השקיית צמחים

השקיית צמחים

היי!!! הבנתי שלא מומלץ להשקות צמחים אחרי שהחשיך, זה נכון? ואם כן- מה הסיבה לכך? משהו שקשור לפוטוסינתזה? תודה :)

barakd

New member
נכון מאד לא מומלץ, בגלל זה כל פעם

שאסף מודיע שצפויים גשמים בלילה, אני מכסה את הגינה בניילון ענק, חלילה שלא ישתבשו להם התהליכים המורכבים. ובאמת, ובקצרה זה קשקוש בלבוש.

צפנתי

New member
לדעתי זה קשור למחלות עלים.

כשיש רטיבות על גבי העלים לזמן ממושך, זה מעודדות מחלות עלים הנגרמות ע"י פיטריות (למשל חילדון, קימחון ועוד). בקיצור, עם ההשקייה היא תחתית (ללא הרטבת עלים) אין בעייה. ויש צמחים שבכלל לא רגישים למחלות עלים.

barakd

New member
גם אם היא ע"י מתזים אין בעיה

כל עוד נעשית בשעות שממילא יש טל שמנביט פטריות. ואולי זה גם רצוי במקרה הזה כי יש נבגים שנשטפים בהשקייה.

barakd

New member
למדתי את הרעיון מצראוס, נדמה לי

ויותר נכון מזקן המקובלים, ובכל זאת

shlumbergera

New member
השקיית צמחים-אהלן,מומלץ להשקות

מתי שרק אפשר. בוקר צהרים ערב חצות שחר דמדומים, צמח צמא זקוק למנת המים שלו בכל שעה. את יכולה לערוך ניסוי. להצמיא 6 צמחים שונים ולהשקות כל אחד בשעה שונה לפי הפירוט שלעיל. תוך חצי שעה הצמחים אמורים להזדקף ולהתאושש. אם זה לא קורה, כנסי לפורום ותצעקי עלי :) דין שונה חל לגבי דישון ובירזול, אבל לא שאלת לגביהם אז ביי בינתיים.

bel011

New member
ההיפך!! המומחה שלנו,רן פאוקר אמר

שהזמן הכי טוב להשקות זה בלילה עד לפנות בוקר כי אז ממילא יש טל אז עוד קצת מים לא יזיקו.עדיף להשקות בשעות שהעלים ממילא רטובים ולא להאריך את שעות הרטיבות שמזמינה גם מחלות. ראי במילוןהפורום: השקייה-שעה מומלצת.

shlumbergera

New member
הערה:רן וגם אני הקטנה דיברנו על

השקיית דשאים. במקרה הזה הזמן הכי טוב ומתאים הן השעות בהן אין רוח. וגם רצוי שלא בשעות החום הכבד, ע"מ לחסוך במים. בהשקיית צמחים בטפטפות, ממש לא משנה מתי, בעיקר אם האדמה מחופה יפה יפה וכל השקייה עושה את העבודה.

bellyboy

New member
בקיץ .....

אני משקה רק בערב כך שאחוז ההתאדות הוא קטן מאוד ויש למים מספיק זמן לחלחל לאן שצריך. כמו שכתבתי לפני כן אם מחפים אז בכלל כמות המים יורדת כי הם לא מתאדים במשך היום.

אכן בטיפטוף אין בעיה של שעת ההשקיה

בהמטרה מה שנכון לדשא נכון גם לשאר.

למעלה