קינואה בעיקר בסלטים
את הקינואה אפשר לבשל בכל מיני אופנים, אבל אני אוהבת אותה בעיקר בסלטים:
דבר ראשון מרתיחים מים ומוסיפים קינואה מבשלים 10 ד' ומסננים.
סלט טאבולה עם קינואה- הנוסח שלי מלפפון ירוק, מלפפון חמוץ, נענע, פטרוזילה ובצל- מתובל במלח, פלפל ולימון.
סלט שמכיל קינואה, גבעולי סלרי, אגוזי מלך, נענע ורימונים (או חמוציות)- מתובל בשמן זית, לימון ומלח.
סלט עם הרבה עשבי תיבול (נענע, פטרוזיליה, בזיליקום, שמיר, עירית...) וקינואה מתובל עם לימון, מלח,פלפל, מעט קינמון.
לגבי הכוסמת אחת לתקופה קונה אבל בסוף היא נזרקת, כי רק אני אוכלת בבית.
היום הכנתי מתכון שדודה שלי למדה אותי. מחממת מעט שמן מוסיפה כוס כוסמת, מעט פיטריות מושמרות ומכסה במים. מביאה לרתיחה ואז מתבלת במעט מרק בצל, מלח ופלפל.
עם בצל מטוגן זה יותר מהיר, אבל גם יותר התעסקות, ופחות דיאטטי.