התייעצות בנוגע לחשיפת מכיניסטים

arielbes

New member
התייעצות בנוגע לחשיפת מכיניסטים

שלום לכולם,
אני מדריכה במכינה קדם צבאית, קהל היעד הוא גילאי 18-19, מטבע הדברים כבר נתקלתי בשאלות וטענות שמבוססות על חוסר ידע ובורות מוחלטת בכל הנוגע לטבעונות, החלטתי שלכבוד משבצת שאני בוחרת מה להעביר בה - אני חושפת אותם להרצאה של גארי. לאחר התלבטויות וייעוץ קל שקיבלתי מקבוצה בפייסבוק 'טבעונים ומתעניינים' הפנו אותי לכאן, אנשים קצת הורידו אותי מהרעיון של גארי וחשפו בפניי רעיונות אחרים שאני יכולה להציג, הרצאות אחרות...
מה אתם אומרים, מה כדאי? יש אומרים שגארי מקומם, מצד שני הוא נוגע בכל האספקטים של טבעונות ולא מתייחס רק לעניין המוסרי או רק לעניין המדעי. יש שאמרו שבכלל כדאי לי להעביר את התוכן והידע בעצמי...

אשמח לעזרה\יעוץ, מה לדעתכם הדרך הכי טובה לחשוף קבוצה של 25 חבר'ה חכמים שרוצים להוביל שינוי בקהילה וכאינדיווידואלים אבל לא רואים את הפואנטה בטבעונות...?

arielbes

New member
וואו

פעם ראשונה שאני נתקלת בהרצאה הזו... היא מדהימה, אין ספק...
הבעיה היא שאני לא חושבת שהם יעקבו. ילדים בני 18 צריכים איזשהי סטירה, wake up call, לא?

מלאני היא סטירה

היא wake up call, אבל מכל כך הרבה יותר מאשר תעשיות בעלי החיים, היא מדברת גם על ניצול אנשים ואי צדק אנושי, גם על השפעות הכלכלה על החברה. אפשר לקחת מזה כל כך הרבה.
אני הראתי סרטים כאלה לחבר'ה בני 18 עשרות פעמים והם תמיד יוצאים נפעמים והדיון פורח (לא תמיד הם מסכימים עם הסרטים או איתי וזה טוב כי זה מראה שזה דיון אמיתי).

arielbes

New member
רק חשוב לי לציין...

שמאז שהתלבטתי איזה סרטון להציג בפני המכיניסטים, אני ביומיים של צפייה במגוון גדול של הרצאות מרתקות וזה כל כך זעזע אותי, ריגש אותי ובעיקר חיזק...
תודה על העזרה, הלוואי שהם יהיו פתוחים לקבל את המסר...

אפשר בבקשה קישור להרצאה של מלאני?

11111000000

New member
אני ממליץ על גארי

גם אם לא מסכימים איתו, גארי מעורר דיון ומחשבה על הנושא, ואת המסרים החשובים באמת הוא מעביר בצורה ברורה לכל.

אם בכל זאת את בוחרת לא להציג את גארי, אני ממליץ על ההרצאה הבאה
http://www.youtube.com/watch?v=SprFxndWEZk

מצלתיים

New member
לגבי גארי, צריך להתכונן מראש עם תשובות

אם תבחרי בגארי תתכונני לכמה ניגוחים שאולי יעלו. אני מקווה שלא ושלהרצאה יהיה אימפקט.
רק תוודאי שאת לא מקרינה את ההרצאה המצונזרת.

חבר קיבוץ משמר השרון, שהוא חלק מתעשיית המזון מהחי, העלה מאמר ביקורת שהוא התנ"ך של האנטי טבעונים, ואנשים עשויים לבוא מוכנים עם ציטוטים משם.

1. מישהו עשוי להתווכח שביצה היא לא וסת, שהביצה לא יוצאת מהתחת של התרנגולת, שדבש הוא לא קיא.

גארי אמר את זה בסארקזם. זה לא מדויק אבל זה מספיק אנלוגי.

2. מישהו עשוי להתווכח על כל מיני סממנים שגארי נתן כדי לטעון שאנחנו צמחונים.

זה לא חשוב, מה שבטוח הוא שאנו לא חיות טרף, אין לנו טפרים ואין לנו ניבים, אין לנו אינסטיקנטים של צייד, לא נוזל לנו ריר כשאנחנו רואים פרה בשדה, ואנחנו לא יכולים לחיות על בשר נא באופן קבוע - אנחנו חייבים לבשל אותו.

למישהו יש מה להוסיף?

מצלתיים

New member
מישהו עשוי לטעון שאנחנו חייבים מזון מהחי

בשביל חלבונים, סידן, B12 וכולי.
זה פשוט מיתוס, קצרה היריעה מלהסביר כאן אבל אלה שקרים של התעשייה.

אם ישאלו תאמרי שפרות מקבלות תוספי סידן ו-B12, אז במקום לאכול את הפרה אפשר לקחת בעצמנו את התוספים האלה.

vegetalien

New member
אנחנו חייבים מזון מן החי

בשביל שנוכל לתרץ שאנחנו חייבים מזון מן החי.

ladybug6

New member
לגבי נקודה 1.

תיאורים לא קלים

הביצה כן יוצאת מהתחת של התרנגולת, ואם מישהו מסרב להאמין, מזמינה אותך לחפש מידע בנושא ולהיווכח שיש צינור אחד שנקרא ביב שדרכו התרנגולת עושה את כל צרכיה + הטלה, ויותר מזה - בגלל ההטלה המוגברת, גודל הביצים ותנאי האחזקה של התרנגולות, הצינור הזה נפגע ונוצר דבר שנקרא צניחת ביב - הוא בעצם יוצא החוצה (כמו טחורים) ומלווה בכאבים קשים לתרנגולת ובהרבה מקרים למוות:

"תופעת צניחת צינור ההטלה מתעצמת עם עליית קצב ההטלה והעלייה בגודל הביצה... צניחת צינור ההטלה עלולה לגרום למות התרנגולת בעת ההטלה, כתוצאה מהיפוך של חלק מצינור זה ויציאתו דרך הביב. בתרנגולות פגועות נמצאו כתמי דם באזור הביב ועד צניחת צינור ההטלה בכ-2 ס"מ מעבר לקו החיצוני של הביב... במשך שנים, צניחת צינור ההטלה הייתה מהגורמים העיקריים לפגיעה הכלכלית בענף ההטלה. מצאנו כי התופעה מתעצמת בהטלה מוגברת של ביצים גדולות... כתוצאה מדרישות השוק לביצי מאכל גדולות, יובאו לארץ תרנגולות מקווים גנטיים של מטילות ביצים גדולות יותר. לצערנו, ניסיונות אלו נכשלו בגלל הופעה חוזרת בתדירות גבוהה של צניחת צינור ההטלה, הגורמת לתמותה מוגברת של המטילות..."
פרידלנדר, מיכאל, יצחק מלכא ואבי רוזנשטראוך. "השפעת המאזן המינרלי וההורמונלי על צניחת צינור ההטלה במטילות", משק העופות, נובמבר-דצמבר 1998, עמ' 29-31.
נלקח מאתר שב"י:
http://www.free.org.il/main/index.php?option=com_content&view=article&id=65&Itemid=86

l coyote l

New member
וואו, תודה על המידע. ובכלל הופתעתי לגלות

ששניים מהאנשים שאת המאמר שלהם הבאת היו מרצים שלי בתואר. אחד מהם היה ראש המחלקה
.

ladybug6

New member

עצוב לראות שהמידע נכתב מתוך אינטרס כלכלי בלבד.
אירוני שבסופו של דבר זה הנשק שבידינו כנגד התעשיות האלו..

גם אח שלי נמצא במכינה כזאת

באיזו מכינה את מדריכה אם אפשר לשאול?

במכינה של אח שלי ראיתי שכל יום אותו אוכל: בבוקר יש לחם עם ממרח חומוס/גבינה/שוקולד ומלפפון ועגבנייה.
ובערב יש אורז/פתיתים/פסטה ברסק עגבניות-וככה זה קבוע. איך הם שבעים בכלל

ודרך אגב-אח שלי אמר שהוא מכיר טבעוני מהמכינה, שמגדל תרנגולות בבית ואוכל מהביצים שלהן.

לדעתי, כמו שרבים כתבו-ההרצאה של מלאני ג'וי ממש מומלצת ומתאימה.

למעלה