השכנות: חוחית ושושית

  • פותח הנושא Zadig
  • פורסם בתאריך

Zadig

Active member
חוחית ושושית גרו ביחד בדירה ועשו הכל ביחד.
הן לא יפות.

לא בקרתי אותן בדירה אף פעם.
אף אחד לא ביקר אותן בדירה אף פעם.
באין גואל היו נכנסות לישון כבר ב-20:00.
זה נודע מהדיירת הבאה אחריהן שהגיעה אליהן
לסידורים אחרונים ב-20:30 ומצאה אותן במיטה.
הבנתי שאחת נשארה לנחור
והשניה קמה לסגור ענין ולהפטר מהנבלה.

ביומן האחרון יצרו איתי קשר, כי
נתקו להן את הגז והן רצו להכין ביצים קשות.
לסנדוויץ לדרך.
נו טוב, הסכמתי לתת להן שירותי גז.
ואו חוחית או שושית ליוותה את כל התהליך
וחפרה לי במוח התנצלויות כאילו שאני גואל.
הן צריכות גואל ללא ספק.

אז תוך כדי בררתי איתה לאן הן עוברות,
ללב העיר הכריזה.
אני מכיר ת'איזור.
משופע מאורות סיפליס.
ימי הצינוק שלהן תמו.

נתקלתי לא מזמן ב...
או בחוחית או בשושית.
אמרה לי שלום עם נשיקות באויר לכל לחי.
מבועת קיוותי שתזכור ש...
שבעצם, לא מכירים....
"טוב קורונה, בפעם אחרת..."
"בטח, בטח"
"ביי"
"ביי"
 

דקל נור*

Active member
חוחית ושושית גרו ביחד בדירה ועשו הכל ביחד.
הן לא יפות.

לא בקרתי אותן בדירה אף פעם.
אף אחד לא ביקר אותן בדירה אף פעם.
באין גואל היו נכנסות לישון כבר ב-20:00.
זה נודע מהדיירת הבאה אחריהן שהגיעה אליהן
לסידורים אחרונים ב-20:30 ומצאה אותן במיטה.
הבנתי שאחת נשארה לנחור
והשניה קמה לסגור ענין ולהפטר מהנבלה.

ביומן האחרון יצרו איתי קשר, כי
נתקו להן את הגז והן רצו להכין ביצים קשות.
לסנדוויץ לדרך.
נו טוב, הסכמתי לתת להן שירותי גז.
ואו חוחית או שושית ליוותה את כל התהליך
וחפרה לי במוח התנצלויות כאילו שאני גואל.
הן צריכות גואל ללא ספק.

אז תוך כדי בררתי איתה לאן הן עוברות,
ללב העיר הכריזה.
אני מכיר ת'איזור.
משופע מאורות סיפליס.
ימי הצינוק שלהן תמו.

נתקלתי לא מזמן ב...
או בחוחית או בשושית.
אמרה לי שלום עם נשיקות באויר לכל לחי.
מבועת קיוותי שתזכור ש...
שבעצם, לא מכירים....
"טוב קורונה, בפעם אחרת..."
"בטח, בטח"
"ביי"
"ביי"
כמה אהבת אדם יש בך, זדיג 🌹
 

צליליתה1

Active member
נתקו להן את הגז והן רצו להכין ביצים קשות.
לסנדוויץ לדרך.
כשעזבתי את הבית אמא ז״ל לימדה אותי כל מיני חכמת עקרת בית, כדי שאוכל לשרוד לבד
כמו למשל, שאפשר להכניס ביצים לסיר קטן, לשפוך מעל מים רותחים, לכסות, וכעבור (לא זוכרת, נדמה לי 30 דק) יש ביצים קשות.

מעולם לא ניסיתי, ואני חושבת שזו הפעם הראשונה שאני חושבת על השיעור החשוב הזה
עזבתי את הבית בגיל די צעיר, ולמיטב זכרוני, ואני די בטוחה שאני צודקת בזה, טרם היו קומקומים חשמליים, ובטח שלא מיקרואיים.
עד היום אין לי מיקרו, למרות שכבר מזמן המציאו
לפני כמה שנים כשלא היה לנו גז במשך שבוע, בגלל שבמשרד של חברת הגז יושבים מטומטמים גמורים
(גז מרכזי. חדר הגז נעול על פי חוק. אף אחד לא מודיע שהיום מגיע גז. השליח עומד לפני הדלת הנעולה, צועק: גז! גז!, אף אחד לא שומע כי למרות שהבניה כאן לא משהו, עדיין, לא שומעים בדירות מה שקורה בחניה)
רציתי ביצה קשה, חיפשתי ברשת, אפשר לאפות בתנור
לא זוכרת איך נגמר הסיפור הזה, יש לי הרגשה שהלכתי להביא/לאכול באחת מהמסעדות שבסביבה. (הסביח בחמוסיה ממש סבבה)

הצפת אותי זכרונות אמא. תודה!

נב
אם סנדוויץ ביצה קשה, אז סלט ביצים. לא?
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
כמו למשל, שאפשר להכניס ביצים לסיר קטן, לשפוך מעל מים רותחים, לכסות, וכעבור (לא זוכרת, נדמה לי 30 דק) יש ביצים קשות.

עזבתי את הבית בגיל די צעיר, ולמיטב זכרוני, ואני די בטוחה שאני צודקת בזה, טרם היו קומקומים חשמליים, ובטח שלא מיקרואיים.
אני רק שאלה.

אם אז עוד לא היו קומקומים חשמליים אז מהיכן המים הרותחים ?
יתרה מזאת, אם כבר יש אמצעי להרתחת מים למה לא להכין עליו את הביצים בדרך המקובלת ?
 

צליליתה1

Active member
אני רק שאלה.

אם אז עוד לא היו קומקומים חשמליים אז מהיכן המים הרותחים ?
יתרה מזאת, אם כבר יש אמצעי להרתחת מים למה לא להכין עליו את הביצים בדרך המקובלת ?

זו בדיוק התמיהה שלי
אבל אני לא אתעמק בזה יותר מדי, כי אמא תמיד צודקת.
 

אבח"י

Well-known member
בין היתר*, סלט ביצים.
איך את מכינה?

*(גם סלט אבוקדו אוהב ביצה קשה)
אני מת על סלט ביצים שעשוי כראוי וכן על סלט אבוקדו עם ביצים שעשוי כראוי. ממליץ להימנע מהתעשיתיים, שתמיד יש בהם טעם לוואי של השמן בו השתמשו, ולא שמן זית.
 

צליליתה1

Active member
בין היתר*, סלט ביצים.
איך את מכינה?

*(גם סלט אבוקדו אוהב ביצה קשה)
סלט ביצים: ביצים קשות, מלח, פלפל, שמן זית, מיונז, חרדל ואפשר תוספות מגוונות על פי טעם הסועדים. אני מאוד אוהבת עם פפריקה מתוקה.

פעם הייתי בארוחה משפחתית גדולה (זוכרים את הימים?) ומישהי הביאה סלט ביצים שנעלם עוד לפני שעבר חצי שולחן. בקשתי מתכון. הנה

אבוקדו: הכי פשוט שבעולם: אבוקדו, אפשר עם או בלי ביצה, עם או בלי בצל, (בכל מיני צבעים) עם או בלי שום, עם או בלי שמן זית, רצוי מאוד לימון, אני אוהבת קצת צ׳ילי חריף.

פעם (בטוח יותר מפעם) סיפרתי כאן על פאב הסנדק, ז״ל. היה להם סלט אבוקדו מדהים, הם קרו לזה גוואקאמולי אני, שגרתי בקליפורניה אוהבת מאוד את הגוואקאמולי שאכלתי במסעדות מקסיקניות, לא דומה לזה של הסנדק. שלהם אינו טחון ומכיל חתיכות אבוקדו, פלפל חריף (צ׳ילי?) ועגבניות. אולי בצל, כבר לא זוכרת. בטוח לימון. עשיתי מיליוני נסיונות, הכל טעים, לא מתקרב לשלהם.

ואיך אפשר ביצים קשות בלי סלט תפוחי אדמה?
תפוחי אדמה מבושלים חתוכים לקוביות, ביצים כנל, מלפפונים חמוצים, פלפל אדום וכל מה שיש ומתחשק (שמיר או בעצם כל עשב מה שאוהבים, בצל סגול, צנוניות, גזר חתוך לקוביות קטנות) מיונז חרדל

בשנים האחרונות שומרי הבריאות מבקשים בלי מיונז. אני מכינה עם הרבה שמן זית, קצת חרדל ומיץ של המלפפונים החמוצים. מלח פלפל כמובן. יוצא סבבה, אבל לטעמי, עם מיונז הרבה יותר טעים.
 

סופהו 1

Active member
ומישהי הביאה סלט ביצים שנעלם עוד לפני שעבר חצי שולחן. בקשתי מתכון. הנה
כבר שנים שאני מכינה סלט ביצים כמו של סבתא. ללא מיונז, רק מביצים קשות+בצל מטוגן טרי (לא מיובש)+מלח ופלפל.
מעולם לא נשמעו טענות, גם לא מהפיינשמעקערים למינהם ומעולם לא נשאר פירור.
 

צליליתה1

Active member
כבר שנים שאני מכינה סלט ביצים כמו של סבתא. ללא מיונז, רק מביצים קשות+בצל מטוגן טרי (לא מיובש)+מלח ופלפל.
מעולם לא נשמעו טענות, גם לא מהפיינשמעקערים למינהם ומעולם לא נשאר פירור.
נכון, אחד המשובחים.
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
בשנים האחרונות שומרי הבריאות מבקשים בלי מיונז. אני מכינה עם הרבה שמן זית, קצת חרדל ומיץ של המלפפונים החמוצים. מלח פלפל כמובן. יוצא סבבה, אבל לטעמי, עם מיונז הרבה יותר טעים.
בסוף כל שומרי הבריאות האלה ימותו ראשונים.

משיעמום.

מאידך הם ימותו בריאים.
 

Zadig

Active member
אף פעם לא אכלתי סלט ביצים |קר|

אכלתי משהו שנקרא "סלט מיונז"
זה ביצים + תפו"ח (מבושל) + גזר (מבושל) + אפונה ירוקה + מלפפון חמוץ
הכל קוביות
וכמובן מעורבב עם מיונז
 

אבח"י

Well-known member
חוחית ושושית גרו ביחד בדירה ועשו הכל ביחד.
הן לא יפות.

לא בקרתי אותן בדירה אף פעם.
אף אחד לא ביקר אותן בדירה אף פעם.
באין גואל היו נכנסות לישון כבר ב-20:00.
זה נודע מהדיירת הבאה אחריהן שהגיעה אליהן
לסידורים אחרונים ב-20:30 ומצאה אותן במיטה.
הבנתי שאחת נשארה לנחור
והשניה קמה לסגור ענין ולהפטר מהנבלה.

ביומן האחרון יצרו איתי קשר, כי
נתקו להן את הגז והן רצו להכין ביצים קשות.
לסנדוויץ לדרך.
נו טוב, הסכמתי לתת להן שירותי גז.
ואו חוחית או שושית ליוותה את כל התהליך
וחפרה לי במוח התנצלויות כאילו שאני גואל.
הן צריכות גואל ללא ספק.

אז תוך כדי בררתי איתה לאן הן עוברות,
ללב העיר הכריזה.
אני מכיר ת'איזור.
משופע מאורות סיפליס.
ימי הצינוק שלהן תמו.

נתקלתי לא מזמן ב...
או בחוחית או בשושית.
אמרה לי שלום עם נשיקות באויר לכל לחי.
מבועת קיוותי שתזכור ש...
שבעצם, לא מכירים....
"טוב קורונה, בפעם אחרת..."
"בטח, בטח"
"ביי"
"ביי"
פינה תלאביבית, או דיווח מחיי שוכרות הדירה.
אהבתי את הרמז הכפול לגואל, אמ-מה הוא בכלא, ושתייים מעולם לא היומ מספקות את תאבונו הגדול.
שבש"י
 

קבצים מצורפים

  • 12-5.jpg
    12-5.jpg
    KB 190.9 · צפיות: 4
נערך לאחרונה ב:

shila777

Member
אני דווקא אהבתי את השינוי שבחרו בו השתיים.
,משנה מקום -משנה מזל".ועוד למרכז העיר ובזמן קורונה.
 

סופהו 1

Active member
עכשיו שאני חושבת על זה
זה היה כנראה טיפ לחסכון בגז
אצל אמא שלי חסכון היה ערך הכי עליון שרק אפשר
למרות שקבלתי הסבר מפורט והגיוני מדוע לבשל במים רותחים ולא להביא לרתיחה עם הביצים, מעולם לא ניסיתי.
מדוע? אין לי מושג.
ובכל זאת, מדוע במים רותחים? אם רוצים להגיע לדרגת הכנה מדוייקת (Well done, Medium, Rare וכד') צריך לדעת מתי התחיל הבישול. כשמחממים את המים ובתוכם הביצה לא ידוע מתי היא מתחילה להתבשל (כבר לפני הרתיחה) ועד כמה.
מי שצריך, שיפעל כך.
מכיון שלא ממש משנה לי, אני בשיטה הישנה. מים קרים עם ביצה והרתחה. (ולא שוכחת מקלחת קרה לביצה אחרי ההכנה).
עד כדי כך לא משנה לי, שיש לי "טיימר" להכנת ביצים בדרגות הכנה שונות ואיני משתמשת בו.

egg-timer-resin-kitchen-timers-clock-egg-tools-clocker-egg-boiler-cooker-creative-cooking-tool...jpg
 

אבח"י

Well-known member
למרות שקבלתי הסבר מפורט והגיוני מדוע לבשל במים רותחים ולא להביא לרתיחה עם הביצים, מעולם לא ניסיתי.
מדוע? אין לי מושג.
ובכל זאת, מדוע במים רותחים? אם רוצים להגיע לדרגת הכנה מדוייקת (Well done, Medium, Rare וכד') צריך לדעת מתי התחיל הבישול. כשמחממים את המים ובתוכם הביצה לא ידוע מתי היא מתחילה להתבשל (כבר לפני הרתיחה) ועד כמה.
מי שצריך, שיפעל כך.
מכיון שלא ממש משנה לי, אני בשיטה הישנה. מים קרים עם ביצה והרתחה. (ולא שוכחת מקלחת קרה לביצה אחרי ההכנה).
עד כדי כך לא משנה לי, שיש לי "טיימר" להכנת ביצים בדרגות הכנה שונות ואיני משתמשת בו.

צפה בקובץ המצורף 10480
אפשר לשיטת הפסטות השונות - כשהמים רותחים להכניס ביצה.. ואז..? לא יודע כי כמוך, מעולם לא הוטרדה נפשי ואף לא קיבתי מביצה קשה שהורתחה 6 דקות או חצי שעה במלון בארוחת הבקר או אצלי, שניה לפני שהשיר נשרף.
 
למעלה