התייעצות, והפעם כסאות בטיחות

כ ר מ ל 2

New member
התייעצות, והפעם כסאות בטיחות

אני מעוניינת להחליף את הסלקלים במכונית לכסאות בטיחות. היינו היום בשתי חנויות וגילינו תווך מחירים בין 300 שקל ל- 1300 שקל!! בכסא היקר יש הגנה צדדית (יענו כריות צד) והכסא מתאים עד גיל 3.5 - 4. הכסא הזול מוכר כנראה לכולם.. יש המלצות? יש דברים מיוחדים שצריך לשים להם לב? נדמה לי שדווקא בכסאות בטיחות שווה להשקיע יותר כסף מאשר בסלקלים כי זה ישמש ליותר זמן יש לכן מה להעיר/להאיר בנושא?

sivanmeller

New member
לא חייב הכי יקר

אבל בטח לא זול לנו יש 2 איוונפלו שעלו לפני שנה וחצי 700 ש"ח כל אחד עכשיו שאחד צריך תיקון לקחנו מחברים "מגי" ואין מה להשוות - מעבר לזה שהכיסא יותר "שטוח" ונראה הרבה פחות מוגן, הקשירה של הילד מעצבנת להפליא - לא משהו שהיית רוצה להתמודד איתו כל יום בשנתיים הקרובות! והכי חשוב, ממש לא ניתן לקשור אותו לרכב בצורה מספיק בטיחותית (כלומר - הכיסא לא זז מילימטר במושב), ולכן החזרנו אותו אחר כבוד ולקחנו מקרוב משפחה איוונפלו ענתיקה עם ריפוד דקיק ומתפורר, לא נוח לילד אבל לפחות בטיחותי.

מיכל @

New member
הכיסאות הם הוצאה כבדה../images/Emo122.gif

אבל לא הייתי מציעה להתפשר גם בגלל הבטיחות וגם בגלל הנוחות. אנחנו קנינו 4 כיסאות - 2 יקרים של מקסי קוזי לאוטו של הבעל ו-2 זולים מאוד של סייפטי (משהו כמו 250 ש"ח) לאוטו שלי, מתוך הנחה שאת הנסיעות הארוכות אנחנו עושים באוטו של הבעל ולכן כדאי שהכיסאות הנוחים יותר יהיו שם. מה שלא לקחנו בחשבון זה שלמרות שאת הנסיעות הארוכות אנחנו אכן עושים באוטו של הבעל, את רוב הנסיעות היומיומיות, קצרות ככל שיהיו, אני עושה עם הילדים לבד באוטו שלי. וכך יצא שנתקעתי עם שני כיסאות מאוד לא נוחים, עם קשירה מעצבנת שפצעה לי את האצבעות בכל פעם (בעיקר בחורף). ניסינו להחליף בין הכיסאות אבל האוטו שלי קטן מדי לכיסאות המקסי קוזי. והמכה הנוספת - הילדים כרגע בני 3 ובאחוזונים הגבוהים מבחינת משקל ואורך. הכיסאות של המקסי קוזי עדיין מתאימים להם והם משמשים אותנו היטב. לעומת זאת, את הכיסאות של סייפטי כבר לפני חצי שנה היינו צריכים להחליף בבוסטרים כי הילדים יצאו מהם, ואז גם היתה בעיה כי הבוסטרים (הפעם קנינו טובים - בוסטר זה עד גיל 8!) היו קצת גדולים להם. בקיצור, לא הרווחנו יותר מדי מהחיסכון בכסף. ההמלצה שלי אם כך היא לקנות 2 כיסאות מהסוג הטוב ביותר ואם יש רכב נוסף, לקנות עוד 2 מדרגת הביניים - לא היקרים ביותר, אבל גם לא הזולים ביותר, ולבדוק היטב את נוחיות המשתמש (זה את).

סייפטי בייבי גרועים!

לא שמענו בזמננו לעצות והחלטנו שאם ממילא אנחנו לא נוסעים כמעט, אז אין צורך להשקיע בכסאות... טעינו. סייפטי בייבי לא נוחים.קטנים. לא יושבים בהם זקוף.הרצועות ממוקמות נמוך, ולא ברור לי איך הילדים יסתדרו איתם כאשר יגדלו. לא לקנות!

*שיר

New member
אני עם מיכל -

גם אם לכאורה "כמעט" לא נוסעים או נוסעים מרחקים קצרים, חשוב לשים לב שהכסאות בטיחותיים, שהילדים יושבים בנוחות ושהסגירה קלה. אני עשיתי ממש דוקטורט בכסאות... אנחנו רכשנו 2 סטים של כסאות: לאוטו שבו נוסעים מרחקים ארוכים (וגם נסיעות יומיומיות לגן) קנינו את האוונפלו טריומף המדהימים. יקר פחד, אבל שווה כל גרוש. לאוטו שלי שבו נוסעים נסיעות יומיומיות קצרות, אבל עם הרבה עצירות קנינו כסא בטיחות שאח"כ הופך לבוסטר - אוונפלו אקספרס. גם ממנו אני מאוד מאוד מאוד מרוצה. בהתחלה גם אני חשבתי שאפשר לחסוך וקנינו כסא בטיחות-בוסטר קוסקו פשוט. הוא היה ממש עונש. לכן מיד העברנו אחר כבוד את הקוסקו לאוטו של סבא-סבתא ואנחנו שדרגנו לאוונפלו אקספרס (לפני שנה וחצי עלה 400 שקל). מה אומר? כסא פשוט אבל נפלא. הכסא קבוע במקומו כמו שצריך, הסגירה קלה ופשוטה, הרחבת הרצועות מהירה ואלגנטית (מאוד שימושי בחורף שבו לפעמים יושבים עם מעיל, לפעמים עם קפוצ'ון ולפעמים רק עם סווצ'ר). בקיצור, לא הייתי חוסכת כאן. החסכו היחיד יכול לבוא בקניית כסא שהוא גם כסא בטיחות וגם בוסטר ואז הוא טוב לשנים רבות. כאמור, מאוד חשוב לשים לב - לסגירה (אמריקאית או אירופית, האירופית היא מעצבנת), לנוחות של הכסא וכגמובן - ששני הכסאות יושבים טוב ברכב מאחור. לפריקים של בטיחות כמונו מומלץ לשים לב לקיום תקן הבטיחות ISOFIX ולאופן קיבוע הכסא למושב (בתקן האמריקאי יש תוספת לחגורה שמקבעת את אורך החגורה ללא שום אפשרות תזוזה).

למעלה