השמאלנים החוצפנים חיים בחו"ל ובאם לכאן להצביע לקבוע לנו על המדינה חוזרים לחן לחו"ל

פט פטריס

Active member
הם משקיעים במי שיכולים לסדר להם תנאים חזרה. החומניים החרדים דואגים רק לעצמם ומי רוצה לחיות בגטו ?

evglev1

Well-known member
מנהל
חלאות, אין גבול לחוצפה השמאלנית
גם היורדים הימנים היו עושים זאת אם היה להם כסף לזה. האמת שמוליק דגן הימני טען שהוא עושה את זה.
אבל הם לא באמת חוזרים חזרה
מביאים לנו את שלטון החברה השמאלני והולכים
לא אמרת שהימנים ינצחו למרות הכול?

marabo

Well-known member
מי שתרם למדינה הוא בעל זכויות על אדמתה יותר ממי שרק מוצץ דם .
למי יש זכויות מאלו שחיים כאן זה דיון אחר.
אבל ברור שמי שבחר לא לחיות כאן ותוצאות הצבעתו לא ישפיעו עליו בין לטוב ובין לרע אין זכות לקבוע מי ינהל את המדינה.

DANIAVNI

Well-known member
למי יש זכויות מאלו שחיים כאן זה דיון אחר.
אבל ברור שמי שבחר לא לחיות כאן ותוצאות הצבעתו לא ישפיעו עליו בין לטוב ובין לרע אין זכות לקבוע מי ינהל את המדינה.
לא ברור בכלל .
השאלה איננה רק מי בחר לחיות או לא לחיות כאן אלא גם מי קשר את גורלו בגורלה של הארץ ?

האמת שבמקרה הזה ההוכחה היא בעצם מעשה ההצבעה .
מדוע שאדם שלי בניכר יבוא להצביע אם אין לו זיקה לארץ ?

Harrington

Well-known member
מנהל
לא ברור בכלל .
השאלה איננה רק מי בחר לחיות או לא לחיות כאן אלא גם מי קשר את גורלו בגורלה של הארץ ?
אבל זה בדיוק "קשירת הגורל" הזאת שאתה דורש (במידה רבה של צדק), המגורים כאן. טול יהודי שתרם בעבר הרחוק אך מאז מתגורר כבר 40 שנים בחו"ל ולא עשה מאומה, לעומת אדם שחי כאן בשיתוף עם שאר תושבי ישראל שסופגים טילים, פיגועים, אזעקות לרוב וכיו"ב. מי מהנ"ל צריך להיות מוסמך יותר מחברו לקבוע כיצד תיראה המדינה (ומתוך כך מי ינהיג אותה)?
זה נכון לגבי אזרחים ישראלים בחו"ל שמחליטים על דעת עצמם להגיע לארץ ביום הבחירות ולהצביע. זה פחות נכון לכאלה שנענים לקריאה של גוף פוליטי מאורגן שמממן עבורם את ביקור המולדת (שלא תמיד מעניינת אותם, אבל תמיד נחמד לצאת לחופשה בחינם ולבקר משפחה) וכל זאת בתנאי הפעוט שיצביעו כפי שאותו גוף דורש.

DANIAVNI

Well-known member
אבל זה בדיוק "קשירת הגורל" הזאת שאתה דורש (במידה רבה של צדק), המגורים כאן. טול יהודי שתרם בעבר הרחוק אך מאז מתגורר כבר 40 שנים בחו"ל ולא עשה מאומה, לעומת אדם שחי כאן בשיתוף עם שאר תושבי ישראל שסופגים טילים, פיגועים, אזעקות לרוב וכיו"ב. מי מהנ"ל צריך להיות מוסמך יותר מחברו לקבוע כיצד תיראה המדינה (ומתוך כך מי ינהיג אותה)?

זה נכון לגבי אזרחים ישראלים בחו"ל שמחליטים על דעת עצמם להגיע לארץ ביום הבחירות ולהצביע. זה פחות נכון לכאלה שנענים לקריאה של גוף פוליטי מאורגן שמממן עבורם את ביקור המולדת (שלא תמיד מעניינת אותם, אבל תמיד נחמד לצאת לחופשה בחינם ולבקר משפחה) וכל זאת בתנאי הפעוט שיצביעו כפי שאותו גוף דורש.
אני עדיין חושב ששירות צבאי משמעותי גם בעבר הרחוק הוא יותר קשירת גורל מחיים במדינה .
לגבי מי שמשלמים לו כדי שיבוא, גם יכול להיות שיש לו רצון להצביע ובא מישהו ועוזר לו לממש את רצונו . במצב הבטחוני של היום אפשר לאמר שהוא גם מסכן את עצמו בעצם הגעתו ( מחוץ לארץ הדברים נראים הרבה יותר מפחידים).

Harrington

Well-known member
מנהל
אני עדיין חושב ששירות צבאי משמעותי גם בעבר הרחוק הוא יותר קשירת גורל מחיים במדינה .
לגבי מי שמשלמים לו כדי שיבוא, גם יכול להיות שיש לו רצון להצביע ובא מישהו ועוזר לו לממש את רצונו . במצב הבטחוני של היום אפשר לאמר שהוא גם מסכן את עצמו בעצם הגעתו ( מחוץ לארץ הדברים נראים הרבה יותר מפחידים).
בדרך כלל (למשל בדיון על משקל התרומה למדינה בהשוואה לחרדים) נהוג לדבר על שירות בצבא ולא מוסיפים את המילה "משמעותי". זאת בדיוק אחת הטענות שלי שם בדיונים האלה, ששירות כעובד רס"ר או פובליציסט במגזין צבאי, לא תורם מאומה יותר למדינה משתורמים אחיו החרדיים בתרומתם הדמוגרפית (למשל).

אבל גם אדם שבעברו תרם תרומה "משמעותית" כהגדרתך, אני עדיין סבור ששותפות הגורל היא זו שצריכה לקבוע. אדם שלא משתתף איתי בצרות שיש במדינה הזאת, בסכנות, בדברים שהזכרתי למעלה כבר, ותחת זאת חי את חיי השלווה הרווחיים שלו במדינה רחוקה וללא כל קשר תחושתי לישראל, הזכות שלו (לענין הזה) מופחתת ביחס למי שמתגורר כאן ומקיים עם כולנו את שותפות הגורל המלאה הזאת.

מסכים איתך שיתכן שפלוני ממילא תכנן לבוא להצבעה וכעת רק מצא דרך שזה ימומן עבורו, או שאלמוני אכן מרגיש שותפות גורל בשוטף גם אם מתגורר, לדידו זמנית, במקום אחר. איתם אין לי כל בעיה. הדיון הוא על אלה שלא נמצאים במקום הזה.

marabo

Well-known member
לא ברור בכלל .

כי נתנו לו טיסה זולה במסגרת התארגנות להגעה לכנס באוניברסיטת תל אביב....
החלאות יודעות שהם משחקות על גבול החוק ומחרטטות. אלא שאני בטוח שסולברג לא יבדוק את זה.

Harrington

Well-known member
מנהל

השמאלנים החוצפנים חיים בחו"ל ובאם לכאן להצביע לקבוע לנו על המדינה חוזרים לחן לחו"ל​

זה אכן סוג של חוצפה וניצול זכויות שלא באופן מוסרי. עם זאת, זה דבר לגיטימי (ובוודאי לגאלי), גם אם מלוכלך (למשל אם מממנים עבורם את הטיסה בכפוף להצבעה מסוימת). דומה קצת לחסימת צירים בהפגנה פוליטית. שם זה אמנם לא לגאלי, אבל נחשב צעד מחאה לגיטימי במדינות דמוקרטיות בדרך כלל, שעל המדינה להתמודד איתו.

marabo

Well-known member
זה אכן סוג של חוצפה וניצול זכויות שלא באופן מוסרי. עם זאת, זה דבר לגיטימי (ובוודאי לגאלי), גם אם מלוכלך (למשל אם מממנים עבורם את הטיסה בכפוף להצבעה מסוימת). דומה קצת לחסימת צירים בהפגנה פוליטית. שם זה אמנם לא לגאלי, אבל נחשב צעד מחאה לגיטימי במדינות דמוקרטיות בדרך כלל, שעל המדינה להתמודד איתו.
הם יודעים שהם משחקים קרוב מאוד לגבול החוק. לכן הודיעו שהמצביעים ישלמו מכספם על הטיסות המאורגנת והם לא טסים להצביע אלא להשתתף באיזה כנס באוניברסיטה ועוד כל מיני חירטוטים.
אבל אני לא בונה על סולברג שיבדוק לעומק את העניין

Harrington

Well-known member
מנהל
הם יודעים שהם משחקים קרוב מאוד לגבול החוק. לכן הודיעו שהמצביעים ישלמו מכספם על הטיסות המאורגנת והם לא טסים להצביע אלא להשתתף באיזה כנס באוניברסיטה ועוד כל מיני חירטוטים.
אבל אני לא בונה על סולברג שיבדוק לעומק את העניין
זה לא משנה. משחק "קרוב מאוד לגבול החוק" הוא גם לגאלי וגם לגיטימי. אולי מסריח כאמור מעלה, אבל כל עוד קו הגבול לא נחצה, אין הרבה מה לעשות נגד זה. בוודאי שלא ניתן לאסור את זה (בכל אופן, כל עוד זה נעשה 'מהצד הנכון'. אם זה ייעשה מהצד שלנו סמוך על בית המשפט שיימצא את הדרך למנוע זאת).

למעלה