התוכנית: תקרה על נחל איילון

מצב
הנושא נעול.

אורי404

New member
עד שהיו תחנות בחולון וברעננה...

התכנון של גהה הוא עוד טעות
הקטע מבר-אילן למחלף גהה הוא "הפקק" הגדול. לפי מצב השטח כיום יש שתי אופציות - מינהור או פינוי מבנים. שתיהן לא מומלצות במיוחד. אני בזמנו העליתי כאן את האפשרות לשדרוג המסילה המזרחית עם תחנת רכבת ליד כביש מכבית (מאלעד לבר-אילן) שממנה יהיו קווי אוטובוס לדרום פתח-תקווה, תל-השומר, בר-אילן, רמת-גן וכו'. זה נשמע קצת יותר ישים. לגבי האיילון, אמנם צריך להוסיף נתיבי-רכב וגם מסילה רביעית, אבל הבעיה הגדולה באמת היא שכל התנועה מתנקזת לשם! כביש גהה לא רחב ומהיר מספיק, כביש 6 הוא כביש אגרה ואין מסילה חלופית. אחותי עובדת במרכז חולון ותעבור לרעננה בקרוב. איך היא תגיע לעבודה? ברכב היא תצטרך להיתקע בפקק של איילון או בפקק של גהה בנוסף לכניסה למרכז חולון. נסיעה באוטובוס מצריכה החלפה בתל-אביב (או החלפה בגהה ועוד החלפה בחולון) כלומר נסיעה בכבישים עירוניים. רכבת אינה אופציה כרגע. גם כשתהיינה תחנות באעננה וחולון (אגב, במיקומים מצויינים בשבילה), הרכבת הזו תיסע דרך מסילת האיילון (במקום: רעננה -> ק. אריה -> גנות -> ת"א דרום -> חולון).
עד כמה שזכור לי במה שכתבו, תחנת חולון תהיה לא לפני 2010 וגם התחנה ברעננה לא תהיה לפני 2010. בסך הכל, זוהי האפשרות ההכי טובה מכל האופציות שכתבת וזה מסלול מהיר, אך, שוב, זה יהיה עוד מספר שנים.

jp3raptor

Member
שתיבנה המסילה איכות החיים תעלה

עד כמה שזכור לי במה שכתבו, תחנת חולון תהיה לא לפני 2010 וגם התחנה ברעננה לא תהיה לפני 2010. בסך הכל, זוהי האפשרות ההכי טובה מכל האופציות שכתבת וזה מסלול מהיר, אך, שוב, זה יהיה עוד מספר שנים.
שתיבנה המסילה איכות החיים תעלה

A r i e T

New member
../images/Emo45.gif

שטות שחוזרים אליה כל פעם
נחל איילון הוא בעייתי מאוד. כל כמה שנים יש עונה ברוכת גשמים, והנחל עולה על גדותיו תוך שהוא מציף את הכביש. התכנית להקמת "תעלות" מקורות ( = צינורות) היא תכנית רעה: אם הנחל יעלה על גדותיו, הצינור לא יוכל לטפל בכל כמות המים, ויהיה אגם גדול בין חיריה לקיבוץ-גלויות. אי אפשר להעמיק את ערוץ הנחל עוד יותר, מכיוון שאז יחדרו אליו מים מהים, וזרימת המים תיפגע. איך ייראה פתח הצינור ביפו? האם הוא יהיה על-קרקעי וייצור מפל, או תת-קרקעי (ואז אנחנו חוזרים לבעיה הקודמת - הוא יתמלא חלקית במי-ים)? מה תהיינה ההשפעות מבחינת תנועת החולות לאורך החוף (האם ייפגעו חופי תל-אביב? האם החולות יסתמו את השפך?) ואיך מתחזקים צינור כזה (יהיה צריך לבנות פתחי-תחזוקה לאורכו)? נפחי התנועה באיילון הם גדולים, אבל אפשר לטפל בהם אחרת - לעודד שימוש בתח"צ, לפתח צירים חצי-מהירים נוספים (בן-צבי, בגין, אלוף שדה וכו'), לחדש את המסילה המזרחית, להקים מסילה לאורך גהה ועוד.

מי יבטיח ששנת 92' לא תחזור? אפשר לשכוח את המראה של תחנת ת"א מרכז שהושבתה מכיוון שהמסילות "נעלמו" מתחת למים?

האמת חשבתי על זה

התוכנית: תקרה על נחל איילון
כתבה בנושא קירוי נחל איילון ותמונת הדמיה עם רכבת מעופפת באוויר. קריאה מהנה.
האמת חשבתי על זה
לפני כמה חודשים. זה פתרון סביר בשביל לנצל את השטח של הנחל.

jp3raptor

Member
שאלה מעניינת

קצת קונטרסטיות מתובלת לצורך
ההסטוריה והתיעוד שלנו....הנה:
שאלה מעניינת
לפי החישוב שלי, ארבעה מסילות יספיקו לנפח תנועה של 16 רכבות לכל כיוון לשעה [לעומת שמונה כיום]. שאלתי היא האם נפח זה הוא מספיק לטווח הארוך או האם רכבת ישראל חושבת גם מסילה חמישית? לפי דעתי אין שום סיבה להוסיף עוד נתיב למכוניות באילון, בזבוז של מקום...

התכנית למסילה חמישית בהליכי תכנון

שאלה מעניינת
לפי החישוב שלי, ארבעה מסילות יספיקו לנפח תנועה של 16 רכבות לכל כיוון לשעה [לעומת שמונה כיום]. שאלתי היא האם נפח זה הוא מספיק לטווח הארוך או האם רכבת ישראל חושבת גם מסילה חמישית? לפי דעתי אין שום סיבה להוסיף עוד נתיב למכוניות באילון, בזבוז של מקום...
והיא אמורה להתבצע בין השנים 2015 ועד 2020. הרעיון העומד כיום במרכז הקמת המסילה החמישית הינו הקמת קומה שניה כלומר בנייתה מעל למסילה קיימת. לפני 3 חודשים הופיע בעיתון "גלובס" מאמר די ארוך על מסילה חמישית זו. אולי אצליח למצוא אותו בין כל המאמרים הגזורים שלי.

jp3raptor

Member
מעניין ביותר

והיא אמורה להתבצע בין השנים 2015 ועד 2020. הרעיון העומד כיום במרכז הקמת המסילה החמישית הינו הקמת קומה שניה כלומר בנייתה מעל למסילה קיימת. לפני 3 חודשים הופיע בעיתון "גלובס" מאמר די ארוך על מסילה חמישית זו. אולי אצליח למצוא אותו בין כל המאמרים הגזורים שלי.
מעניין ביותר
אך זה נשמע לי מסובך בטירוף... הייתי מאוד רוצה לקרוא את המאמר הזה

mucool2

New member
אם כבר אז 6 מסילות

שאלה מעניינת
אם כבר אז 6 מסילות
זה המצב האידאלי, אבל לא בטוח שיש לזה מקום, גם אם יכסו את הנחל ולא יוסיפו נתיב (לאוטובוסים, לא לרכב פרטי כנראה). דבר נוסף - כבר היום יש שעות שבהן נוסעות 10 רכבות על המסילה הכפולה, ועם שיפור הבקרה (בעוד כשנה ייחנך מרכז הבקרה החדש בחיפה) נראה לי שיהיה אפשר להגיע עד 13-14 רכבות בשעה בכל מסילה.

jp3raptor

Member
מדוע שש זה אידיאלי?

אם כבר אז 6 מסילות
זה המצב האידאלי, אבל לא בטוח שיש לזה מקום, גם אם יכסו את הנחל ולא יוסיפו נתיב (לאוטובוסים, לא לרכב פרטי כנראה). דבר נוסף - כבר היום יש שעות שבהן נוסעות 10 רכבות על המסילה הכפולה, ועם שיפור הבקרה (בעוד כשנה ייחנך מרכז הבקרה החדש בחיפה) נראה לי שיהיה אפשר להגיע עד 13-14 רכבות בשעה בכל מסילה.
מדוע שש זה אידיאלי?

idos2

New member
איך 10 רכבות בשעה?

אם כבר אז 6 מסילות
איך 10 רכבות בשעה?
המקסימום הוא 8 לפי הפירוט: 3 בקו הבינעירוני נהריה/חיפה-נתב"ג/באר שבע. 3 בקו הפרברי בנימינה/נתניה-אשקלון/רחובות. 2 בקו כפר סבא-ראשון לציון/ירושלים. והרבה פעמים בשעות העומס קורה שרכבת נעצרת לפני ת"א מרכז כדי לחכות שרכבת תפנה את המסילה, אני מאמין שזה ישתפר עם פתיחת רציפים 5 ו-6.

mucool2

New member
שים לב:

איך 10 רכבות בשעה?
המקסימום הוא 8 לפי הפירוט: 3 בקו הבינעירוני נהריה/חיפה-נתב"ג/באר שבע. 3 בקו הפרברי בנימינה/נתניה-אשקלון/רחובות. 2 בקו כפר סבא-ראשון לציון/ירושלים. והרבה פעמים בשעות העומס קורה שרכבת נעצרת לפני ת"א מרכז כדי לחכות שרכבת תפנה את המסילה, אני מאמין שזה ישתפר עם פתיחת רציפים 5 ו-6.
שים לב:
(מתוך לו"ז רכבות מתחנת ת"א מרכז לת"א השלום) טוב, רק 9...

idos2

New member
זה יוצא בדיוק פעם בשבוע

שים לב:
(מתוך לו"ז רכבות מתחנת ת"א מרכז לת"א השלום) טוב, רק 9...
זה יוצא בדיוק פעם בשבוע
ביום ראשון בבוקר, וכולנו יודעים איך העמידה בלוח הזמנים ביום ראשון...

mucool2

New member
זה בגלל העומס

זה יוצא בדיוק פעם בשבוע
ביום ראשון בבוקר, וכולנו יודעים איך העמידה בלוח הזמנים ביום ראשון...
זה בגלל העומס
יותר רכבות ויותר רציפים יורידו את העומס על כל רכבת.

Shark Alarm

New member
אז איך יעשו את זה../images/Emo35.gif ../images/Emo26.gif

אין שם מקום לרציף רביעי?
אז איך יעשו את זה

שני רציפי צד ורציף אחד אי
וגם עכשיו, לכשיפתחו את הרציף השלישי בתחנה, איזה רכבות יעברו בה
(לפי ההערכתי הקו לכ"ס- מראשון ומירושלים, נכון
)

mucool2

New member
אין לי מושג

אז איך יעשו את זה

שני רציפי צד ורציף אחד אי
וגם עכשיו, לכשיפתחו את הרציף השלישי בתחנה, איזה רכבות יעברו בה
(לפי ההערכתי הקו לכ"ס- מראשון ומירושלים, נכון
)
אין לי מושג
כל מה שאני יכול זה לשער. נראה לי שאתה צודק, ובמסילה השלישית יעברו הרכבות בקו כפר סבא, בשני הכיוונים.

jp3raptor

Member
נראה הגיוני

אין לי מושג
כל מה שאני יכול זה לשער. נראה לי שאתה צודק, ובמסילה השלישית יעברו הרכבות בקו כפר סבא, בשני הכיוונים.
נראה הגיוני
שני רציפי צד ואי בינהם הגיוני לחלוטין בשבילי

מצב
הנושא נעול.
למעלה