי מחייב אדם שמסוגל לעמוד מול מנהל הפיתוח, להכתיב לו לוחות זמנים ופיצרים ולהחליט מה נכנס, מתי ועל חשבון מה. הוא גם מחייב הבנה אמיתית בצרכים של הלקוחות (מה הכאב שבגללו הם מוכנים לשלם כסף טוב עבור הפתרון שאנחנו מציעים?). כמובן שהוא מחייב הכרות מעולה עם הטכנולוגיה וטכנולוגיות דומות ועם המתחרים והשוק באופן כללי. בארץ די נדיר למצא מנהלי מוצר אמיתיים (גם מבחינת תפקידים זמינים וגם מבחינת אנשים שבאמת מסוגלים לבצע תפקיד כזה) בהרבה חברות מנהל הפיתוח הוא האיש החזק. בנוסף, כמות מנהלי המוצר שצריכים היא לא גדולה (אחד לכל מוצר שהחברה מוציאה במקרה הטוב) להבדיל מראשי צוותים שיש ביקוש הרבה יותר גדול ולהבדיל מתוכניתנים שהביקוש אליהם משמעותי. אני מניח שגם תפקידי ניהול פיתוח קצת יותר קשה למצא מאשר תפקידי ניהול צוותים ../images/Emo13.gif --- מה לעשות? אם את מאוד מחוברת לתחום של ניהול מוצר ויש לך אורך נשימה - תמשיכי לחפש. אבל תזכרי שמשרות כאלה לא תמיד מגיעות דרך חברות השמה. (וגם אם כן, את מדברת בדרך כלל על השמת בכירים בהיטק, שזאת מחלקה נפרדת בהרבה חברות) אם לא, את בהחלט יכולה לחפש תפקיד מעניין בפיתוח. הרבה פעמים בסטרטאפים צוות הפיתוח קטן ולמעשה אין פונקציה של מנהל מוצר. במקרים כאלה, ראש צוות הפיתוח עושה חלקים גדולים של ניהול המוצר. תנסי להגיע למקום כזה עם מוצר שמעניין אותך אישית ולקוות שהסטרטאפ יגדל ואת תוכלי להתמודד על תפקיד מנהל המוצר. (שזאת טעות מקובלת בסטרטאפים ישראלים... לקחת איש מהפיתוח ולהפוך אותו למנהל מוצר)

Assaf39

New member
האמת שאני לא מומחה

גדול ואני לא ממש יכול לייעץ לך מה לעשות. את זה יעשו טובים ומנוסים ממני. אני יכול אולי לנסות לנתח מה הסיבה שאת נופלת. הזכרת למשל שהתפטרת עקב לידה. כמה זמן עבר מאז? באיזו דרך את מנסחת זאת בראיון? האם את יודעת למי את "מפסידה" בסוף את המשרה? האם מדובר תמיד בגברים? התסריט שאני רואה למשל הוא מצב שבו דווקא את מציגה נתונים מאוד מרשימים ולכן מצליחה לשרוד ממש עד לקו הגמר אולם אז (כאשר כל המועמדים הם טובים וראויים) נכנסים המון שיקולים שיתכן וכלל לא היו באים לידי ביטוי במשרות זוטרות יותר. במקרה כזה היותך אמא צעירה יכול להשפיע כאשר מולך מתמודד גבר.

נכון, אבל מההתחלה הם יודעים שאני אמא, ואני

טורחת להדגיש שלא תהיה לי בעיה עם נסיעות לחו"ל בתדירות מסויימת ושעות נוספות

orenbarkai

New member
החברה שלי מחפשת ניהול מוצר בתחום ה management

מה דעתך לבדוק?

למעלה