התייעצות - האם וכמה למנף?

התייעצות - האם וכמה למנף?

שלום לחכמי הפורום אני רוכש בית ב2.8 מיליון ש"ח (הכל כולל הכל), יש ביכולתי לרכוש את הבית ללא משכנתא אך להישאר ללא כל חיסכון. אופציה ראשונה: כך לנהוג ולהתחיל חיסכון מאפס. האופציה השניה: לקחת משכנתא של מיליון ש"ח על הבית הנרכש וכך למנף את עצמי ולהתחיל לחפש דירה להשקעה בסכום הזה. דעתכם? תודה.

../images/Emo82.gif זה כבר ייעוץ עיסקי

בראיית כלכלת המשפחה בלבד עדיף לקנות ללא משכנתא בכלל וכמובן להתחיל לחסוך מחדש. בראייה עסקית אתה למעשה לוקח הלוואה שעלותה כ 5% לשנה ומשקיע את הכסף בדירה שתניב לך רווח. אם תגדיר את הרווח באותה רמת דיוק שאתה מגדיר את החוב תוכל לחשב כידאיות כלכלית למינוף שלך. מראיית מצב השוק קשה לבעל דירה לקבל תשואה נטו מעל 5% . אישית לא הייתי הולך על זה היום כאשר מחירי הנכסים בשמיים ויש מצב שערך הנכס עוד ירד ריאלית. יותר מידי סימני שאלה ?

דעתי

1. בשביל דירה נוספת לא הייתי מתמנף, בטח לא במצב ש-100% מנכסייך (אם לדייק גם יותר מזה לאחר מינוף) יהיה מושקע בבלוקים לא נזילים מאוד. זה לא פיזור השקעות סביר בעיני. 2. מרבית הדירות להשקעה במיליון ש"ח וצפונה לא ממש אטרקטיביות בתשואה שלהן. 3. הייתי כן משאיר קצת בצד כדי לא להיחנק ביום סגריר, ואולי לוקח משכנתא קטנה של כ-300 א' אבל לא רואה סיבה טובה לקחת הרבה יותר מזה.

למעלה