התאמת מזגן

yalyal3

New member
התאמת מזגן

אני רוצה מזגן לסלון+פינת אוכל בשטח 25 מ"ר.מצאתי בטבלה באינטרנט כי דרוש מזגן של 20,000 BTU.
אבל,
בהמשכו של החלל יש גם מטבח.אז אם אני מדבר בהיגיון האויר הקר לא יודע לעצור בכניסה למטבח...אז בעצם יש לי 32 מ"ר לקרר.
או שתגידו שאשים את המזגן יותר קרוב לסלון ורוב האויר הקר ילך לשם ורק מקצתו יברח למטבח.
זה מאד נחמד מטבח ממוזג אבל אנחנו רוצים לחסוך עלויות.

נמשיך...
יש לי הכנה בסלון לחיבור יחידה חיצונית.הצנרת הולכת למיסתור כביסה.אם אני ממקם את המזגן בסמוך לנקודת ההתחברות בסלון אז הוא פונה למסדרון קצר שמוביל לחדרי השינה.האם בדרך זו אוכל לקרר ולו במקצת גם את חדרי השינה אם נניח שאינני סוגר את הדלתות? או שאז צריך מזגן עוצמתי יותר?

יוסיזיו

New member
אין מצב של אנרגיה בחינם,החלל הכללי הוא הקובע

אבל ההפרשים לא כל כך גדולים,לחלל הראשוני באם הנך בדירה שלא על עמודים או קומת גג גם 18000BTU יספיקו ובתוספת המטבח תצטרך לא פחות מ 22000BTU אבל אם קומת גג או עמודים כ25% יותר אבל זו הערכה כי לא נתת נתונים כלל ויש עוד הרבה פרמטרים לחישוב ואם תרצה חישוב מאד מדויק כולל אפילו חיות בית וגדלי וסוג חלונות אם יש גגל ברבי מהנדסים ותמצא שם מחשבון מאד פרטני.
לענין החדרים לא מזגן עוצמתי יותר כי המזגן מסחרר אויר בחלל בו הוא נמצא אלא מאוורר חזק שיזרוק לך את האויר לכוון הפרוזדור,קר לא יהיה אבל יבש יותר.

yalyal3

New member
תוכנית מצורפת

מצ"ב תוכנית הדירה.
קומת ביניים,סלון צפוני.
שטח סלון+פינת אוכל 25 מ"ר
מטבח 7.5 מ"ר - מבחינתנו לא חייב להיות ממוזג אבל הוא פתוח לסלון.
תארתי את ההכנה להתחברות בכחול 50+ מהריצוף,יציאה במסתור כביסה
ההתחברות נמוכה כי הבניין נבנה כשהשתמשו במזגן רצפתי.אין לי מושג,אבל למזגן עילי אצטרך לחצוב את הקיר??? ישמור השם,עוד פעם שליכט,צבע.
מול ההכנה להתחברות ישנו המסדרון לחדרים ואולי מאוורר עמוד יוכל לסחרר את האוויר הקר לחדרים,למרות שזה לא יהיה ממש מיזוג (עד שאקנה מזגן לחדר הורים.
---------------------------------------------------------------

האמת שמעל המסדרון יש לי תקרה מונמכת והיה אפשר לסדר מיני מרכזי אבל נראה לי שההוצאה תהיה עצומה ועוד אין לי מושג לגבי צריכת החשמל!!!

יוסיזיו

New member
עכשיו עיזה חדשה ההכנה שלך כבר חוברה למזגן ???

ואם כן אז איזה ואם לא צריך לבדוק את החווט והצנרת כי הכנות ישנות לפעמים בעייתיות בחיבור למזגנים חדשים מבחינת עובי דופן של הצנרת כי לגז החדש לחץ פי 3 ממה שהיה בגז הישן ולא תמיד צנרת ישנה מתאימה,עכשיו אם היה מזגן מחובר תצטרך לבצע שטיפת צנרת בחומר מיוחד,
לגבי חציבה ועוד איך תצטרך לבצע חציבה והנחת צנרת,ריתוכים וחובה עם גז מגן, ולהתקין בקיר קופסאת חיבורים לכבל בין יחידתי.
לגבי הספק יחיות אלקטרה 28 או תדיראן 28 יעשו את העבדה.
לגבי מאורר אכן עמוד יעשה את העבודה.

yalyal3

New member
מעולם לא חובר...

מעולם לא חובר מזגן לצנרת הקיימת.מעולם לא היה מזגן בדירה כי הדירה צפונית ולא ליד הים והסתפקתי כל השנים במאווררים.עכשיו שאנחנו משפחה עם תינוקת נוצר הצורך במזגן.
אם ההכנה הקיימת לא רלוונטית אז ממש אין לי מושג מה לעשות,הרי אני לא יעשה תעלות חיצוניות לאורך "קילומטרים" כמו במבנה תעשייתי.
אולי ניתן למשוך את הצנרת הקיימת כמו שמושכים גומי ממכנסי סטרץ'...ולהשחיל חדשה...או שזה אבוד ואף פעם לא אוכל להשתמש בחיבור של הסלון למסתור כביסה.

צרפתי כאן את ההכנה.שיפוצניק חתך אותה כי זה היה כמו שטרונגול מכוער באמצע הסלון ואמר לי שיהיה אפשר להשתמש בה.

יוסיזיו

New member
לא רואים בצילום את הצינור השני ואת הניקוז

על מנת לחבר את הצנרת למזגן עילי צריך לפתוח לכוון הרצפה ואז החלטה שלך בקשר להמשך למעלה או חציבה לצנרת עם קופסה בקיר לחיבור חשמל או בתעלה פלסטית גלויה על הקיר.
בכל מקרה חובה לשטוף את הצנרת בחומר מיוחד היא מלוכלכת לגמרי.
אין אפשרות בכלל של למשוך את הצנרת ולהשחיל חדשה.

yalyal3

New member
זה מה שיש לי בקיר

צינור נחושת
כבל חשמל
ביציאה במסתור כביסה אני כן רואה את כל הצנרת.

אם אתה אומר שאי אפשר למשוך את הצנרת,אז נניח ורק נניח שהייתי מתקין מזגן רצפתי,איך הייתי מחבר אליו את הצנרת אחרי שחתכו לי אותה כמו שראית בצילום?

ציינתי קודם שיש לי תיקרה מונמכת המקשרת את כל החדרים.יש לי חלל בגובה 50 ס"מ וברוחב 90 ס"מ.ראיתי מזגני מיני מרכזי 6000-7000 ש"ח תפוקה של מעל 30,000 BTU/H (לא כולל התקנה כמובן) ובלי inverter. אבל אולי תגיד שאלו מערכות זולות בזבזניות אנרגיה שאין בהן שליטה על כל חדר וכו' וחבל להכנס לזה?

יוסיזיו

New member
כנראה שהצינור השני והניקוז קבורים בקיר ואתה

לא רואה אותם אם בצד השני הם קיימים.
גם להתקים מזגן רצפתי לא היה קל אבל המזגן היה מסתיר את החציבה ובחלקו התחתון היה אפשר לעשות חיבורים לחשמל.
למיני מרכזי רגיל אפשרי בהחלט לעשות בקרת חדרים מלאה ,גם לתדיראן וגם לאלקטרה יש מערכות מקוריות שלהם המתחברות לכרטיס המזגן ואז חסכת כסף בתפעול שלו.
לתדיראן יש גם דגם חזק יותר ממה שציינת 47P שהספקו 38000 BTU שמכסה לך את כל הבית ורוחב המעבה הוא 65 ס"מ שזה הרוחב המקסימלי למאייד להנמכה שלך.

yalyal3

New member
בדקתי נתוני צנרת קיימת (משנות ה-90)

קוטר פנים צינור: "1/2
מספר גידים: 7

מתקין מזגנים אמר לי שצריך קוטר "5/8 ועדיף 8 גידים למזגן 3.5 כ"ס. עם מה שיש לי אי אפשר להסתדר???
עלות התקנה כולל העתקת חיבור מזגן רצפתי למזגן עילי 1,500 ש"ח. סביר?
תודה רבה

למעלה