התייעצות בעניין חידוש תבלינים

michalgad

Active member
בהנחה שאתן גרות במזג אויר סביר , לא חם מידי לא קר מידי ואתן שומרות את התבלינים בארון ולא בפריזר , כל כמה זמן אתן מנקות את הארון מתבלינים ישנים? שמתי לב שעל חלק מהתבלינים רשום תאריך תפיגה אבל לא על כולם. בדרך כלל אני משתדלת לקנות בפסח תבלינים חדשים. השאלה שלי אם נניח אחרי שנה, תבלינים שאני פחות משתמשת ולא סיימתי, האם נחוץ לזרוק אותם ? אשמח לשמוע מה הנוהל אצלכם
 
אני מחדשת תבלינים אחת לשנה, לקראת פסח. קונה רק כמויות שמספיקות לי לשנה ושומרת במקרר בצנצנות סגורות.
לקראת פסח הבא, מחדשת מלאי וזורקת את כל מה שנשאר, אך זוכרת במה לא השתמשתי, או השתמשתי מעט, וקונה
או לא קונה בהתאם.
 

עדיקים

Active member
אני מחדשת בפסח את כל התבלינים שומרת תבלינים במקרר חוץ ממלח ופלפל, יש לי במקפיא מצבור של תבלינים למילוי מה שנגמר במקרר.
היום בדיוק חידשתי את התבלינים, ראיתי שנשאר לי משנה שעברה תבלינים שלא סיימתי אבל אצלי כמו שכתבתי הם במקפיא לא מתכוונת לזרוק אותם ממשיכה להשתמש בהם.
לדעתי כשלא שומרים בקירור הם פשוט מאבדים קצת את הטריות שלהם ככל שעובר הזמן למשל הפפריקה החריפה מאבדת ממש את החריפות.
פעם אמרו לי שתאריך התפוגה זה בשביל לא לתבוע מהיצרן שהתקלקל אבל לא באמת מתקלקל אחרי התאריך הזה.
אני קונה בחנות שמוכרת במשקל בכלל בלי תאריך תפוגה על המוצר.
מרגיש לך שהם עדיין טובים? אם כן לא הייתי זורקת והייתי ממשיכה להשתמש.
 

ויוי 25

Well-known member
ראשית, בכדי לשמור על טריות התבלינים קונה רק את האריזות הקטנות של 40 גרם וחלק מהם של 100 -120 גרם, תבלין כמו גריל עוף
ואו קינמון שאלה נגמרים אצלי מאוד מהר ,ואז שוב המלאי מתחדש, כך שאין לי תבלינים שעברו את התוקף הרשום על האריזות.

דבר שני, ישנם מעט תבלינים שאני קונה במשקל כמו : ג'ינג'ר, הל , כורכום, גרגרי -כמון ,כרכרי כוסברה, גם אלה בכמויות קטנות,
כך שתמיד מתחסלות תוך כמה שבועות.

לקראת חג -הפסח נהוג אצלינו להוציא את כל התבלינים .(גם אם נותרו בכל אריזה 50 גרם מתוך 100 גרם, )
וכל המלאי מתחדש בתבלינים חדשים הכשרים -לפסח.
חג -שמח לכולם.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
גם אני מחליפה את כולם. לא תמיד מצליחה לתכנן נכון קניית תבלינים חודש-חודשיים לפני פסח אז לעיתים זורקת ישנים, אבל מרגישה שנכון לי לאווירת הניקיון להחליף.
 
סיפור מהחיים על עולם שהולך ונעלם -
חמותי שתחיה, נהגה כל השנים לקנות עוד לפני פורים, את כל התבלינים השלמים, לברור
ולטחון בעצמה במטחנת קפה שהייתה שמורה אצלה במיוחד למטרה זו. אין בעולם תבלינים
עם ריח כזה. לאחר שילדיה בגרו ויצאו לחיים משל עצמם, צירפה את זה למשלוחי המנות שלה,
רק המשלוחים למשפחה הקרובה. ובני סיפר לי שקיבל למשלוח מנות השנה, כבכל שנה,
ערכת תבלינים כזו בתוספת תערובת להכנת בסיסה שזה מנהג מיוחד של טריפוליטאים
לערב ר"ח ניסן. בכל פעם שאני חושבת מהו ריח של פסח בשבילי, יודעת שזה אכן ריח של
מוצרי פלסטיק וניילון חדשים ובעיקר ריח התבלינים הטריים האלה.
 

ויוי 25

Well-known member
מדהים איך חושי הריח והטעם חרוטים עמוק בזיכרוננו מתקופת הילדות - ועד היום.
הטעמים והריחות של אוכל טוב ושל תבלינים מצליחים לשרוד במוחינו לכל החיים ,וזה ממש מדהים.
אפילו זכורים לי עד היום טעמי בשר הצלי הריחני,והמרקים המהבילים בחורף, וגם כל המאפים עם הגבינות, ועוגות התפוזים בחורף,
ואפילו ריח -התפוחים עם הקינמון שאותם היו אופים בתנור בכל סופ"ש במשפחתינו, כל אלו ביחד חוויה של אוכל ביתי שנשמרת לעד.
 
ואם משתמשים באבקות מרק, גם אותן כדאי לקנות לקראת פסח.
הן חפות מקמח ומכל מיני תוספות מיותרות אחרות.
שמרו במקפיא כי יש בהן שומנים שנוטים להתעפש בחום.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
לגמרי זכרונות של ריחות- אצלי זה ריח של גפילטע פיש וקומפוט, בין הראשונים שאמא שלי מכינה לקראת ליל הסדר וראש השנה.
 
למעלה