עד שהיו תחנות בחולון וברעננה...
עד כמה שזכור לי במה שכתבו, תחנת חולון תהיה לא לפני 2010 וגם התחנה ברעננה לא תהיה לפני 2010. בסך הכל, זוהי האפשרות ההכי טובה מכל האופציות שכתבת וזה מסלול מהיר, אך, שוב, זה יהיה עוד מספר שנים.
עד שהיו תחנות בחולון וברעננה...התכנון של גהה הוא עוד טעות
הקטע מבר-אילן למחלף גהה הוא "הפקק" הגדול. לפי מצב השטח כיום יש שתי אופציות - מינהור או פינוי מבנים. שתיהן לא מומלצות במיוחד. אני בזמנו העליתי כאן את האפשרות לשדרוג המסילה המזרחית עם תחנת רכבת ליד כביש מכבית (מאלעד לבר-אילן) שממנה יהיו קווי אוטובוס לדרום פתח-תקווה, תל-השומר, בר-אילן, רמת-גן וכו'. זה נשמע קצת יותר ישים. לגבי האיילון, אמנם צריך להוסיף נתיבי-רכב וגם מסילה רביעית, אבל הבעיה הגדולה באמת היא שכל התנועה מתנקזת לשם! כביש גהה לא רחב ומהיר מספיק, כביש 6 הוא כביש אגרה ואין מסילה חלופית. אחותי עובדת במרכז חולון ותעבור לרעננה בקרוב. איך היא תגיע לעבודה? ברכב היא תצטרך להיתקע בפקק של איילון או בפקק של גהה בנוסף לכניסה למרכז חולון. נסיעה באוטובוס מצריכה החלפה בתל-אביב (או החלפה בגהה ועוד החלפה בחולון) כלומר נסיעה בכבישים עירוניים. רכבת אינה אופציה כרגע. גם כשתהיינה תחנות באעננה וחולון (אגב, במיקומים מצויינים בשבילה), הרכבת הזו תיסע דרך מסילת האיילון (במקום: רעננה -> ק. אריה -> גנות -> ת"א דרום -> חולון).
עד כמה שזכור לי במה שכתבו, תחנת חולון תהיה לא לפני 2010 וגם התחנה ברעננה לא תהיה לפני 2010. בסך הכל, זוהי האפשרות ההכי טובה מכל האופציות שכתבת וזה מסלול מהיר, אך, שוב, זה יהיה עוד מספר שנים.