תודה רבה על הכתבההתוכנית: תקרה על נחל איילון
כתבה בנושא קירוי נחל איילון ותמונת הדמיה עם רכבת מעופפת באוויר. קריאה מהנה.
ציטוט מהכתבה:התוכנית: תקרה על נחל איילון
איזה כיף השילוב הזה של אביב בחוץהתוכנית: תקרה על נחל איילון
כל כך נכון...איזה כיף השילוב הזה של אביב בחוץ
ובחירות בפתח. עוד רעיונות?
שטות שחוזרים אליה כל פעםהתוכנית: תקרה על נחל איילון
אפשר גם להוריד נתיב אחד מהאיילון...שטות שחוזרים אליה כל פעם
נחל איילון הוא בעייתי מאוד. כל כמה שנים יש עונה ברוכת גשמים, והנחל עולה על גדותיו תוך שהוא מציף את הכביש. התכנית להקמת "תעלות" מקורות ( = צינורות) היא תכנית רעה: אם הנחל יעלה על גדותיו, הצינור לא יוכל לטפל בכל כמות המים, ויהיה אגם גדול בין חיריה לקיבוץ-גלויות. אי אפשר להעמיק את ערוץ הנחל עוד יותר, מכיוון שאז יחדרו אליו מים מהים, וזרימת המים תיפגע. איך ייראה פתח הצינור ביפו? האם הוא יהיה על-קרקעי וייצור מפל, או תת-קרקעי (ואז אנחנו חוזרים לבעיה הקודמת - הוא יתמלא חלקית במי-ים)? מה תהיינה ההשפעות מבחינת תנועת החולות לאורך החוף (האם ייפגעו חופי תל-אביב? האם החולות יסתמו את השפך?) ואיך מתחזקים צינור כזה (יהיה צריך לבנות פתחי-תחזוקה לאורכו)? נפחי התנועה באיילון הם גדולים, אבל אפשר לטפל בהם אחרת - לעודד שימוש בתח"צ, לפתח צירים חצי-מהירים נוספים (בן-צבי, בגין, אלוף שדה וכו'), לחדש את המסילה המזרחית, להקים מסילה לאורך גהה ועוד.
שמעתי בבפארק איילון העתידישטות שחוזרים אליה כל פעם
נחל איילון הוא בעייתי מאוד. כל כמה שנים יש עונה ברוכת גשמים, והנחל עולה על גדותיו תוך שהוא מציף את הכביש. התכנית להקמת "תעלות" מקורות ( = צינורות) היא תכנית רעה: אם הנחל יעלה על גדותיו, הצינור לא יוכל לטפל בכל כמות המים, ויהיה אגם גדול בין חיריה לקיבוץ-גלויות. אי אפשר להעמיק את ערוץ הנחל עוד יותר, מכיוון שאז יחדרו אליו מים מהים, וזרימת המים תיפגע. איך ייראה פתח הצינור ביפו? האם הוא יהיה על-קרקעי וייצור מפל, או תת-קרקעי (ואז אנחנו חוזרים לבעיה הקודמת - הוא יתמלא חלקית במי-ים)? מה תהיינה ההשפעות מבחינת תנועת החולות לאורך החוף (האם ייפגעו חופי תל-אביב? האם החולות יסתמו את השפך?) ואיך מתחזקים צינור כזה (יהיה צריך לבנות פתחי-תחזוקה לאורכו)? נפחי התנועה באיילון הם גדולים, אבל אפשר לטפל בהם אחרת - לעודד שימוש בתח"צ, לפתח צירים חצי-מהירים נוספים (בן-צבי, בגין, אלוף שדה וכו'), לחדש את המסילה המזרחית, להקים מסילה לאורך גהה ועוד.
אגב, למי שלא שם לב,שטות שחוזרים אליה כל פעם
הקירוי בהגנהאגב, למי שלא שם לב,
כבר התחילו בקירוי - בתחנת ההגנה.
כן, אבל הוא נעשההקירוי בהגנה
נעשה בעיקרון בשביל המסילה לחולון ורשל"צ ולא קשור ישירות לפרויקט להוספת מסילות באיילון.
בגדול אני מסכים איתך אבלשטות שחוזרים אליה כל פעם
על איזה גשר אתה מדבר?בגדול אני מסכים איתך אבל
איפה אתה רוצה להעביר מסילה לאורך כביש גהה? בין מחלפי יצחק שדה וגהה יש לך מבנים צמודים לכביש בשני הצדדים. מדובר כאן בטעות היסטורית. היה צריך להעביר את המסילות בגשרים מעל לנחל מההתחלה ולהשאיר את שאר השטח לחמישה או אפילו שישה נתיבים לכל כיוון. מי שאומר שהוספת נתיבים באיילון זה ביזבוז זמן (מישהו אמר את זה בהודעה יותר למטה) לא יודע על מה הוא מדבר. לא יתכן שיקח יותר מחצי שעה לעבור את החלק המרכזי בהם בשעות עומס. מישהו יכול להסביר לי איך מתכננים לבנות את המסילה הרביעית במצב הקיים היום (מבלי להצר את הנחל)?
אני מדבר על גשר מעל לנחל (לאורכו)על איזה גשר אתה מדבר?
מה עם הכבישים שחוצים את האיילון, תעביר את המסילות מעליהם? זה יהיה חתיכת גשר... בלי להצר את הנחל, אפשר להעביר אותו בתוך מנהרה. יש כבר כמה קטעים (חלקיים מאוד) כאלה - מול תחנת השלום ובתחנת ההגנה.
זה מה שמתכננים, לא?אני מדבר על גשר מעל לנחל (לאורכו)
(למעשה התקרה שמדברים עליה פה) כזה שהיה מאפשר מקום לעוד מסילות מצד אחד ולעוד נתיבים מצד שני. הרכבות עדיין היו עוברות מתחת לגשרים החוצים. אבל לא חושבים פה בגדול. תל אביב היא עיר צעירה מאוד (אפילו 100 אין לה) ויש פה יותר מידי בעיות תכנון.
כן, אבל היה צריך לעשות את זהזה מה שמתכננים, לא?
למה להרחיב את הכביש?כן, אבל היה צריך לעשות את זה
כאשר בנו את הכביש לפני 30 שנה, לא היום או בעוד 10 שנים. ככה אפשר היה להוסיף נתיבים לאיילון. זה מה שאמרתי: טעות הסטורית. אני לא רואה איך אפשר להרחיב את איילון דרום היום אפילו בנתיב אחד. מצד אחד יש לך מבנים ומצד שני מסילה ורציפים. פשוט אין מקום.
מותר לשאול איפה אתה גר?למה להרחיב את הכביש?
לא מספיק לך נתיבים גם ככה? אם כבר, הייתי מבטל נתיב אחד והופך אותו לנתץ.
איפה אני גר?מותר לשאול איפה אתה גר?
(אזור "שפלה" לא מספיק לי). נראה לך שיש מספיק נתיבים לנתיבי איילון? נראה לך ש-45 דקות זה זמן סביר לעבור קטע של פחות מ-10 ק"מ בכביש מהיר? לאיילון לא חסר נתיב, חסרים לו לפחות שניים. נת"צ? עבור מי? כמה תחבורה ציבורית כבר עוברת בחלק המרכזי שלו?
התכנון של גהה הוא עוד טעותבגדול אני מסכים איתך אבל
איפה אתה רוצה להעביר מסילה לאורך כביש גהה? בין מחלפי יצחק שדה וגהה יש לך מבנים צמודים לכביש בשני הצדדים. מדובר כאן בטעות היסטורית. היה צריך להעביר את המסילות בגשרים מעל לנחל מההתחלה ולהשאיר את שאר השטח לחמישה או אפילו שישה נתיבים לכל כיוון. מי שאומר שהוספת נתיבים באיילון זה ביזבוז זמן (מישהו אמר את זה בהודעה יותר למטה) לא יודע על מה הוא מדבר. לא יתכן שיקח יותר מחצי שעה לעבור את החלק המרכזי בהם בשעות עומס. מישהו יכול להסביר לי איך מתכננים לבנות את המסילה הרביעית במצב הקיים היום (מבלי להצר את הנחל)?
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.