"התושבים לחמו באומץ לב - ובאופן הירואי מנעו מסע הרג | תחקיר קיבוץ ארז", זו הכותרת מוואללה

boriska1

Well-known member
מידיעות אחרות, במקומות בהם התושבים היו מאורגנים, התוצאות היו פחות גרועות. פעם שרתתי בכל גזרות פיקוד הצפון, החל מהחרמון עד לבית שאן. היה מוסד שנקרא הגמ"ר - הגנה מרחבית. בגזרות שתארתי מעלה, היו שני אלופי משנה זקנים שפיקדו על גזרות הגמ"ר. לא במילואים, אחרי הקריירה שלהם בצבא ובמסגרת הצבא. הם החזיקו בתפקיד עשרות שנים כל אחד. ומה עכשיו? רכזי ביטחון ברבע משרה ובחצי משרה. ללא מפקדה מרוכזת, הם לפי הבנתי, אזרחים עובדי צה"ל.
בעיה שרצו לחסוך מיליונים בודדים לשנה, הפך לנזק של מאות מיליארדים והמום טרגדיות אנושיות.
אמר היידה ביבי, שהמחבלים באו בכפכפים, ואכן כך. לו לתושבים היה מינימום ארגון, הכל היה נראה אחרת.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
מידיעות אחרות, במקומות בהם התושבים היו מאורגנים, התוצאות היו פחות גרועות. פעם שרתתי בכל גזרות פיקוד הצפון, החל מהחרמון עד לבית שאן. היה מוסד שנקרא הגמ"ר - הגנה מרחבית. בגזרות שתארתי מעלה, היו שני אלופי משנה זקנים שפיקדו על גזרות הגמ"ר. לא במילואים, אחרי הקריירה שלהם בצבא ובמסגרת הצבא. הם החזיקו בתפקיד עשרות שנים כל אחד. ומה עכשיו? רכזי ביטחון ברבע משרה ובחצי משרה. ללא מפקדה מרוכזת, הם לפי הבנתי, אזרחים עובדי צה"ל.
בעיה שרצו לחסוך מיליונים בודדים לשנה, הפך לנזק של מאות מיליארדים והמום טרגדיות אנושיות.
אמר היידה ביבי, שהמחבלים באו בכפכפים, ואכן כך. לו לתושבים היה מינימום ארגון, הכל היה נראה אחרת.
אזרחי ישראל די אמיצים, הבעיה העיקר שעם ישראל ובמיוחד חיילי צה"ל, הם החקירות אחרי מעשי, והחייל או האזרח יוצאים אשמים.

boriska1

Well-known member
אזרחי ישראל די אמיצים, הבעיה העיקר שעם ישראל ובמיוחד חיילי צה"ל, הם החקירות אחרי מעשי, והחייל או האזרח יוצאים אשמים.
פשוט לא נכון. מתי מישהו יצא אשם סתם? אני לא זוכר מקרה כזה, אפילו לא אחד. אף אחד לא חוקר כלום, אם אין חשד.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
חוקרים, לכן חושבים פעמים אם להוציא את האקדח.
ועוד אחד

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
פשוט לא נכון. מתי מישהו יצא אשם סתם? אני לא זוכר מקרה כזה, אפילו לא אחד. אף אחד לא חוקר כלום, אם אין חשד.
בשלוף

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
וקישור חקירה נגד אזרחים
https://news.walla.co.il/item/3675532הותר לפרסום: שלושה אזרחים נעצרו בחשד לרצח מחבל נוחבה במהלך קרבות 7 באוקטובר בעוטף

למה לחקור?!

boriska1

Well-known member
וקישור חקירה נגד אזרחים
https://news.walla.co.il/item/3675532הותר לפרסום: שלושה אזרחים נעצרו בחשד לרצח מחבל נוחבה במהלך קרבות 7 באוקטובר בעוטף

למה לחקור?!
הקישור הזה לא נפתח, אנחנו לא שולטים מה קורה בחו"ל. האשצה על חקירות בחו"ל, זה הפטפטת. בארץ לא זכור לי ולו מקרה אחד.

ריקי זו אני

Well-known member
הבעיה של הגמ"ר מול תושבים, הגמ"ר מול צבא והגמ"ר מול עצמו שורשית מאוד, רבת שנים ורקובה ולא מאתמול. ה7/10 בו זבי חוטםחדרו שחטו ובזזו מכל הבא ליד לא נולד ב-6/10 ותאריך הלידה של רונן בר לא 5/10/23. הכל רקוב מהיסוד... הפרוגרס היכה בנו - ובאכזריות ומכה בנו שעה שעה...

boriska1

Well-known member
הבעיה של הגמ"ר מול תושבים, הגמ"ר מול צבא והגמ"ר מול עצמו שורשית מאוד, רבת שנים ורקובה ולא מאתמול. ה7/10 בו זבי חוטםחדרו שחטו ובזזו מכל הבא ליד לא נולד ב-6/10 ותאריך הלידה של רונן בר לא 5/10/23. הכל רקוב מהיסוד... הפרוגרס היכה בנו - ובאכזריות ומכה בנו שעה שעה...
רקוב , לא רקוב, יחסים, לא מעניין אותי. מעניין שעוד לא המציאו דרך אחרת, מאשר לארגן במסגרת הגמ"ר את היישובים. אני זוכר, מלפני הרבה שנים, תמיד שהתחלף כח בגזרה, אלה האל:מים באו לתדרך. לא יודע מה הם עשו בשאר הזמן, אבל עשו משהו, הם לא עבדו שעתיים בכמה שבועות. זה לא רשב"צ בחלקית משרה, ללא תנאים סוציאלים ושכר סמלי, שחייבים להתפרנס מעוד עבודה.
מה עניין הפרוגרס? העובדה אלה שהיו מאורגנים נפגעו פחות

ריקי זו אני

Well-known member
כמה תיקונים לשם ההבנה...
א. הרבש"צים באזורי הגבולות וביו"ש משתכרים כיום ומועסקים כיום במשרה מלאה כאשר כל הזכויות הסוציאליות מחושבות בהתאם. נכון... משרה מעט בעייתית כאשר אדם נדרש למעשה לשהות בישובו 24/7 ללא תגמול שבת וחג... אלה שבעיות מתחילות כשהרבש"צ לא נמצא מטעמי חופשות, קניות, מילואים וכו'. אז הרבש"צ ממנה לעצמו מחליף מתנדב שכמובן יכולותיו מוגבלות...
אלה שהגמ"ר זה לא רבש"צ והגמ"ר זה גם לא צוות כוננות
הגמ"ר זה 'הגנה מרחבית' נטו צבאית שמורכבת ב-99% מכוחות מילואים... וכמו שהצבא הקטן והחכם זלזל בכוחות המילואים, לא אימן את הכוחות, פרק 6 אוגדות כך אותו צבא פרק בפועל גם את יחידות ההגמ"ר, לא רענן את הכוחות ובטח שחיילי ההגמ"רים לא התאמנו במשך שנים ולא נקראו לשירות מילואים.
מבדיקות שערכתי (הנתונים אצלי)... הנשקיות בישובי יו"ש עברו ריביזיות משמעותיות כשדוקא בישובי עוטף עזה, כלי נשק נלקחו מתושבים כולל צוותי כוננות והושמו בנשקיות. מה משמעות הקטנוניות... אולי בהמשך.

boriska1

Well-known member
הגמ"ר זה 'הגנה מרחבית' נטו צבאית שמורכבת ב-99% מכוחות מילואים.
נכון, אבל זה אנשי מילואים שכבר לא משרתים במילואים ממש. הם מתאמנים באופן מסודר. לא עולה הרבה כסף להחזיק אותם, כי מספר ימי המילואים מועט.
שאר הזמן משמשים ככיתת כוננות. ככה אני ראיתי.
הכוחות שמחזיקים את הקו, נעזרים בהם שיש אפילו חשש לפריצה בגדר

ריקי זו אני

Well-known member
בוא נבחין... -
החטמ"ר בנוי מכוחות בט"ש סדיר ומילואים שאינם קשורים להגמ"ר.
כוחות הגמ"ר מילואים שמה-7/10 עוזרים לאבטחת הישובים
וכוחות צוותי כוננות שבחלקם לוחמי הגמ"ר וחלקם לא שמועלים ע"י רבש"צים בעיקר.

היתה כוונה בעבר שהבט"ש יפנה גזרה ובמקומו יכנסו לוחמי בט"ש מההגמ"ר.
מבוגרים, חצי נכים... פרופילים יהוו צוותי כוננות מוגברים... כשלוחמי צוותי הכוננות יתגיסו ליחידותיהם ( מי ליחידות מחוץ לגזרת הישוב ומי להגמ"ר האזורי).
בפועל כיום כלל לוחמי ההגמ"רים לא מגויסים, אלה במידה מצומצמת מאוד לעיבוי השמירה בישובים שחלק נכבד מלוחמי כיתות הכוננות במילואים ביחידוות השונות כולל 5 חטיבות מתמרנות ברצועת עזה... ועושות בט"ש בחטמרים השונים בעיקר ביו"ש ועל הגדרות.

שוב רואים את הבזבוז וחוסר היכולת לארגן צבא שיודע לאן הוא נע... ועם מי...

boriska1

Well-known member
כפרה עליך. אל מי את מדברת? מה אני גנרל? פשוט מאוד, ראיתי, שמעתי, הייתי במקום,התרשמתי. שהייתה פריצה בגדר, היו מרימים גם את הגמ"ר,אלה שעסקו בסיורים ומוצבים היו עסוקים במה שהם צריכים להיות עסוקים, לא הסיטו שום כוחות לעורף.
אם זאת הייתה השיטה ברצועת עזה, לא היה קורה מה שקרה, ליתר דיוק הקטנת נזק עשרות מונים.
ויש הרבה "אם" , אם שני גדודים של גולני היו קמים לכוננות עם שחר, גם הנזק היה קטן בהרבה.
גם אם היה הליקופטר אחד באוויר - דיינו.
אני רק רוצה להבהיר, אני מבין היטב מה זה כיתות כוננות וגם יכול להעריך מה השיטה הטובה יותר.

למעלה