התייעצות בקשר לג'חנון

24sharon

New member
התייעצות בקשר לג'חנון

אני מבשלת לשבת בבוקר ג'חנון. בדרך כלל אני עוטפת את הג'חנון בנייר אפיה ומניחה בסיר החמין מעל כל הדברים. הפעם יש לי הרבה אורחים ואין מקום לג'חנון. חשבתי להוציא אותם לסיר נפרד. ופעם ראיתי שיש אפשרות לקחת סיר לשים בתחתית 2 פרוסות לחם ועליו להניח את הג'חנון. העניין שאין לי פלטה חשמלית. יש לי פלטה מעל הגז. אז עכשיו השאלות: 1. האם אפשרי לעשות ג'חנון מעל פרוסות לחם? 2. האם צריך לעטוף את הגחנון בנייר אפייה או מניחים אותו מיד על הלחם. 3. האם צריך מתחת הסיר של הג'חנון אש, או מספיק חום (לא רציני) של הפלטה בגלל אש ליד. תודה ושבת שלום
 

24sharon

New member
מנסה שנית../images/Emo70.gif

 
גחנון

שלום לאוהבת הגחנון אז כך את הגחנון אפשר לשים מעל הלחם אך יש לשים חוצץ כמו נייר כסף או אפיה שלא ידבק אני אישית שם בתחתית הסיר מים עוטף את הסיר בנייר כסף מעל המים ומניח את הגחנון אחד על השני חופשי חופשי ועדיף לקנות פלטה החום שם אחיד ואם בפלטה על גז אז לשים את הסיר בקצה
 
ג'חנון - עצה

את הג'חנון בסיר נפרד - שתי פרוסות לחם (גם פיתה זה בסדר) להרטיב אותן, ולהוסיף עו ד חצי כוס מים, ואז לשים נייר אפייה עיהן, ואז את הג'חנונים, לא לעטוף בנפרד כל ג'חנון. התוצא ה- טעימה מכל מה שאפשר לתאר. בהצלחה ושבת שלום.
 

24sharon

New member
תודה אתם נפלאים ../images/Emo9.gif

את התוצאה נראה רק בשבת. שבת שלום!
 
גחנון

הכוונה מחוץ לאש שהסיר לא יהיה מונח ממש מעל חום הגז שהגחנון לא ישרף שיהיה חום כמו של התנור חום שבת ולא לשכוח לכסות את הסיר במגבת או בכל כיסוי כדי שהחום יהיה שווה בכל הסיר ובכל זאת ממליץ על פלטת שבת בחום רב שבת שלום ובתאבון נ.ב - אם תרצי מתכון טוב לגחנון מוזמנת לומר זאת
 

24sharon

New member
טוב......... התוצאה העגומה :(

לא אין לי כלל טענות חלילה, אני בטוחה שזה בגלל שלא הבנתי טוב, או אולי לא שיערתי נכון. בכל מקרה עשיתי כמו שאמרו לי פרוסות לחם רטובות בתוך סיר + חצי כוס מים נייר כסף מעל ומעל הג'חנונים. ובשעת הצהריים בעת החמין הג'חנונים היו עדיין בצק. אז להפעם 'שיהא כפרה' אבל לפעם הבאה כמה שאלות. 1. האם צריך לפני שמחממים להרתיח את הסיר עם המים? 2. הסיר היה משעה 6 בערב עד השעה 11 בבוקר למחרת ועדיין היה בצק . על כמה שעות המדובר. תודה רבה, ושבוע טוב
 

lula

New member
ההמלצה שלי- ג'חנון רק בתנור

תמיד יוצא טוב להניח פרוסות לחם- ללא מים, על זה להניח נייר אפיה, לסדר ג'חנונים בשתי וערב לפזר מעט מרגרינה מעל הגחנונים לסגור היטב ולהשאיר ללילה שלם על 100 מעלות- תמיד יוצא גחנון רך שחום וטעים!!
 
מצטרפת שוב - לא נייר כסף אלא אפייה

נייר כסף לא נותן לג'חנו להשתזף, אלא להפך, מעכב את האפייה שלו. אין צורך להרתיח מים. המים רק נעדו לוודא שהג'חנון לא ימות מיובש כל הלילה בתנור. וכן - הכי עדיף בתנור. גם אם אין לך "פלטה" של ממש - תשאירי בתנור על מאהה מעלות כל הלילה , (ומכסימום תשאירי את התנור דלוק כל השבת אם את שומרת שבת). עד למחרת ה12:00 - ג'חנון נפלא יהיהלך. בהצלחה.
 
את הג'חנון שלי אני מכינה ככה:

משמנת בעזרת חמאה סיר מתאים. מניחה בתחתית הסיר פיתות רק כדי לצפות את התחתית מעל מורחת מעט חמאה ומתחילה לסדר את הג'חנונים. על הכל יוצקת כחצי כוס עד כוס של דבש ומכסה בנייר אפיה. מעל מניחה ביצים טריות ששטפתי הייטב. ומכסה בעזרת המכסה. מניחה בשעות הערב בתנור שחומם ל 170 מעלות לכ שעה. ואז מורידה את חום התנור ל 70-100 מעלות. בבוקר בודקת את הסיר אם הג'חנונים נראים לי בצקיים מידי אני מעלה את הטמפ' שוב עד הארוחה. אם הם נראים מעט יבשים אפשר לשים למעלה עוד כמה קוביות חמאה.. (למרות שלרוב אין צורך) אני לא שמה מים... לרוב אני מכניסה את הג'חנונים לתנור בסביבות 22:00.. ואנחנו אוכלים למחרת בסביבות 11:00.
 

Rebeccan

New member
שעון שבת נייד יש ?

אני מחברת שעון כזה לשקע ומכוונת את התנור לפי הצורך
 
../images/Emo13.gifגחנון

אני אומנם לא המלצתי על לחם למרות שאפשר אין צורך להרתיח את המים ואין צורך בהמון מים אלה אם בשיטה של הלחם רק להרטיב את הלחם בנוגע לכך שנשאר בצק אז או שהחום היה נמוך מידי או שלא כיסית את הסיר מספיק שהחום יתפזר על כולו נ.ב נראה לי שבוף אבקש כתובת ואשלח לך גחנון
 
למעלה