התגלית שלי

טלאית321

New member
התגלית שלי ../images/Emo9.gif

למרות שאני מעדיפה עגבניות טריות. ובכן, לאחר ששאלתי בפורום על עגבניות מקופסא, הסתבר לי שבהחלט זה עושה חיים קלים יותר, אין להם טעם לואי,לא צריך לקלוף עגבניות וכו', זה אחד. שנית, מאחר ולפעמים אני מתעצלת לקצוץ פטרוזיליה/כוסברה (קורה לעיתים תכופות למדי
), אז קניתי יבשים (של חברה ידועה). ומה גיליתי??? שזה כיף לא רגיל, לא צריך להתעסק עם קיצוץ.
השאלה שלי היא, האם יש לפטרוזילה/כוסברה/שמיר וכו' אותו טעם בבישול, או שהוא מקבל טעם שונה מעצם היותו מיובש? כי ממש נחמד לי לא לקצוץ!
 

לוPה

New member
אני משתמשת בשמיר היבש והוא מתאים

לאורז. אבל בכל מקרה זה יוצא קצת אחרת אבל גם טעים. למשל נענע יבשה מאוד טעימה ואני משתמשת בה הרבה לתיבול אוכל
 

bali

New member
מנהל
לגבי עשבי התיבול

הטעם שלהם כמיובשים שונה מהטעם כטריים. לטריים יש יותר טעם. אם נוח לך לא לקצוץ, מה לגבי הקוביות הקפואות של דורות? יש בזיליקום, כוסברה, פטרוזיליה וג'ינג'ר, מלבד השום כמובן. זה מתאים לבישול, לא לסלטים למשל.
 

yosepov

New member
אפשר עוד רעיון

פעם בכמה זמן לקצץ כמות גדולה, להכניס לתוך תבניות קרח ולמקפיא. כל פעם שתרצי תזרקי כמה קוביות לאוכל בזמן ההכנה וזה יפשיר בתוכו.
 

סימונה 5

New member
טלאית../images/Emo70.gif הטעם שונה לגמרי בכלל

משהו אחר לדעתי לפטרוזיליה יבשה יש טעם מזעזע כוסברה יבשה מתאימה רק למאכלים מסוימים בקיצור אין תחליף לעשבי תיבול טריים אין לך קוצץ חשמלי?
 

טלאית321

New member
לאור התגובות ...

אני אמשיך לקצוץ טרי. יש לי קוצץ חשמלי. וגם יש לי קוצץ טבעי (בעלי) אבל שהוא קוצץ עישבי התיבול הם מגיעים לכל פינה אפשרית בבית
הוא גם קוצץ בצל מאוד יפה ומהר
 
יש גם קוצץ חדש נפלא של טאפרוור

ידני, אבל קל לשימוש וניקוי ועשה עבודה נפלאה. מומלץ!
 

חניש7

New member
זר פטרוזיליה,שמיר או כוסברה לשטוף

להניח במסננת לשעה.לקשור את הגבעולים בגומיה להכניס לשקית ולמקפיא. בשעת צורך לקצוץ בסכין כמות נדרשת והיתר למקפיא.
 

bakery

New member
ככה...

כשאין חשק לקצוץ או כשאין תבלינים טריים זמינים אין שום מניעה להשתמש בתבלינים יבשים אבל... מכיוון שהם מיובשים הטעם מרוכז יותר ולכן יש להשתמש בכמות קטנה יותר במתכון, תלוי גם בתבלין. בנוסף, כדאי להחזיר אותם לחיים המיוחד אם הם מוספים לתערובת שאינה מכילה הרבה נוזלים או שלא יהיו שרויים בה זמן רב או לא יבושלו בה, לצקת עליהם מעט מים חמים ולהניח מספר דקות לספיגת המים.
 

טלאית321

New member
bakery תודה על המידע

מה שקניתי נראה ומריח מעולה. אתמול הוספתי לממולאים ו-וואלה יצא אחלה. . . . . . . . . . ובשקט, בשקט אומר: שאלה של תבליני "פרג" אל תגלו
 
לדעתי לא אותו הדבר, אבל אני עצלנית

אז פעם ב... אני קונה כמה צרורות. פטרוזיליה, שמיר, כוסברה ואפילו טרגון. קוצצת ושמה בשקית פלסיטיק של סנדביצים. רושמת במרקר מה יש בפנים, קושרת ת'שקית ומקפיאה. נפלא לכל הבישוליםן ואפילו לויניגרט וטחינה. בידי-בידיוק כמו טרי. ממליצה
 
זהו חזרתי בשמחה, טלאיתתתת יקירתי

עגבניות מקופסא כרגע פתחתי משהוווו מדהים עגבניות מרוסקות עם שום מרוסקות טריות או בתיבול קל ויש גם אם שמת לב בכל המתכונים שלי אני משתמשת ומציינת שמיר יבש הולך אצלי המוןןןןן בעיקר כוסברה יבשה הולך אצלי המוןןןןןן בכל דבר אם לסלט או לבישול או סתם תיבול ואם לסלט אני צריכה שמה בקערית קטנה עם לימון ואז הכוסברה מתרככת ואז מוסיפה יאמי פטרוזיליה יבשהמעט בצל יבש חבל"זזזזזזזז מזה טעיםםםםם נראה לי שהבצל קצת מטגון ואז יובש שום יבש חבל"זזזזזזז הדבר הכי טוב שקרה לי במטבח זה הדברים האלה נסי ולא תצטערי מקסימום תשלחי אלי את מה שאת לא אוהבת יאללה ערב טוב לכולםםםםםםםםם
 
טלאית! תתביישי לך!../images/Emo88.gif

מתעצלת לקצוץ עלים?!
אני חושבת שהחל מרגע זה חפשי לך פורום אחר. כאן אין מקום לעצלנים.
תבלינים יבשים! איפה נשמע דבר כזה?
 
רגע את שואלת או אומרת?

לדעתי אין עצלנים פה בפורום. מי שעצלן שיחפש לו פורום אחר.
כאן כולם חרוצים
 

טלאית321

New member
מה רע?

בטימין,אורגנו,בזיליקום,מיורן,והרשימה ארוכה יבשים לא משתמשים? מצאתי פורום אחר אל תעשי טובה
לפחות אני לא מרמה או נותת מתכונים שגויים
ומה עם עגבניות מרוסקות מקופסא? הייתי אנטי. חברי הפורום שיכנעו שזה כדאי. שלא תעיפי אותי מהפורום אני אמשיך לקצוץ רק טרי, הבטחת צופים
 
דווקא עגבניות מקופסא לא נראה לי

נורא כל כך. טימין, אורגנו, רוזמרין בסדר.... פטרוזיליה, שמיר, בזיליקום, כוסברה אין מצב. רק טרי.
 
למעלה