השקעה לטווח של 15 שנה

מצב
הנושא נעול.

KobeRider

New member
חשבתי שזה מה שהתכוונת

KOBERIDER
לגבי ה 50% - זה עניין של ניהול סיכונים. נדמה לי שעם מעל ל50 אחוז במניות התיק נחשב לא מספיק מפוזר.. אולי אני טועה, קראתי ככה פעם בכל אופן. לגבי תעודות סל -אתה צודק. התכוונתי לומר שתעודות סל לרוב מביסות את קרנות הנאמנות והתיקים המנוהלים לאורך זמן (קראתי מחקר על זה בספר של בן חורין ובעוד מקום).
חשבתי שזה מה שהתכוונת
אבל מה אכפת לי להעיר
בקשר למניות, זה הכל תלוי כמה תנודתיות משקיע מוכן לסבול בתיק שלו. אפשר להשקיע גם 95% במניות (ואני מכיר לפחות משקיע אחד שעושה את זה). אם אתה מדבר על פיזור כדי להגיע לסטיית תקן "יעילה" (ביחס לתשואה הצפוייה), אז מספר הזהב הוא 75% מניות ו-25% אג"ח, וזה "נכון" רק לפי תאורית ניהול התיק המודרני, יש תאוריות אחרות שטוענות אחרת.

sandbird4

New member
תפסיק להפחיד סתם ולשקר

אני חושב ככה:
ההמלצה היא בדר"כ לפזר בין אפיקי השקעה שונים .כלומר: רכיבים סולידים: אג"ח צמוד, אגח לא צמוד (ומקמים), ומט"ח. ורכיבים מסוכנים - מניות ואופציות גם את הרכיבים הסולידים ובמיוחד את המניות יש לפזר על פני סקטורים (כלומר לא לקנות רק בנקים ומדדי בנקים) ועל פני הגלובוס, קרי, חלק בארהב חלק באירופה וחלק ביפן (שווקים "מפותחים") ואחוז קטנטן (לא יותר מ10% בשום אופן) בשווקים מתעוררים כמו BRIC . חלוקה: בכל מקרה החלק המנייתי לא יעלה על 50 אחוז! הקטנת הרכיב המנייתי: יש הגיון מסוים לדעתי בלהקטין עם הזמן את החשיפה למניות בהדרגה עם כי נקודת המוצא צריכה להיות שאתה מוכן להפסיד עד 80% מהחלק המנייתי ההתחלתי, עוד לפני שאתה מתחיל בבניית התיק מדינת ישראל: אומנם נחשבת במצב כלכלי טוב כרגע אבל עדיין יש לראות את ההשקעה המקומית כשוק מתפתח ולפי דעתי האישית לא הייתי משקיע כאן יותר מ20% אם בכלל. דינמיות וניהול: אני לא מבין איך אפשר להשאיר תיק בלי לאזן ולשנות בו אפילו חצי שנה, שלא לומר 15 שנים!! מי יודע מה יהיה מצב חברה מסוימת בעוד 15 שנים? האם תהיה קיימת? האם המדינה שבה היא נמצאת תוסיף להתקיים? יש יתרון עצום בקרנות ותעודות סל (שמביסות את המדד תמיד לאורך זמן) שהן נותנות לך הגנה מפני מניות בודדות מתרסקות. למרות דמי הניהול הגבוהים הייתי הולך על תיק בנוי מקרנות או אפילו מנוהל אישית ע"י מנהל תיקים. זה נותן לך את השקט הנפשי היחסי. אלא אם כן אתה רואה עצמך כמיומן מספיק בניהול התיק השוטף..
תפסיק להפחיד סתם ולשקר
אין מצב שתפסיד 50 או 80 אחוז! אם כן אז גם כל הקרנות, קסאמים, תעודות סל וכל שאר הזבל יפסידו גם הם. כאילו שלא כל הקרנות נפלו ביוני.... נפלו כמו המניות, אבל העיקר שמנהלי הקרנות דחפו לידים שלהם מלא עמלות.

asafasa

New member
כן אבל

תפסיק להפחיד סתם ולשקר
אין מצב שתפסיד 50 או 80 אחוז! אם כן אז גם כל הקרנות, קסאמים, תעודות סל וכל שאר הזבל יפסידו גם הם. כאילו שלא כל הקרנות נפלו ביוני.... נפלו כמו המניות, אבל העיקר שמנהלי הקרנות דחפו לידים שלהם מלא עמלות.
כן אבל
כמו שאמרתי - בטווח של 15 שנה הוא לא יכול לדעת מה יקרה עם מניה X ולכן הוא צריך או להיות עם אצבע על הדופק ,או לתת למישהו אחר להיות עם האצבע (למנהל הקרן למשל) .כדי שהבנק הבינלאומי לא יקרוס מאיזושהי סיבה בעוד 8 שנים והוא עדיין יהיה מושקע בו 12% בסגנון הראש בקיר. צריכה להיות איזושהי גמישות בניהול התיק.. זה הכל

asafasa

New member
נ.ב

תפסיק להפחיד סתם ולשקר
נ.ב
ואני לא משקר, אני רק אומר את דעתי הסובייקטיבית

תודה רבה לכולכם, ועוד משהו

נ.ב
ואני לא משקר, אני רק אומר את דעתי הסובייקטיבית
תודה רבה לכולכם, ועוד משהו
למדתי כמה דברים מהתגובות ואני מאוד מודה לכם. אני רוצה להתחיל את ההשקעה, פעם בחודש לעשות הפקדה על נייר אחד. אני רוצה להפקיד בראשון לחודש הקרוב פעולה ראשונה של 6000 ש"ח , אני בדיסקונט, הם לוקחים 22-25 ש"ח לפעולת קנייה של תעודת סל או מנייה. האם ברוקרים פרטיים יסכימו לעבוד איתי גם בסכום התחלתי כזה? האם הם יקחו פחות מ 22- 25 ש"ח לפעולה כזאת? אם אני פונה לברוקר פרטי, אני צריך להעביר אליו את הכסף או שהכסף נשאר אצלי בחשבון דיסקונט? תודה לכולכם ושנשמע רק בשורות טובות אמן צנון

daniel222777

New member
רעיון יפה כמה הצעות

השקעה לטווח של 15 שנה
שלום רב לכולם! אני קורא את הפורום הנכבד הזה כבר שנה, קראתי הרבה חומר, שיחקתי בתיקים וירטואליים, ורוצה עכשיו ליכנס להשקעות חיסכון לטווח של 15 שנה בערך. החלטתי ללכת על תיק של כמעט 90% מנייתי בשנה ראשונה ובכל שנה להוריד מהכמות המנייתית לטובת מק"מ. בניתי תיק לבדי לפי הבנתי אחרי התעניינות של שנה וקריאת כתבות כלכליות. עדיין לא התחלתי את התכנית שלי, אני רוצה להתחלק איתכם במחשבותי ומבקש מכם הערות/ הארות לטובת העניין אני מאוד מעריך ביקורת בונה!! התיק מורכב מ 50% מניות ישראליות, 37.5% מניות חו"ל, 12.5% מק"מ 12.5% פועלים 12.5% לאומי 12.5% בינלאומי 5 12.5% פיבי 12.5% קסם מוסדות פיננסיים / קסם בנקאות 12.5% קסם פוטסי 12.5% קרן נאמנות BRIC (ברזיל, רוסיה, הודו, סין) 12.5% מק"מ בכל חודש נקנה מניה אחת לפי הסדר כך שבתום 8 חודשים קניתי את כל המניות, וחוזר חלילה. העקרון הוא רק לקנות בכל 1 לחודש בסכום נאה, ולא למכור כלל, עד סיום ה 15 שנה. מה אתם אומרים? נכון? לא נכון? סליחה שהארכתי תודה על הסבלנות ומודה לכם מראש על ביקורת איכפתית לילה טוב
רעיון יפה כמה הצעות
הגישה של השקעה במניות לטווח ארוך היא נכונה, אמפירית, באמת בעוד 15 שנה תשיג תשואה טובה יותר מאשר בכל אפיק אחר. אבל וזה העיר אחד המגיבים,מי אמר שעוד 15 שנה לא תהיה בהפסד. לכן, אני לא הייתי עושה את הפעולה של קניית מניות בהתחלה ואז הורדה. במקומך, הייתי משקיע רק במניות, בעוד 7-8 שנים מעריך מה הסבירות שתצטרך את הכסף, ומה מצבך, האם אתה מורווח או מופסד. בהתאם לזה מחזיק את המניות או מתחיל להעביר לאפיק סולידי יותר. אחרי 10 שנים עושה אותו חישוב. שאלת המפתח היא מתי תצטרך את הכסף, ככל שמועד הצורך בכסף קרב, תגדיל את הרכיבים הסולידים. (זאת כדי שלא תהיה מופסד ב 20% בלי אפשרות להמתין לעליות כדי לממש). מקווה שתצליח לרכב על הגל

השכם לחסוך ולהרויח

רעיון יפה כמה הצעות
הגישה של השקעה במניות לטווח ארוך היא נכונה, אמפירית, באמת בעוד 15 שנה תשיג תשואה טובה יותר מאשר בכל אפיק אחר. אבל וזה העיר אחד המגיבים,מי אמר שעוד 15 שנה לא תהיה בהפסד. לכן, אני לא הייתי עושה את הפעולה של קניית מניות בהתחלה ואז הורדה. במקומך, הייתי משקיע רק במניות, בעוד 7-8 שנים מעריך מה הסבירות שתצטרך את הכסף, ומה מצבך, האם אתה מורווח או מופסד. בהתאם לזה מחזיק את המניות או מתחיל להעביר לאפיק סולידי יותר. אחרי 10 שנים עושה אותו חישוב. שאלת המפתח היא מתי תצטרך את הכסף, ככל שמועד הצורך בכסף קרב, תגדיל את הרכיבים הסולידים. (זאת כדי שלא תהיה מופסד ב 20% בלי אפשרות להמתין לעליות כדי לממש). מקווה שתצליח לרכב על הגל
השכם לחסוך ולהרויח
מאמר מאת ג'יימס גלזמן, מעניין http://forums.ort.org.il/scripts/showsm.asp?which_forum=178&mess=1808002

מאור08

New member
../images/Emo127.gif

השקעה לטווח של 15 שנה
שלום רב לכולם! אני קורא את הפורום הנכבד הזה כבר שנה, קראתי הרבה חומר, שיחקתי בתיקים וירטואליים, ורוצה עכשיו ליכנס להשקעות חיסכון לטווח של 15 שנה בערך. החלטתי ללכת על תיק של כמעט 90% מנייתי בשנה ראשונה ובכל שנה להוריד מהכמות המנייתית לטובת מק"מ. בניתי תיק לבדי לפי הבנתי אחרי התעניינות של שנה וקריאת כתבות כלכליות. עדיין לא התחלתי את התכנית שלי, אני רוצה להתחלק איתכם במחשבותי ומבקש מכם הערות/ הארות לטובת העניין אני מאוד מעריך ביקורת בונה!! התיק מורכב מ 50% מניות ישראליות, 37.5% מניות חו"ל, 12.5% מק"מ 12.5% פועלים 12.5% לאומי 12.5% בינלאומי 5 12.5% פיבי 12.5% קסם מוסדות פיננסיים / קסם בנקאות 12.5% קסם פוטסי 12.5% קרן נאמנות BRIC (ברזיל, רוסיה, הודו, סין) 12.5% מק"מ בכל חודש נקנה מניה אחת לפי הסדר כך שבתום 8 חודשים קניתי את כל המניות, וחוזר חלילה. העקרון הוא רק לקנות בכל 1 לחודש בסכום נאה, ולא למכור כלל, עד סיום ה 15 שנה. מה אתם אומרים? נכון? לא נכון? סליחה שהארכתי תודה על הסבלנות ומודה לכם מראש על ביקורת איכפתית לילה טוב

moco10

New member
מאוד מאוד לא מאוזן - הימור על בנקים

השקעה לטווח של 15 שנה
מאוד מאוד לא מאוזן - הימור על בנקים
ואני לא מתייחס ל90% מניות כי זו החלטה יסודית. אני מתיחס לכך ש50% זה בנקים ישירות + 12.5% קסם בנקאות. אתה אולי מפזר את הסיכון על פני כמה חברות שונות אך כלל לא מפזר מבחינה ענפית. מדובר על טווח ארוך. אתה בסיכון גבוה במקרה ויהיו שינויים מבניים במשק שיורידו משמעותית את הכנסות הבנקים. כבר היום חברות ביטוח נכנסות כמתחרות לתחומים שהיו בעבר רק בבנקים. מה עם המגמה תמשיך + חקיקה (כמו שהיה עם קופות הגמל) ? גם אם החלטת להמר על ענף הפיננסים, אתה לא מפזר גם שם.

מצב
הנושא נעול.
למעלה