התהפכות - בן 5 חודשים

winterfell

New member
התהפכות - בן 5 חודשים

הי, בני מחר בן 5 חודשים, כבר כמה ימים מראה סימנים שרוצה להתהפך מהגב לבטן - מרים רגליים ומסתובב על הצד. היום, באופן מפתיע, התהפך בעצמו מבטן לגב! (לא היו "סימנים מקדימים") בנוסף, בפעם הראשונה ניסה להושיט יד לצעצוע כאשר שוכב על הבטן. יש לי שתי שאלות: 1. איך אפשר לעודד התהפכות מהגב לבטן? נראה שהוא לא יודע מה לעשות עם הידיים.... ניסיתי לשחק איתו בשכיבה על הצד, אבל הוא לא כ"כ אוהב (מנסה להסתובב חזרה לגב). 2. באופן כללי, נראה שקשה לו לארגן את הידיים בזמן שכיבה על הבטן - הן די בקלות "משתחררות" לו והולכות לצדדים, וגם כאשר נשען על האמות, המרפקים רחוקים מהגוף. איך לעזור לו? ושוב, שאלה כללית - זה שבבת אחת נראה שיש קפיצה בהתחות המוטורית זה סביר? תודה!

הי

את מוזמנת להיכנס אלי לאתר למדור "מלילה עד חצי שנה" ולמצוא שם תרגילים לעידוד היפוך מגב לבטן וגם תרגילים לשיפור השכיבה על הבטן ומיקום הידיים כשהוא שוכב על הצד נסי לשכב מולו זה נחמד ונעים הוא יהנה להושיט יד וללטף את הפנים שלך אם תהינה עוד שאלות אחרי הקריאה אשמח לעזור ענת

michalola25

New member
תרגיל השמיכה : ) וכן יש קפיצות בגדילה

והתפתחות מוטורית : ) זה מה שיפה בהתפתחות הילד כשהם מוכנים הם עושים הכל לבד ממה שלמדו בשקט בשקט תרגיל השמיכה טוב להיפוך מגב לבטן: השכיבי אותו על הגב בשליש חיצוני של שמיכה התחילי למשוך את השמיכה בעדינות לאט לאט עד שתראי שהוא מתהפך לבד(על פי מה שתיארת זה יקרה די מהר כי הוא כבר מוכן להיפוך).ברגע שהחל להתהפך עצרי ואל תמשכי את השמיכה אלא חכי שיתהפך בעצמו וכשיסיים את ההיפוך או שתעזרי לו להתהפך מבטן לגב מיד או שישחק על הבטן ויתהפך בעצמו... נסי 6 חזרות לכל צד פעמיים שלוש ביום "שחרור" הידיים לצדדים מתאים לגיל כרגע כחלק מתהליך רכישת האיזון בין יישור לכיפוף אז תני לו... איך הפישוק שלו???? אשמח לענות אם יש שאלות נוספות לילה טוב מיכל נעם פייותרפיסטית ילדים נוירו-התפתחותית

winterfell

New member
מה הכוונה בפישוק?

שאלה נוספת: היית אצלנו לפני חודשיים או שלושה (כבר לא זוכרת...), כדי לבדוק אם יש טורטיקוליס ולטפל. בינתיים נראה שהוא "מתיישר" יפה. אמרת אז שבשלב מסוים כדאי להשכיב על מראה, כדי לעזור לו לארגן את הידיים. עכשיו זה זמן טוב?

michalola25

New member
אני לא מזהה את הניק...

כן בהחלט אפשר להתחיל להשכיב על מראה וגם חלק מהתרגילים שמן הסתם שלחתי : ) ואשמח לתמונה במסר לראות את ההתקדמות : ) נסי את תרגיל השמיכה יתכן והראיתי אותו למרות שאני לא ממליצה לעשות אותו לפני גיל 5 חודשים....(מראה אותו במפגש אך ממליצה רק מגיל 5 חודשים). שמחה לקרוא שמנח הצוואר מתיישר ומסתדר. המשך יום נעים מיכל

למעלה