התייעצות טכנולוגית

מעיןבר

New member
התייעצות טכנולוגית ../images/Emo237.gif

אני מתעניינת ברכישת קורא אלקטרוני שיאפשר לי גם לכתוב הערות על גבי הקבצים (בעיקר PDF - מאמרים). נשקל ה- iPad אבל לא ברור האם הוא בכלל תומך בטכנולוגיה מתאימה או מיועד בעיקר לקריאת/צריכת תוכן ולא ליצירתו. במהלך החיפוש נתקלתי בשני מוצרים: http://www.hanvon.com/en/products/ebook/products.html זהו קורא שמאפשר גם הוספת הערות. כביכול בדיוק מה שאני רוצה. החסרונות הם שניים: המסך הוא שחור-לבן (יש שיאמרו שזה יתרון כי הוא חסכוני באנרגיה) ואינו תומך בקבצי PPT (למשל כשהולכים לשיעור בכיתה ורוצים לכתוב הערות למצגת). היתרונות: קטן וקליל ועושה בגדול את מה שאני רוצה
. את השני ראיתי אצל סטודנטית בשיעור שאני מתרגלת: http://www.wacom.com/bamboo/bamboo_pen_touch.php זוהי תוספת של משטח מגע עם עט שמאפשר להוסיף הערות בכתב לכל סוגי הקבצים. החסרון: אני צריכה לחבר אותו למחשב שלי ולמעשה זה הרבה פחות נייד. היתרון: קטן, קליל, תומך בכל סוגי הקבצים וגם הרבה יותר זול. מה דעתכם? מבין הסדרה של ה- WISEreader יש דגם שנראה לכם מוצלח יותר? אולי עדיף בכלל ללכת על משהו זול שמתחבר למחשב? אשמח לכל רעיון או מחשבה...

John the Savage

New member
לגבי קבצי PPT

לדעתי זה לא נורא, כי אפשר להמיר פאוורפוינט ל-PDF. לדעתי אייפאד לצורך הזה זה סתם בזבוז כסף (וגם אני לא בטוח אם יש לו אפשרות כזו, מה גם שמסך המגע שלו עובד עם האצבע ולא עם עט). המשטח של וואקום שימושי רק אם בכל מקרה את מתכוונת להסחב עם מחשב נייד. ניראה לי שלצורך הזה ספציפית, קורא eBooks עם מסך מגע יהיה המתאים ביותר. יש את המכשיר שאת הזכרת, ידוע לי שגם בדגמים של סוני עם מסך מגע אפשר להוסיף הערות לקבצי PDF, ואני משער שיש גם קוראים נוספים.

בשביל מה את צריכה את הקורא האלקטרוני?

ניידות? איכות קריאה טובה יותר? גודל? סוגי קבצים שאת לא יכולה לקרוא בנוחות על המחשב? במידה וכל אלה לא משמעותיים מאד, ואת יכולה לקרוא מהמחשב אפשר לקנות (או לקבל חינם בחלק מהמקרים) אפליקציות ממחושבות ל-annotation של קבצי PDF (ואולי גם עוד סוגי קבצים, לא בדקתי). זה זול משמעותית ולא פחות יעיל. אחת הדוגמאות היא foxit ויש עוד רבות כמותה. בכל מקרה, שימי לב שרוב הקוראים האלקטרוניים (מלבד הקינדל) מצויידים בטכנולוגיה שדומה מאד למסך מחשב טוב, ואז נשאלת השאלה אם שווה להשקיע בכלי נוסף שדומה למחשב או אולי לרכוש נטבוק שיכול לשמש למגוון רחב יותר של פעולות. הקינדל, בניגוד לרוב הקוראים האלקטרוניים, מבוסס על טכנולוגיה שנקראת liquid ink או משהו דומה, ואמורה להפחית משמעותית את מאמץ העיניים בקריאה. אישית, לא מצאתי הבדל גדול בין הקוראים האלקטרוניים שראיתי, ואני מעדיפה לקרוא ולעבד מסמכים על גבי מסך המחשב.

מעיןבר

New member
ניידות

זה בנוסף למחשב הנהדר שלי, לא במקום. ספציפית - ייעודי לקריאה (וכתיבת הערות). למיטב הבנתי המכשיר שקישרתי אליו (והמכשיר של סוני שגיליתי כרגע) אינם "מסך מחשב" אלא E-Ink שזה ככל הנראה משהו בסגנון של קינדל, רק גם עם מסך מגע שמאפשר פשוט לכתוב עליהם כשם שכותבים על נייר...

לגבי האופציה השנייה

שהצעת בהודעה המקורית, אני הייתי קרובה לקנותא ותה לפני שנה את יודעת, מהסיבותש ל ניידות (אחרות מאלה שאת ציינת
) רציתי שיהיה משהו שאפשר להשתמש בו כדי לכתוב בכתב יד ולהציג על הלוח במקום לכתוב על הלוח. טכנית - זה ממש רעיון רע. זה כבד, גדול יחסית וזה מסובך לחיבור ועבודה וזה אמנם זול ומפתה, אבל ממש לא נוח לעסבודה. ככה לפחות אני התרשמתי כשהייתי בחנויות השונות ובדקתי אותו "בידיים". לעומת זאת, מה שאני עשיתי לבסוף, היה לרכוש מיני לפטופ שיש לו צג מגע בילט-אין, והוא עצמו מאפשר באמצעות תכנה בסיסית שמותקנת בו לכתוב עליו ולהוסיף הערות בכתב יד על מסמכים קיימים, וגם לשמור אותןן. זה עולה הרבה יותר, ללא ספק, אבל זה גם קטן, גם לא כבד ובעיקר - לא מסורבל מדיי לסחיבה והתארגנות..

מעיןבר

New member
זה לא לצרכי הוראה

אלא לצרכים פרטיים שלי. כל עוד אני סגל זוטר אין שום מצב שבעולם שאני רוכשת מחשב כדי להיעזר בו בכיתות. בכיתה אני מסתפקת בלוח וטושים.

ברור...

אני נאלצתי , כאמור, מהסיבות *שלי*.... הידועות לך. גם לצרכים פרטיים, זה נראה די מסורבל. אני מציעה ביקור בחנות מחשבים... הצגת הצרכים שלך, והם יראו לך את הדברים הרלוונטיים. אני בגישה של "מראה עיניים" הכרחי בעניין הזה.

c0g

New member
מראה ידיים ../images/Emo45.gif

ציוד לא סטנדרטי שקונים כדי להשתמש בו הרבה רצוי לבדוק עם הידיים, ולא רק באינטרנט. בדברים האלה, גם הבדלים מינוריים בעיצוב לפעמים עושים את כל ההבדל בין מכשיר שמשתמשים בו לגרוטאה.

תזכירי לי על איזו כיתה אנחנו מדברים?../images/Emo3.gif

אצלנ - אין דברים כאלה בכל כיתה. לכל היותר- באולמות הגדולים, וגם זה לא בכולם, ובחלק מהם - מותנה בהודעה מראש ושריון של ציוד מאב הבית שבועיים מראש...

למעלה