השקעה הונית בבנק הבינלאומי.מישהו מכיר?

4MyChild

New member
השקעה הונית בבנק הבינלאומי.מישהו מכיר?

שלום לכולם. ברשותי סכום של כ 700K למטרת דירה ראשונה בחיי מתישהו כשאמצא את ההזדמנות.
אני מטבעי מאוד חששן וסולידי ועד היום תמיד הכסף היה סגור לי בפקדונות ותכניות של הבנק שהיו בריבית קל"צ וכד'. היות וכיום מציעים לי 0.5% שנתי על הסכום הנ"ל אני קיבלתי הצעה מהבנק הבינלאומי להשקעה של הכסף בתיק מנייתי של חברות בארה"ב עם הבטחה שהקרן מוגן במלואו ללא קשר לחשיפה . לא האמנתי והוא ציין שגם אין עמלות קניה ומכירה ולא דמי משמורת. בכל אופן הוא אמר גם אם הכל מתרסק לי הקרן מוגן. מה הקאץ? מישהו מכיר את הנושא מקרוב? ברור שאני לא מאמין ולמרות שקבעתי איתו עם עוד חבר שלי אני לא מתכוון לחתום ולסגור בטח לא אחד כמוני חששן מובעו.
אשמח לשמוע מכם דעות....
תודה

dw2322

New member
כנראה מדובר במוצר מובנה (סטרקצ'ר)

כשהרעיון הוא שהקרן הנומינלית מוגנת ואם מתקיימים כך וכך תנאים מקבלים איזושהי תשואה.
בד"כ לא מדובר במציאה גדולה אולם אם תפרט את התנאים אפשר אולי יהיה להתייחס לזה יותר ספציפית.
&nbsp
נ.ב. כנראה לא הבנת את הפקיד. הוא כנראה הציע לך 0.05% על הפקדון.
אם הוא מציע לך 0.5% בפק"מ ואתה תזדקק לכסף בטווח של שנה אז זו הצעה טובה מאד.

4MyChild

New member
תגובה

תודה על תגובתך,
קבעתי איתו פגישה.אעדכן מחר - אני משער שאתה צודק. אני בטוח שיש קאץ !
אשמח אם תוכל לתת לי כיווני שאלה - תסביר לי מה בד"כ מותנה בסטרקצ'ר כדי לקיים את ההבטחה? ממה עליי לחשוש? מה לשים לב? וכד'....
ברור שאינני חותם גם אם הוא נותן לי צ'ק מיליון דולר
- אני רק לדלות כאן מידע בלבד.
אגב,
לגבי ההצעה של הפקדון - ראשית קיבלתי את ההצעה מבנק אחר (עשיתי סקר שוק). שנית - זה היה 0.5% שנתי בריבית קבועה,בתנאי שהכסף סגור לשנה ! (ולא 0.05%)

KobeRider

New member
צריך לראות את התנאים המלאים

אבל בגדול מדובר במוצר מובנה של הבנק כמו ש-dw אמר. התשואה שתקבל גם אינה מלאה וגם לא בכל תנאי. ולדעתי גם הקרן תהיה נעולה לתקופה מסויימת.
&nbsp
האם זה טוב או לא, קשה להגיד. אם תקופת הנעילה לא מפריעה לך, ואתה מעדיף השקעה בונקר עם סיכוי לתשואה מסויימת (אבל מודע שלא תקבל את התשואה המלאה אם תיק המניות יצליח בצורה יוצאת דופן), זו יכולה להיות אופציה טובה.

4MyChild

New member
להלן 2 הצעות הסטראקצ'ר שקיבלתי - מצורפים מסמכים

אשמח אם תוכלו לחוות דעתכם.
שניהם סגורים לשנתיים וחצי

3718

Member
קראתי. פשוט עבודה בעיניים.

מרגיז.
&nbsp
בדף הראשון, אם מניה עולה מעל 40% , אפילו ליום אחד, הם נועלים את העליה על 7.5% לכל התקופה.
למי שמכיר סלי מניות, תמיד יש מניה שהיא "מכונית מרוץ" שמושכת הסל למעלה, ואילו הם מנטרלים כך את המניה הזו, ונשארים רק עם ה"עגלות".
ובסוף מקבלים רק 60% מהעליה של ה,עגלות"
&nbsp
בדף השני מקבלים רק 20% מהעליה ... והעליה מחושבת כממוצע חשבוני של 10 נקודות דגימה. .. כלומר אם הסל הכפיל את עצמו בצורה לנארית, תקבל 20% מתוך 50% שזה רק 10% ...
&nbsp
משחקים במתמטיקה וסטטיסטיקה על חשבון התמימים.
&nbsp

4MyChild

New member
מודה לך מאוד על דבריך!!!

בבוקר לאחר שיצאתי מהפגישה דבר ראשון שעשיתי זה להעלות לכאן את 2 ההצעות.ברור היה לי שאני לעולם לא חותם בחיים ולא רק עכשיו, עד שאני לא מתייעץ בודק וכו'.עכשיו השלמת לי את התמונה.
למעשה בדף השני עם ה 20 לא הצלחתי לחשב דוגמא ע"פ ההסבר שלך ולכן לשם הידיעה הייתי שמח שתסביר לי.
דבר נוסף הייתי מעונין לקבל הצעות מה כדאי לעשות עם הסכום שיש לי חוץ מהפקדה של 0.5% שנתי בריבית קבועה שקיבלתי מבנק אחר. תודה.

dw2322

New member
אפשר לדעת איזה בנק הציע 0.5%?

זה לא כזה רע לסולידי לטווח קצר (גם שנה זה קצר)

4MyChild

New member
תשובה

מזרחי טפחות.הציעו לי תכנית חסכון ל שלוש שנים עם תחנת יציאה כל שנה.ריבית מובטחת בשנה הראשונה 0.5, 0.6, 0.7 בשניה ובשלישית בהתאמה.
סתם שאלה. מחישוב פשוט אני עשוי לקבל 7.5 אחוז או כ10 אחוז בתכנית סטראקצר השניה. אמנם לכל ה שנתיים וחצי.זה לא יותר עדיף?

למעלה