התבקשתי למלא טופס...../images/Emo260.gif
לצערי, מקום העבודה שלי נקלע למצב של קושי וחוסר יציבות. אחרי 4 שנים טובות שם אני נאלצת לחפש עבודה. התחלתי את החיפושים ממש לא מזמן, והנה, הוזמנתי השבוע לראיון בחברת היי-טק מסוימת. אחרי החלק המקצועי ושאלות למה עזבתי את העבודה הקודמת שלי (היה לי מנהל נטול כישורי ניהול ויחסי אנוש בו זמנית
) ואיפה אני רואה את עצמי בעוד 5 שנים (יפה, מבוססת ולא נשאלת שאלות מטומטמות מסוג זה
) , המראיין הוציא טופס מהקלסר וביקש ממני למלא אותו. הטופס כלל את שדות הבאים: שם ות.ז., כתובת, טלפון, תחומי ההתמחות ו... הנה זה מגיע
... תאריך לידה מצב משפחתי מספר ילדים אמרתי למראיין שאני לא אמלא את השדות הנ"ל כי הן עלולות להיות עילה לאפליה לקבלה לעבודה. "אני לא מפלה בין האנשים", הגיב המראיין. אמרתי לו שאני ממש לא מתכוונת אליו אישית ולא לחברת היי-טק בה התראיינתי. מקומם אותי עד מאוד שאני נדרשת למסור את פרטיי האישים ולא בגלל שיש לי מה להסתיר או להתבייש בו, אלא בגלל שבמציאות הישראלית מעסיקים רבים מצפים מאנשים רווקים ללא ילדים לעבוד ולהיות זמינים מצאת החמה לצאת הנשמה. כך שיש כאן 2 תסריטים: 1. המעסיק יעסיק אותי, הרווקה ללא, על פני אישה נשואה טריה (שתתחיל, לפי הסטיגמה, להתרבות תכף ומיד) או אמא לילד/ים, שוב בגלל ש"מה יש לי כבר לעשות בבית?" ולה יש והרבה. 2. קולגה לעבודה שהיא אמא לילידים, תצא הביתה מוקדם כי היא צריכה לקחת את הילד מהגן. כנ"ל קולגה גבר גרוש שזקוק לזמן איכות עם הילדים ואני... מה יש לי כבר לעשות בבית? הנושא של גיל (תאריך לידה). אומנם אני עדיין נמצאת במסגרת הגלאים "הנכונים", אך זה לא ימשך לנצח. חברה טובה שלי בת 59, מטמטיקאית מוכשרת ומומחית OA, יושבת שנה שלמה בבית מאז שפוטרה במסגרת "התיעלות בחברה". היא כבר לא בגיל "הנכון". אומנם התיקון החדש בחוק שיווין הזדמנויות בעבודה שנכנס לתוקף לאחרונה ומטיל נטל הוכחה של אפליה על המעסיק, אך מה נשתנה הלילה ההוא, בו מליאת כנסת ישראל הצביעה בעד התיקון בקראיה שניה ושלישית? נ.ב.1 המשרה שהתראיינתי אליה, רחוקה ממשרת חלומותיי ואני לא הולכת לקחת אותה במלא. אבל מה אעשה כשאמצא את עצמי בסיטואציה דומה למשרה שארצה? נ.ב. 2 בראיון העבודה למקום הנוכחי שלי אמרתי שהחיים האישיים שלי חשובים לי. בשעות העבודה אתן לא 100 אלא 200% מכישוריי, אבל אני מעוניינת לשמור על הזמן הפנוי שלי. האמירה שלי התקבלה. במהלך 4 שנים בחברה לעולם לא סירבתי לבקשות המנהל שלי להשאר שעות נוספות כדי לסיים משימה, גם הטלפון שלי היה זמין לשיחות העבודה בערב. כשנותנים לי את מה שחשוב לי, אני יודעת לעריך ולהחזיר תמורה.
לצערי, מקום העבודה שלי נקלע למצב של קושי וחוסר יציבות. אחרי 4 שנים טובות שם אני נאלצת לחפש עבודה. התחלתי את החיפושים ממש לא מזמן, והנה, הוזמנתי השבוע לראיון בחברת היי-טק מסוימת. אחרי החלק המקצועי ושאלות למה עזבתי את העבודה הקודמת שלי (היה לי מנהל נטול כישורי ניהול ויחסי אנוש בו זמנית