השרב - האם מותר להרטיב גורה?

lior218

New member
השרב - האם מותר להרטיב גורה?

יש לי גורה בת 10 שבועות (חודשיים וחצי). מדובר בלברדורית. אתמול כשהיה חם ואני לא הייתי בבית אמא שלי אמרה שהיא ראתה אותה משפריצה על עצמה מים מקערת מי השתייה. ועכשיו כשיצאתי אליה ראיתי שמאוד חם לה, היא מתנשפת ומלחיתה בקצב. אז התזתי עליה קצת מים - לא שטפתי אותה אלא רק קצת מים שהפרווה תהיה לחה. קודם כל רציתי לדעת אם זה בסדר? והאם זה יהיה בסדר לתת לה גיגית עם מים ושאם היא רוצה שתכנס? האם זה לא בריא לשכבת השמן שלה? האם יש סכנה בלהשאיר אותה לבד עם גיגית מים "עמוקים"? ומכיוון שאני גר ליד ירושלים וכידוע אין לנו ים, האם הגיגית יכולה להוות מעין תחליף כדי שתתרגל למים שהיא אמורה לאהוב(לברדורית)? השאלה היא גם לגבי גיל מבוגר יותר במקרה וזה פשוט לא מומלץ בגיל הזה. מעבר לזה היא עברה סה"כ יפה את הזיקוקים, לא ליטפתי ולא חיבקתי אותה, עמדתי לידה רגוע והסתכלתי על הזיקוקים, ואמרתי לה פעם אחת בטון רגוע שתרגע. היא הייתה במרפסת סגורה בקומה שנייה בה היא ישנה עד שתעבור את כל החיסונים, והיא התרוצצה קצת בפניקה אבל מצאה מרגוע בתוך הכלוב טיסה שמשמש לה מלונה בקומה הזו.

lilithmm

New member
מקלחת לגורים

הייתי עושה לה מקלחת רק אם היא עברה את כל סדרת החיסונים, ובמצב גופני טוב מאוד. את יכולה לקלח אותה במים פושרים וללא סבון. אם את רוצה לסדר לה בריכה בחוץ, זה אפשרי בתנאי שהיא נכנסת לשם בעצמה ואת משגיחה עליה. ברגע שהיא תצא תנגבי אותה היטב עם מגבת עבה שלא תתקרר. אם את רואה שחם לה מאוד, רצוי שהיא תהיה בבית במזגן. בריכה לכלב בחצר זה טוב כשעשוע. לא כפתרון לחום.

lior218

New member
תודה לעונים../images/Emo140.gif ולמקפיצים../images/Emo8.gif

שאלה ותשובות בתגובה לתשובותיכם: 1. מהו הקשר בין כל החיסונים למקלחת/הרטבה קלה? אני לא מתכוון בינתיים לקלח אותה, אלא רק להשפריץ טיפה מים, לא כמות שנוזלת ממנה, אלא רק מלחלחת את הפרווה (מלשון לחות, למרות שאין מה לעשות כך היא גם יותר מתלכלכת). אז אני מבין שעדיף לחכות עוד קצת עם הגיגית. היא לא נכנסת הבייתה היא גרה בחצר ובגינה, שגדולות מאוד ועם הרבה מיסתורי צל. מים יש לה 24 שעות. לגבי ההרגלה למים ו"הגזע הנכון" אני מודע לזה שזה לא מחייב כלום אבל זו הסיבה שאני רוצה להרגיל אותה כל עוד היא רוצה.- הייתה לי עד לפני חודשיים כלבת לברדור-דוברמן שלא אהבה מים. אני אוסיף תמונות מאוחר יותר או מחר. וד"א אני בן. ולכלבה קוראים קליאו(cleo ולא clio) ע"ש קליאופטרה, הכלבה הקודמת שלי תמיד הייתה התינוקת והנסיכה הקטנה שלי, גם כשהייתה בת 13.5.

lilithmm

New member
הקשר בין החיסונים

אם הכלב יתקרר הוא יהיה יותר פגיע למחלות.

מים זה בסדר ../images/Emo9.gif

כל עוד לא מסבנים אותה. צריך להקפיד שתמיד יהיה לה צל ומי שתיה חופשי. וצריך לוודא שהיא מתייבשת טוב טוב ולא מצטננת ולייבש אותה אחר כך טוב טוב
תנו לה להכנס רק אם היא רוצה בכך. אסור מים עמוקים בלי השגחה, מים שיגיעו לה עד אמצע הרגל, אם אתם לא משגיחים עליה. אם אתם משגיחים אפשר גם קצת יותר עמוקים שהיא תוכל לשחות. לכלבה שלי היה בריכה של ילדים בצורת סירה שהיא היתה גורה, אבל עכשיו היא נכנסת למים רק אם גם אני במים...חחחח. לא כל הכלבים חייבים לאהוב מים אפילו אם הם מ"הגזע הנכון" חג שמח

madow

New member
אין מניעה שהיא השפריצה על עצמה מים

לא קרה אסון, היה לה חם וככה היא התרעננה. אבל היא עדיין גורה צעירה מידי בכדי ממש לקלח אותה, כדאי לחכות עם זה עוד חודשיים בערך וזאת במידה והיא נורא תתלכלך. בעיקרון בימים החמים את יכולה לרחוץ אותה עם מים רק לדאוג לייבש אותה היטב כמו שאחרים אמרו לך שמא לא תתקרר.

למעלה