התבקשתי למלא טופס...

Shanice

New member
התבקשתי למלא טופס...../images/Emo260.gif

לצערי, מקום העבודה שלי נקלע למצב של קושי וחוסר יציבות. אחרי 4 שנים טובות שם אני נאלצת לחפש עבודה. התחלתי את החיפושים ממש לא מזמן, והנה, הוזמנתי השבוע לראיון בחברת היי-טק מסוימת. אחרי החלק המקצועי ושאלות למה עזבתי את העבודה הקודמת שלי (היה לי מנהל נטול כישורי ניהול ויחסי אנוש בו זמנית
) ואיפה אני רואה את עצמי בעוד 5 שנים (יפה, מבוססת ולא נשאלת שאלות מטומטמות מסוג זה
) , המראיין הוציא טופס מהקלסר וביקש ממני למלא אותו. הטופס כלל את שדות הבאים: שם ות.ז., כתובת, טלפון, תחומי ההתמחות ו... הנה זה מגיע
... תאריך לידה מצב משפחתי מספר ילדים אמרתי למראיין שאני לא אמלא את השדות הנ"ל כי הן עלולות להיות עילה לאפליה לקבלה לעבודה. "אני לא מפלה בין האנשים", הגיב המראיין. אמרתי לו שאני ממש לא מתכוונת אליו אישית ולא לחברת היי-טק בה התראיינתי. מקומם אותי עד מאוד שאני נדרשת למסור את פרטיי האישים ולא בגלל שיש לי מה להסתיר או להתבייש בו, אלא בגלל שבמציאות הישראלית מעסיקים רבים מצפים מאנשים רווקים ללא ילדים לעבוד ולהיות זמינים מצאת החמה לצאת הנשמה. כך שיש כאן 2 תסריטים: 1. המעסיק יעסיק אותי, הרווקה ללא, על פני אישה נשואה טריה (שתתחיל, לפי הסטיגמה, להתרבות תכף ומיד) או אמא לילד/ים, שוב בגלל ש"מה יש לי כבר לעשות בבית?" ולה יש והרבה. 2. קולגה לעבודה שהיא אמא לילידים, תצא הביתה מוקדם כי היא צריכה לקחת את הילד מהגן. כנ"ל קולגה גבר גרוש שזקוק לזמן איכות עם הילדים ואני... מה יש לי כבר לעשות בבית? הנושא של גיל (תאריך לידה). אומנם אני עדיין נמצאת במסגרת הגלאים "הנכונים", אך זה לא ימשך לנצח. חברה טובה שלי בת 59, מטמטיקאית מוכשרת ומומחית OA, יושבת שנה שלמה בבית מאז שפוטרה במסגרת "התיעלות בחברה". היא כבר לא בגיל "הנכון". אומנם התיקון החדש בחוק שיווין הזדמנויות בעבודה שנכנס לתוקף לאחרונה ומטיל נטל הוכחה של אפליה על המעסיק, אך מה נשתנה הלילה ההוא, בו מליאת כנסת ישראל הצביעה בעד התיקון בקראיה שניה ושלישית? נ.ב.1 המשרה שהתראיינתי אליה, רחוקה ממשרת חלומותיי ואני לא הולכת לקחת אותה במלא. אבל מה אעשה כשאמצא את עצמי בסיטואציה דומה למשרה שארצה? נ.ב. 2 בראיון העבודה למקום הנוכחי שלי אמרתי שהחיים האישיים שלי חשובים לי. בשעות העבודה אתן לא 100 אלא 200% מכישוריי, אבל אני מעוניינת לשמור על הזמן הפנוי שלי. האמירה שלי התקבלה. במהלך 4 שנים בחברה לעולם לא סירבתי לבקשות המנהל שלי להשאר שעות נוספות כדי לסיים משימה, גם הטלפון שלי היה זמין לשיחות העבודה בערב. כשנותנים לי את מה שחשוב לי, אני יודעת לעריך ולהחזיר תמורה.

Shanice

New member
את זה אני מנסה לברר אצל עורך דין

פתחתי פוסט בפורום דיני עבודה, טרם קיבלתי תשובה עניינית. מקווה שמנהלי הפורום, שהם עורכי דין, יענו לי.

מארי 10

New member
הי../images/Emo13.gif

אני מאד מופתעת שיש טופס כזה.. אני חושבת שאפשרי לחשוף את הנושאים הקרובים ללליבך שאת פעילה למענם (בעלי חיים) ואת אכן מקדישה לכך הרבה זמן. כשתגיעי למקום עבודה שתרצי לקחת את המשרה ובשלב שתתקבלי, את יכולה לשתף את המנהל (כמו שסיפרת בריאיון, אהבתי מאד את הגישה!) שאת אדם שנותן הרבה מכשיורייך ואכפתית כלפי מקום עבודתך, כל זה + עיסוקייך מחוץ למקום העבודה - כל הפעילות למען בעלי חיים וכו'.. זה משהו שלדעתי כדאי מאד לשתף - זה מראה הרבה עלייך כבן אדם, אכפתי, רגיש, בעל מטרות, פעיל במקומות חשובים ונותן מעצמו. אני בעד האמת - ואז יבינו שגם עם בסעיף של "מצב משפחתי" ו "מספר ילדים"... את ממלאת משהו אחר מ"אמא לילדים" זה לא גורע מעיסוקים החשובים לא פחות שלשם כך את זקוקה לזמנך. אגב, אי אפשר לעשות תיקון לטופס - מס' משופמים
?

Shanice

New member
היי

אני דיי מתלבטת אם כדאי להזכיר את עיסקיי בתחום הגנת בע"ח כי יש לא מעט אנשים אטומים לנושא. גם בעבודה הנוכחית שלי יש כאלה. התעמתתי עם סמנכ"ל משאבי אנוש ששם מלכודות דבק לחולדות. קניתי מלכודות הומאניות מכספי ודרשתי להניח אותן במקום הדבק. הוא אפילו איים להכניס הערה לתיק האישי שלי. בסוף דיברתי אל ליבו על חמלה כלפי יצורים חיים, הוא התרכך ואמר שהוא מפחד ממני
לכן, העיסוק שלי בבעלי חיים (אני בוועד ניהול עמותה) עלול להתפרש ע"י אדם שלא מכיר אותי כי משהו לא רציני שראוי לזילזול. אני לא מסתירה את עיסוקיי, אבל לא חושבת שצריך להרחיב על הפנאי שלי בראיון עבודה. אני אמא ברוכת חתולים, הלוואי שהייתי מקבלת נקודות זכות במס

1984 Gargar

New member
מה שבאמת הייתי רוצה לקבל

זה ביטוח רפואי לחתולים. אם אני חולה אפילו אנושות הביטוח הרפואי שלי מכסה הכל, אבל כשאחד הקטנצ'יקים שלי שבר את הרגל קרעו לי את הכיס.

Shanice

New member
יש וטרינרים שעושים הנחות לחתולי רחוב

אני באותו המצב. רציתי לעשות מנוי לPathovet אבל הם לא מוכנים. הזמנות לבדיקות דם ממני עושות להם את הקופה. אני לא מקבלת החלטה להמית בהמתת חסד אף חתול לפי שעושים לו בדיקת דם, ספירה וביאוכימיה. היו לי חתולים שחשדנו בכשל כליות בשלב מתקדם, אבל בבדיקות התגלו סיבות אחרות להדרדרות והחתולים ניצלו והבריאו.

XUXA141

New member
למיטב ידיעתי יש ביטוחים.

אני לא יודעת מה זה מכסה בדיוק אבל אצל הווטרינר שלי ראיתי פרסומות לדברים האלה.

Shanice

New member
אזור ירושלים

באזור ירושלים פועלת עמותת צער בעלי חיים ירושלים (אין לה שום קשר לצב"ח תל אביב) שמחזיקה מרפאה וטרינרית. אני מניחה שהם מטפלים בחיות במחירים סבירים.

זה לא חוקי

אסור לשאול בראיון עבודה שאלות שעצם התשובה עליהן עשויה להוות בסיס לאפליה, ואסור לקבוע קריטריונים לקבלה לעבודה שהם מפלים - וזה בהחלט כולל גיל - אלא אם זה רלוונטי באיזשהו אופן לתפקיד, או קבוע בחוק כלשהו. את יכולה להתלונן אצל נציבות שוויון הזדמנויות בעבודה המחוזית, או באגף הפיקוח עלה עבודה במשרד התמ"ת: http://www.moital.gov.il/shivion

לגבי גיל

אני לא בטוח. ודאי שאסור להפלות מטעמי גיל אבל האם המעביד לא זכאי לדעת מתי העובד יגיע לגיל פרישה ויצא לפנסיה לצורך תכנון?

Shanice

New member
../images/Emo51.gif על הקישור

אשקול בהחלט להתלונן על אותה החברה

cargo66

New member
באמת גועלי, אבל השאלה היא...

האם את רוצה לעבוד אצל איש כזה? זו לפחות השאלה שאני שאלתי עצמי כשנתקלתי במצב דומה. לי לא היה טופס, אלו היו דיבורים בעל פה, אז לא יכולתי להגיש תלונה (מילה שלי מול מילה שלו... לא היה לי כח להיכנס לזה). אני יודעת שלמען חברה מתוקנת יותר הייתי צריכה לעשות מעשה, להגיש תלונה או לפחות לדווח עליו, אבל ממש לא היה לי כח להתמודד עם זה. לאחר מעשה, כשחשבתי על זה הבנתי שאני לא רוצה לעבוד אצל איש צר אופקים שכזה ואמנם אמרתי לו מה דעתי עליו ועל השאלות שלו אבל לא לקחתי את זה מעבר לרמה האישית הזו. לכן אני ממש מעריכה את ההתגייסות שלך. בהצלחה. ועוד יותר בהצלחה במציאת עבודה מתאימה.

אני מדמיינת אותך אומרת לו מה דעתך

על השאלות שלו ומתמוגגת
ככה צריך לעשות לכל אותם חטטנים! מעניין אם הוא המשיך לשאול את המרואיינות אחרייך את אותן השאלות...

למעלה