התייעצות בנוגע לסנדק בברית וגם בנושא שם

התייעצות בנוגע לסנדק בברית וגם בנושא שם

בעזרת השם אני עתידה ללדת בקרוב בן ראשון (אומנם לא בכור) אבל בהחלט ראשון :) אביו של בעלי כבר זכה להיות סנדק בברית של אחד מנכדיו ואבי עוד לא זכה בכבוד (משפחה של בנות שיהיו בריאות וגם הראשונה שלי בת מתוקה ומדהימה) חשבנו שמן הראוי לתת לאבי את הכבוד אבל אז אביו של בעלי נפגע למרות שלא אמר לנו את זה בפירוש - אחיו התקשר ואמר שהוא הבין בין השורות שהוא נפגע ושהוא חושב שמן הראוי לכבד את הסבא המבוגר במשפחה. מה דעתכן ? מהי הייתן עושות ? מה נהוג ? שנית ,חשבנו על שם לילד , השם זהה לשם של הבן של אחות של אמא שלי. שמסרבת שנקרא לילד באותו שם - לא מטעמים הלכתיים או משהו.. מה דעתכן ? האם בקרבה מסוג זאת צריך להפעיל שיקול דעת שנית ? תודה על התשובות ובעזרת השם המשך הריונות קלים ולידות קלות ומהירות עם הרבה בריאות לאם ולוולד אמן

mamamia22

New member
אני הייתי משאירה

את ההחלטות בדיוק כמו שהיו. הייתי משאירה את אביך סנדק ( אני נמצאת בסיטואציה דומה, הסברנו יפה את ההחלטה שלנו ואם הצדהשני נפגע- אין לי מה לעשות מעבר... אי אפשר לרצות את כולם!) לגבי השם - אם היה לי שם אחר שהייתי אוהבת באותה מידה וזה לא היה מפריע לי אז הייתי מחליפה. אבל בשום אופן לא הייתי מתפשרת על שם שאני פחות אוהבת בגלל שלמישהו אחר ( חוץ מבן זוגי כמובן) זה לא מתאים. מזל טוב :)

בן אח של אמא שלך - זה בן דוד ראשון שלך לא?

אנחנו נמנענו משמות של בני דודים ראשונים. למרות שיש במשפחה כמה יפים ששקלנו. אבל אם לך זה נראה הגיוני, נראה לי שמה שהדודה חושבת פחות חשוב.

שבלול30

New member
וואו - כמה מורכב...

לגבי השם - אם ממש אין לכם שם חלופי שמוצא חן בעיניכם באותה רמה - הייתי קוראת.לילד איך שאתם רוצים - בן דוד של האמא זה מספיק רחוק. אין בעלטת.על שצות. אצלנו 2 אחיות שלי קראו לבנות שלהן באותו שם - והראשונה רק ראתה בזה מחמאה שבחרה שם שאהןב גם על אחותה
אבל אם כבר.התעוררה תרעומת -כדאי לחשוב.אם באמת.אין לכם שם אחר אפשרי (מה תעשו אם יהיה בן נוסף בעתיד? תמצאו שם כלשהו.. אז רק בגלל שכבר התעוררה תרעומת הייתי מנסה עוד קצת - ואם לא הולך -הייתי נשארת.עם הבחירה המקורית. לגבי הברית - מאוד מאוד מבינה אותך ומצדיקה אותך. הייתי שולחת את בעלך לדבר עם אביו ונשארת בצד -בן זה בן והסברים ממנו יתקבלו הרבה יותר בהבנה. את כגלה כלולה רק לצאת מופסדת מהדיון- תשארי מחוץ לדיון ותני לבעלך לעשות את העבודה (לי צפויה דילמה דומה כשנגיע לגשר -בן ראשון היה חמי, בן שני אבא שלי ויכשיו שלישי - הייתי מאוד שמחה אם זה יהיה אבא שלי -אבל סיכמנו בעלי ואני שזו תהיה טעות אפילו לדןן בזה עכשיו....)
מתנצלת מראש על טעויות הכתיב והפיסוק... עניתי מהטלפון...

eden7115

New member
למה לא שבעלך יהיה סנדק?

אם כבר 2 האבות כובדו - מאוד מקובל שהאבא יהיה סנדק לבנו, וגם מאוד מרגש

שבלול30

New member
ממממ לא חשבנו על זה - האמת היא שלי ולבעלי זה

לא חשוב כמו שזה חשוב לסבים. לדעתי אבא שלי לא מצפה שניתן לו גם הפעם את הסנדק - ולדעתי ברור לו שחמי יהיה הסנדק והוא ממש לא יעלב אם לא יקבל - ואפילו לא יהיה נעים לו מחמי - אם ניתן לו. אבל אני מרגישה - שאנחנו הרבה יותר קרובים להוריי, יש להוריי הרבה יותר "זכויות" בחיינו - ממש לא מהבחינה החומרית. בעלי בצבא ומגיע הביתה רק בסופי שבוע - וגם אז - שתי שבתות בבית - אחת בבסיס) - הוריי תומכים בי מנטלית - ואיפשהו מאפשרים גם לבעלי ראש שקט כשהוא רחוק מהבית. הוא יודע שהם פה בשבילי. גם כשבעלי נפצע - אבא שלי/אמא שלי היו יושבים איתו עד שהייתי חוזרת מהעבודה - וההורים שלו קפצו לביקור פעם/פעמיים. אני חלילה לא שיפוטית כלפי הוריו - כל אחד ומנהגיו/הרגליו/מחוייבותו - אני מכבדת אותם (ולו רק בגלל שהם אחראים לקיומו של בעלי בעולם |
| ). אבל כשאני באה לבחון למי הלב שלי נוטה ומי הייתי רוצה שיהיה סנדק של בני (גם במובן של כבוד לו - וגם במובן ההיסטורי של דאגה לילד) - אין לי ספק שלאבי שמורה הזכות
. בינתיים החלטתי לא להתעסק בזה עד אחרי הלידה - אז נשבור את הראש.

Yifatule

New member
עונה

בעיינן הסנדק - אבא שלך. אם אבא שלו בחור להעלב זה בחירה שלו. הוא כבר היה, אבא שלך לא היה, מגיע לו גם להיות . בעניין השמות - זה מאוד יפה ונחמד שהיא מסרבת שאתם תקראו לילד בשם מסויים אבל בסופו של דבר זה ילד שלכם והחלטה שלכם. מה גם שאין טעם לדון ולהתווכח על זה לפני הלידה, יכול להיות שהילד יוולד ותראו שהשם הזה בכלל לא מתאים לו.

אמאמרבל

New member
לגבי סנדק

גם אבא של בעלי היה סנדק לנכד הראשון שלו (מבת) אמרתי לבעלי שאם אבא שלי לא יצליח להגיע (גרים בחו"ל) אז אני רוצה שדוד שלו יהיה סנדק. בסוף אבא שלי הגיע והוא זה שהיה סנדק ואף אחד לא התווכח עם החלטה שלי, ולא שמעתי אף הערה או דעה על זה, וגם לא כל כך עניין אותי. ולגבי שם- אם זה בן דוד שלך לא הייתי קוראת באותו שם (למרות שבמשפחה שלנו ושל בעלי יש מלא שמות זהים לבני משפחה קרובים). אין שם אחר שאתם גם מתחברים?

בגדול ההחלטה שלכם תעשו מה שהלב אומר לכם

אצלנו זה היה ככה בעלי מראש אמר שהילד יקרא על אבא שלו וההורים שלי קיבלו את זה יפה כי חמי עזר לנו המון ומאוד אוהב אותי ... ואז בעלי החליט שהוא הסנדק שניי הצדדים נפגעו אבא שלו רצה להיות הסנדק שאני חשבתי שזו חוצפה!!! כי קיבלת את השם אבל הוא לא אמר לנו ורמז שסבא של בעלי יהיה ידענו שהוא מתכוון אליו יותר אבל בעלי לא הסכים.. מהצד שלי אמא שלי נפגעה יותר מאבא שלי והתסיסה את אבא שלי אבל בעלי גם סירב כי הוא רצה לשבת כל השבוע שהייתי אצל אמא שלי יסתובב סביב זה הרגשתי כל כך חרא וסליחה על הבוטות שחזרתי לבית שלי ...ושם היה יותר גרוע אבא שלי פשוט החליט לתת לבת דוד שלי את הזכות להגיש את התינוק העיקר שמשהו יהיה בצד שלהם .. כל כך כעסתי למרות שהבטחתי לאחותה אבל אחותה לא יכלה להגיע לברית בשל מחלה... יש לי אחות שאין לה בנים היא הייתה בהיריון בחודש 8 ולא שאלה מה מין העובר כל כך רציתי שהיא תגיש והוא הרס לי... בכלל זעמתי בברית שחמתי החליטה שהיא מגישה אותו והרמתי את הקול ואמרתי לה שבת דוד שלי מגישה לכן אני מציעה לכם לעשות מה שהלב שלכם אומר ולנסות לדבר עם שניי הצדדים כי אחרי הכל זו החלטה שלכם וחבל שתרגישו כמונו...

דובצוק

New member
הכל עניין של תחושה שלכם

גם לגבי הסנדק - תלוי מה יותר חשוב לכם, ומה מרגיש לכם יותר נכון. (אבא שלך לא יעלב?) וגם לגבי השם - תלוי עד כמה אתם קרובים אליהם. במשפחה של בעלי יש המון בנים, הבן הבכור שלי היה הנכד השישי ממין זכר (השמיני בכלל) ואילו הבן השלישי שלי היה הנכד (הזכר) ה-13 של חמי. מצד שני, הבנים שלי הם הנכדים היחידים של אבי. סבא שלי היה הסנדק לבני הבכור (נין ראשון). אז כשילדתי את בני השלישי (יש לי בת באמצע) הצענו לאבא של בעלי להיות הסנדק (כל פעם צד אחר) וחמי סירב ואמר שעדיף לתת את הכבוד לאבא שלי כיוון שהוא כבר היה כמה וכמה פעמים... מבחינת שם - קרבה כמו שאת מתארת במשפחה שלי אין סיכוי שנקרא, אבל מהמשפחה של בעלי, בייחוד מצד אמא שלו - וודאי וודאי שנקרא (אנחנו פוגשים אותם בחתונה פעם בשנתיים, לעומת פגישה ופעילות משותפת מתוכננת פעם בחודש...) בקיצור - זה מאוד תלוי בתחושה שלכם, בקשרים שלכם, ובנפשות הפועלות. בהצלחה

תודה . נראה לי..

נראה לי שנשאיר את זה כמו שזה אלא אם יהיה התפתחויות דרמטיות של הרגע האחרון מעציב אותי שתמיד יש דרמות עם המשפחה של בעלי - המשפחה שלי לא הייתה גורמת להרגשה כזאת. שוב תודה בהחלט חיזקתן אותי

וואי ברוך...

לגבי הסנדק.. ידוע שבדר"כ נותנים לאבא של האבא- אבללללללללל. אני גם בעד שאם האבא הזה כבר היה סנדק אז האבא השני יהיה. בנתיים אתם יוכלים להגיד טוב נחשוב על זה- וזהו- יום לפני הברית תגידו (או יותר נכון שבעלך יגיד) שהחלטתם לתת לאבא של כי הוא עדיין לא היה סנדק.. לגבי השם- אפשר לתת איזה שם דומה? הם יהיו בני דודים עם אותו שם ואותו שם משפחה? אם כן זה טיפי בעיה. רק תזכרו- תעשו מה שטוב לכם וטוב לכם בלבד!!!! אל תתפקו חשבון לאפחד- לא לאבא שלך בעלך, לא לאבא שלך ולא לדודה שלך. זה הילד שלכם, ורק אתם תקבעו מי יהיה הסדנק שלו ומה יהיה השם שלו. המשך הריון תקין ולידה קלה ובשעתה...

ע ו ג ל ה

New member
רק אני חושבת שהדודה יכולה ללכת לחפש?...

מה הסיכוי שהילד שלך יכיר בכלל את הבנדוד שלך? וכמה פעמים בשנה הם כבר יפגשו? ומה כ"כ נורא אם לשניהם יש את אותו השם? מהצד של אבא שלי יש לי אולי 30 בני דודים, מהם ליותר מחמישה קוראים באותו השם (על שם סבא שלי). אצלנו מוסיפים להם את שם האמא
"יוסי של שרה", "יוסי של רינה", "יוסי של רונית" וכו' (למען הסר ספק, כל השמות בדויים
). ויש עוד הרבה משפחותשבהם לחצי מהילדים קוראים "יעקב", "שמואל", "מחמד", "עדאל" וכו'. לא חושבת שזה מפריע למישהו.. אני חושבת ששם זה משהו מספיק חשוב כדי שתוכלו לבחור מכל השמות בעולם את השם שחשוב לכם לתת לבן שלכם.

בלונד23

New member
היא מסרבת?

מי היא שתסרב? למה בכלל אמרתם לה? אין צורך להתייעץ על השם עם בני המשפחה. ההורים הם המחליטים. סנדק כל העניין נראה לי מיותר, פשוט שאף אחד מהם לא יהיה סנדק נשמע לי שככה תיפתר הבעיה. (אבל אני חילונית)

shipshipping

New member
הבן של הדודה...מסרבת?

היא יכולה לסרב עד מחר היא לא תלך איתו למשרד הפנים...תשתמשי בו אם בא לך...מה היא לקחה בעלות עליו? בנוגע לסנדקות זה כבר מורכב מדי ולא יודעת מה נהוג, למה אבא של בעלך חשוב מאבא שלך או להיפך?

מליקה

New member
היי בקשר לסנדקות ולשם

אילו אבי היה חי כשבני נולד אין לי ספק שהוא היה הסנדק של הבן למרות שבעלי הוא בן יחיד וחמי היה סנדק אצל הבנות. אנשים צריכים להבין שצריך לחלק את עניין הסנדקות בין כולם. תני לאביך להיות סנדק. בקשר לשם,,, אין לי מושג מאיזה מוצא את,, אם את ממוצא אשכנזי אז לא נהוג לתת שם שהוא אותו שם של אדם שחי במשפחה.זה מתפרש לא טוב. לכן אם את ממוצא אשכנזי והדודה מסרבת תביני אותה היא פוחדת. לא חסר שמות שבו שוב יחד ותחשבו,תמצאו שם אחר. הבת של גיסתי ילדה ונתנה את השם של הבת שלי לקטנה. כלומר הבת שלי והיולדת הן בנות דודות מדרגה ראשונה השם שניתן לקטנה הוא השם של הבת שלי... חסר שמות בעולם?מכל השמות רק זה מה שמצאו? וכן אני ממוצא אשכנזי ובא לי רע כנ"ל לבת שלי כי זה לא נהוג. לכן אני מייעצת לכן לבחור שם אחר.

אוי סנדקות...סנדקות ממרום נסיוני של שנה

ושמונה חודשים
הסיפור שלנו די דומה.נולד לי בן בכור ובן מ"ס **** למשפחה של בעלי,אבא של בעלי כבר היה סנדק ואילו אצלי לא,אנחנו רק בנות ואני הבכורה וכמוני כמוך גם אני רציתי שאבא שלי יהיה סנדק,בעלי מאוד מכבד ואוהב את אבא שלי ולכן היה מאוד טבעי שאבא שלי יהיה הסנדק אבל.....ללללללל אצל המשפחה של בעלי "נהוג" שהאבא של הבן יהיה סנדק לכל בן בכור. אני הגבתי בזה שאמרתי
אין מצב שאבא שלי לא יהיה סנדק,במיוחד שאני ובעלי מסכימים על זה יחד,הלכבד הוא לכבד אדם מבוגר(במקרה הזה אבא שלך)שלא היה סנדק!!!! שורה תחתונה...עשו לי פרצופים,הביאו אותי מ"ס פעמים לבכי(חמתי שאלה את בעלי שניה לפני שחתכו,מי הסנדק בסוף...למרות שהיה ברור שזה אבא שלי)אבל בסוף נתתי את הכבוד לאבא שלי ומסיבה אחת ויחידה שחמי כבר ישב. תעשי מה שאת ובעלך רואים לנכון בלי דעתם של אחרים ובלי "מנהגים" וכל הבולשיט. ויפסיקו לריב איתנו על תינוק שטרם נולד...גם ככה אנחנו הורמונליות מספיק!!!! שתהיה לידה קלה וב"ה תצאי עם ידיים מלאות בתינוק שמנמן ושמח

למעלה