התייעצות...כן או לא לשפר דיור?

התייעצות...כן או לא לשפר דיור?

אני לא בטוחה שזה הפורום המתאים להתייעץ, אם לא אשמח אם תפנו אותי לפורום אחר.

הסיפור הוא כזה:

ברשותינו דירת 5 חדרים, מוערכת בכ 1.8M, הדירה נרכשה ללא משכנתא.
כמו כן יש לנו דירה נוספת שנרכשה בשנה האחרונה ללא משכנתא המושכרת ב 3,800 ש"ח.

בשנה האחרונה התרחבנו, אנחנו זוג+3 ילדים וחושבים לעבור לדירת 6 חדרים.

העניין הוא כזה - בכדי לרכוש דירת 6 חדרים באזור שלנו אנחנו אמורים להוסיף כ 1M ש"ח.
יש לנו קצת חסכונות וקרן השתלמות מה שאומר שנצטרך משכנתא של כ 700,000 ש"ח.

מבחינת הראייה שלי - אני חושבת שחבל להכנס להרפתקה של משכנתא אם לא באמת חייבים, לי מספיקה דירת 5 חדרים, לכל ילד חדר ואנחנו מסודרים.
אנחנו חיים עכשיו בלי דאגות, שנינו עובדים ואין לנו חובות, אנחנו חיים בסגנון חיים פשוט וחסכוני מה שמאפשר לנו לחסוך כל חודש ולצאת לחופשה שנתית בלי ייסורי מצפון.
מבחינתי, הרבה יותר טוב שתיהיה לי הכנסה נוספת של 3800 ש"ח במקום הוצאה נוספת של 1000-1500 ש"ח (סכום החזר המשכנתא אמור לעמוד על 5000 ש"ח)
מרגישה שלקיחת משכנתא היא בגדר להכניס ראש בראי למיטה חולה.

בעלי לעומת זאת רוצה שיהיה לנו חדר נוסף שישמש כחדר מחשב/תופים/אורחים, הוא לא חושש לקחת משכנתא כיוון שיש לנו נכס נוסף שיכסה חלק מהמשכנתא.
אני רואה בכסף מהשכירות מקור לחסכון עבור העתיד (הכוונה היא את כל השכירות לחסוך) ואם חלילה אחד מאיתנו לא יעבוד זה ישמש כהכנסה בשוטף.
והוא חושב שצריך להנות מכסף עכשיו ולקנות בית מרווח יותר. הוא הרבה יותר בטוח שנסתדר. הוא טוען שיש הרבה אנשים עם הכנסה פחות משלנו שלוקחים כזאת משכנתא ומסתדרים. לי קשה עם הטיעון הזה ובעיניי הוא לא רלוונטי.

אני מרגישה שקשה לי להחליט מה לעשות, מצד אחד המצב שלנו ממש בסדר וכיף לחיות בלי להיות משועבד לבנק ולהצליח לחסוך כסף.
מעולם לא הייתי במינוס, תמיד ידעתי לכלכל את עצמי ואת צעדיי בהתאם להכנסה שלי ולא לקפוץ מעל הפופיק. אגב, גם בעלי כזה, מעולם לא היה במינוס, תמיד חי בהתאם למה שאפשר וגם היום שאנחנו מרוויחים יפה רמת החיים שלנו לא השתנתה (ההוצאות כמובן גדלו בעקבות הולדת 3 ילדים
)
מצד שני אולי אני סתם פחדנית, הרי כולם לוקחים משכנתא ומתחייבים להרבה שנים ואנחנו די יוצאי דופן בעובדה שאין לנו חובות/משכנתא.

אשמח לשמוע דעתכם, האם כן או לא כדאי לשדרג ולקחת משכנתא.
אני יודעת שמדובר ב,צרות של עשירים" אבל גם אלה צרות...

תודה!
 

homelessit

New member
יש משהו שלא ברור לי

אם היום אתם גרים בדירת 5 חדרים ששווה 1.8 מיליון,
איך זה יתכן שכדי לקנות 6 חדרים באותו איזור אתם תצטרכו להוסיף 1 מיליון שקל?
1 מיליון שקל זה המחיר של תוספת חדר?!

במקומכם מה שאני הייתי עושה הוא למכור את הדירה ב-1.8 ולקנות דירה גדולה יותר ב-2.3 נניח
ואז המשכנתא היא די קטנה (ציינת שיש לכם חסכונות)
 
כן, לצערי זה ההפרש...

ככלל, יש מעט מאוד דירות 6 חדרים.
מצאתי באזור דירות 6 חדרים (במפלס אחד) בפרוייקט חדש שמחירם על הנייר עומד על 2.6M, כניסה בעוד 3 שנים מה שאומר שהמחיר עוד יעלה!!!

אופציה נוספת היא דירות שהן פנטאוז, דופלקס או קוטג', מחירן של אלה מתחיל ב 2.5M לדירת 6 חדרים והשמיים הם הגבול...

לאחר מחקר שוק שעשינו הבנו שהשדרוג הוא לא רק חדר אלא כנראה גם מרפסת גדולה יותר או גינה ובשביל זה צריך להוסיף עוד הרבה כסף...
וזה כמובן חלק מההתלבטות, האם זה שווה את זה...
 

ron249

New member
זה באמת נשמע מוזר

בשכ' שלי דירות 4 חדרים עולות 1.8 מיל', תוספת של חדר (5 חדרים) 2-2.3 מיל'. אין שום הגיון לשלם תוספת של מיליון..... תשקלו אולי מעבר לשכ' קרובה אם יש מחסור כ"כ גדול בדירות 6 חדרים בשכ' הזו. אין שום הגיון להוסיף מיליון במידה ומדובר בדירה רגילה, אם מדובר על פנטהאוז\דירת גן\דופלקס, אז זה כבר סיפור אחר, אבל על דירה זהה פשוט עם חדר נוסף? פשוט לא לרכוש. אחרי זה מספיק שיהיו כמה פרוייקטים של דירות 6 חדרים והמחיר של הדירה שרכשת יצנח, כי פתאום לא יהיה מחסור כזה גדול. לא חושב שיש שכ' בישראל שהפער של חדר=מיליון ₪.
 
יש מחסור בדירות 6 חדרים

אם מסתכלים ביד2 אין כמעט דירות 6 חדרים אלא רק פנטאוז/דופלקס/קוט'ג. אני ממש לא צריכה את השדרוג של המרפסת/חצר, בסך הכל עוד חדר.

גם פה, ההפרש בין 4 ל-5 חדרים הוא כחצי מליון וכשרוצים לעבור מ 5 ל-6 חדרים זה כבר סיפור הרבה יותר יקר (כי לרוב כאמור לא מדובר בדירה אלא במשהו יותר מפואר)

נבנית ממש לידינו שכונה חדשה עם מאות יח"ד וגם שם יש מעט מאוד בניה של 6 חדרים, כמה דירות בודדות בבניין של 20 קומות וגם הן מאוד מאוד יקרות!

ממה שאני רואה, הקבלנים בונים כעת (וגם בנו בעבר) רק דירות של 4-5 חדרים.
6 חדרים אפשר כאמור למצוא רק אם רוכשים בית פרטי/פנטאוז.
אני תוהה מה תיהיה המגמה העתידית, לא ממש נראה לי שיבנו בסבבתנו דירות 6 חדרים.
יש בעיר שכונות מאוד יקרות רחוקות יותר בהן רק בתים פרטיים ואז 6 חדרים זה סטנדרט...אבל המחיר עובר את ה 3M!
 

homelessit

New member
כבר עדיף בית פרטי

אם זה לעבור מדירת 5 חדרים לבית פרטי 6 חדרים עם גינה גדולה - זה בהחלט עשוי להיות שווה את התוספת ואת המשכנתא.
כי זו תהיה איכות חיים שונה לגמרי (גם אם יקרה יותר).

אבל צודק מי שכתב לך שאם יש מחסור ב6 חדרים ולכן זה כ"כ גבוה, זה עוד שיקול לא לקנות.

שווה לך להציע לבעלך שתחסכו עוד שנתיים שלוש, ואולי אז תוכלו להרשות לעצמכם בית פרטי (עם משכנתא)
יש גם סיכוי לא רע שהמחירים ירדו אז בכמה אחוזים....
 

gili667

Member
אם אין צורך בבית פנטהאוז רכשו 2 דירות צמודות

לא הכי פשוט למצחוא אך בסוף ניתן למצוא

אם גם ה 6 חדרים החדשה יקרה באופן לא פורפציונאלי אזי דירת 4+3 תהיה זולה יותר עם תמורה גבוהה בהרבה
 

homelessit

New member
אוקי, אז זה לא רק חדר

אלא גם מרפסת גדולה יותר ודירה חדשה מקבלן. ועדיין זה המון, להוסיף מעל 50% בשביל עוד חדר והגדלת המרפסת.

אני חושבת שהשאלה שאתם צריכים לשאול את עצמכם היא עד כמה מציק לכם המצב הנוכחי?
האם אתם מרגישים שצפוף לכם?
האם אתם מארחים הרבה יחסית וכיום החדר אורחים הנוסף הזה באמת חסר לכם או שזה לא כל כך משמעותי?

אם כרגע המצב לגמרי בסדר ולא צפוף אבל אתם יודעים למשל שכשהילדים יגדלו קצת אז כן יהיה צפוף - אז אפשר גם לחכות כמה שנים ואז לעשות את המעבר הזה.

בנוסף אתם צריכים לשקול את עניני המס, כי החלפת דירה פירושה תשלום מס רכישה.
בדר"כ ממליצים במצב כזה קודם לקנות הדירה היקרה ורק אח"כ את הדירה להשקעה הזולה יותר, ולשלם מס רכישה על הזולה. אתם כבר קניתם את הזולה יותר.

באופן כללי הגישה שלי היא שלוקחים משכנתא רק אם חייבים.
אני לא אוהבת חובות. בטח לא לבנק, ובטח לא של 700 אלף שקל. אלא אם כן אין ברירה והחיים מאוד לא נוחים ללא המשכנתא הזו.
במקומכם, אם הדירה הנוכחית בסדר ולא צפופה, אני לא חושבת שהייתי משקיעה 1 מיליון שקל בשביל עוד חדר ומרפסת גדולה יותר. ביחס של עלות מול תמורה - לא נראה לי שווה את זה.
 

maladjusted

New member
עדיף 2 דירות של 3 חדרים על פני דירה אחת של 6

בתור השקעה לעתיד (תלוי במיסוי משקיעים כמובן). כשהילדים יגדלו הם יוכלו לגור שם או לפנות את מקומם לטובת עוד שכר דירה.
אבל זה רק טעמי ולא כולם ירצו/יוכלו לחיות ככה.
אם הדירות ממש קרובות או צמודות, אז זה כמעט אותו דבר כמו דירה גדולה.
 
אני לא מרגישה שצפוף...

מניחה שכשהילדים יגדלו יהיה יותר צפוף אבל בינתיים 2 ילדים בחדר זה ממש בסדר.
ועם דירת 5 חדרים אפשר לתת לכל ילד חדר רק צריך לוותר על חדר עבודה/אורחים/תופים מה שמבחינתי זה ממש בסדר.
בעלי רוצה יותר ספייס,הוא הילדותו גדל בבית גדול. אצלי הפוך, גדלנו 3 ילדים בדירת 3.5 חדרים כך שלהיות במצב שבו אוכל לתת לכל ילד חדר משלו זה הישג בפני עצמו ולא צריכה יותר מזה...

גם אני לא אוהבת חובות, מעולם לא היו לי ומואד חוששת מזה...
 

3718

Member
מליון ש"ח על חדר תופים\מחשב ??!!

נשמע לי מיותר לחלוטין.

אני לא יודע בני כמה ילדיכם, אבל קחו בחשבון שכשהם יגיעו לגיל 18 , הצורך בדירה גדולה יפחת בהרבה.

אני לחלוטין מצדד בדעתך. נשמע לי שלבעלך יש משבר גיל ה 40
והוא מחפש אתגרים ... , נסי למצוא לו תעסוקה אחרת, אולי שיקנה דירה זולה להשקעה בב"ש בחסכונות ... כך הוא ינתב את הכישורים העיסקיים שלו לכיוונים פחות יקרים ...
 


יקח עוד זמן עד שהילדים יגיעו לגיל 18 וכמו שאני רואה מסביבי לא ממהרים היום לצאת מהבית...
כך שהבית אמור לשרת אותנו הרבה שנים.

לגבי הבעל, הצלחת להצחיק אותי, לא נראה שיש לו איזה משבר...האתגר היחיד שיש לו בימים אלה הם לישון כמה שעות רצוף בלילה
 
"כולם עושים..." זה טיעון שבעיני הוא גרוע

למה את רוצה לשאוף רק לממוצע? יש לך נתונים התחלתיים מצוינים כדי להצליח יותר מהממוצע. הטיעון היחיד שאני מצליח לחשוב עליו כדי להצדיק את שיטת ה"כולם" הוא שאחרת יהיה יותר קשה להשתתף בשיחות הקיטורים על הממשלה במפגשי החברים.

עכשיו ברצינות קצת יותר גדולה: אין לי דעה על חשיבותו של חדר תופים. זה בינך לבין בעלך. אני לא הייתי עושה זאת. אחרים היו עושים, זה עניין של טעם אישי.

אישית נראה לי שבגלל לחצים חברתיים אתם הולכים לקלקל את עתידכם הכלכלי. לא כתבת אך אני מתרשם שמשכורותיכם אינן מאד גבוהות (אחרת עדיף היה להחזיר יותר מ- 5000 ש"ח בחודש). לטעמי לא כדאי.

שימי לב: מחקרים בנושא אושר מצאו שרכוש גדול יותר (עוד חדר, אוטו חדש וכו' ) יוצרים אושר לטווח קצר בלבד - אחר כך מתרגלים לעומת זאת איסוף חוויות (טיולים וכו') מגדילים את האושר באופן קבוע.

בהצלחה.
 

ron249

New member
תחפשו דירת 6 חדרים רגילה

לא דופלקס\פנטהאוז\דירת גן. עם תוספת הגיונית של 300-500 אלף ₪. אם תחפשו מספיק אני מניח שתמצאו בסוף.
 
לא נותר לי אלא להסכים עם כל מילה!!

אני ממש לא שואפת להיות "כמו כולם", אנחנו אף פעם לא חיינו מעל הפופיק וכל הזמן פועלים מתוך מחשבה על העתיד.

ולגבי המחקר - מסכימה עם כל מילה! אני מאמינה שחומריות איננה בהכרח יוצרת אושר, כשגרתי בדירת 3 חדרים הייתי מאוד מאושרת
המעבר לבית דגול יותר נבע מילדים שיצטרפו בצרוף היכולת הכלכלית שאיפשרה לנו זאת. אם לא היינו יכולים לבצע את המעבר היינו עם שני ילדים באותה דירה או מקסימום עוברים ל 4 חדרים.

בעניין גובה ההחזר - המשכורות שלנו 20K + הכנסה של כמעט 4K משכירות. בהנחה שאנחנו "הולכים על זה" מה ההחזר המומלץ להלוואה של 700,000 ש"ח?
כמה כדאי להחזיר בחודש ולאיזה תקופה? אנחנו בתחילת שנות ה 40 - מניחה שיש גם לזה משמעות.

תודה
 

offir11

New member
זהו בדיוק הפורום להתייעץ על כך

משפחתכם עומדת בפני דילמה טובה, אכן צרות של עשירים.
לי, משהו במספרים לא מסתדר. אני לא רואה "חיה" כזו שחדר נוסף (5 ל-6) מגדיל את תקציב הרכישה ב 55%.
אם אכן מדובר בפנטהאוז, מיני פנטהאוז, דירת גן או גידול בלפחות 40-50 מ"ר שטח דירה אז כן, זה הגיוני.
מבחינה כלכלית, תעמדו בזה. ההחזר החודשי יהיה כ 4,400 ש"ח. דלתא של 600 ש"ח מהכיס אחרי תקבול דמי השכירות.
אני לוקח בחשבון תמהיל משכנתא שכמעט ולא יזוז (שליש פריים ושני שליש קבועה לא צמודה) כך שלאחר מספר שנים, השכירות תכסה את המשכנתא.
עד כאן ה"נטו" הכלכלי.
מכאן וכפי שנכתב לפניי, בואי נצייר תרשים זרימה קטן עם שאלות מאוד פשוטות:
1. בכמה רמת החיים שלכם תשתפר עקב המעבר? חשבו על כמה פרמטרים: דירה גדולה יותר, תזרים מזומנים חלש מעט יותר וידיעה כי נדל"נית החודש מתחיל במינוס (600 ש"ח) במקום בפלוס (3,800 ש"ח).
2. אם התשובה ב-1 היא תשתפר עד תשתפר מאוד - האם השיפור הזה שווה עבורנו מיליון ש"ח? אולי שווה פחות. אולי (כפי שרון ציין) תוספת של 400,000 ש"ח בלבד תספיק בכדי לספק את רצון בעלך לעבור ל-6 חדרים.

עוד דבר חשוב הוא שהנטו החדש שלכם לאחר הרכישה יהיה כ 19,600 ש"ח. דיי גבולי לתחזוקת דירה גדולה במיקום טוב עם 3 ילדים. מבין השורות אני דיי בטוח שיש לכם עוד כמה רזרבות אבל קחו בחשבון שהתזרים החודשי יפגע בערך ב 4,400 ש"ח מהתזרים כיום (=להחזר החודשי של המשכנתא). "ניתן לבלוע זאת"? -> אפשר לשקול את המעבר. יהיה "צפוף" בראשון לחודש בחשבון בנק? חשבו פעמיים

שיהיה בהצלחה!
 

פרל דוד

New member
זה הפורום המתאים.

אני הייתי מוכר את אחת הדירות בתמורה לרכישת בית גדול יותר.[במידה ואכן אתם זקוקים לכזה] ושאלה...האם אין יכולת הרחבה בבית בו אתם גרים ?

הצדק איתך, אין מה להכנס לחבויות מיותרות בתנאי שוק שהולכים ונהיים קשים, אנחנו לפני תקופת גזירות בתחום הנדל"נ,ויתכן שריבית המשכנתאות תעלה,בתנאי שוק אלה לא הייתי מסתכן בכניסה להרפתקאה שלא ניתן לצפות את תוצאותיה.
 

kalimera1

New member
לנו היתה התלבטות באותו סגנון(אבל בסכומים

קטנים הרבה יותר..)- היינו לפני רכישת דירה ראשונה, אנחנו זוג ללא ילדים ובתקופה של הסבה מקצועית של הבעל (=הכנסה לא יציבה).
התלבטנו בין האפשרות לקנות דירת 4 חדרים בכסף שיש לנו (ונשאר רווח גם לקניות לדירה והוצאות אחרות) או לקנות דירה יותר משופצת/מיקום קצת יותר טוב/יותר קרובה לפארק אבל עם משכנתא של 150,000 לפחות.

אני חשבתי שצריך לקחת משכנתא (וככה רוב מי שהתייעצתי איתו) ובנזוגי חשב שלא ולהסתפק במה שמצאנו, ובהמשך בהדרגה להשתדרג, בדיוק מהשיקולים שציינת- לא רוצה להיות חייב לאף אחד, בדירה בכסף שיש לנו אנחנו יכולים לחיות יותר בנחת ולפנות משאבים כלכליים לעוד דברים (ילדים, לימודי תואר שני שלי וכד').
אני רציתי שניקח הלוואה גם מהשיקולים שציינת, ושיגע אותי שבשיחות עם חברים קרובים וסתם משיטוט באינטרנט נראה שאנשים עם הרבה פחות כסף קונים דירות ב300-400 אלף ש"ח יותר ממה שאנחנו חיפשנו..


בסוף קנינו בכסף שהיה לנו, יש לנו תקציב יפה לריהוט הבית ובכלל- יישאר לנו, אפילו במצב הכלכלי הלא יציב שלנו היום- עוד כסף לחיסכון.
אני מדי פעם חושבת על הדירה ליד הפארק שויתרתי עליה- אבל אחרי הכל השקט הנפשי הזה שווה לי יותר מכמה צעדים לפארק או בלטות חדשות יותר. ובאמת שהדירה הנוכחית עונה++ על כל הצרכים שלנו, רק שכמובן תמיד אפשר טוב יותר..

בקיצור- לדעתי זה עניין של סדר עדיפויות וקשה להתייעץ לגבי זה עם מישהו אחר.
אבל רציתי לחזק אותך בהרגשה שלך- שחשוב לך לא להיות חייבת ולא להיכנס להרפתקאות כלכליות, ואפילו שאני הייתי "בצד השני" בדיון, היום אני מאוד מבינה את ההרגשה הזו.

שיהיה בהצלחה!
 
למעלה