הר החרמון במלוא הדרו - בפנים

ערן ח11

New member
הר החרמון במלוא הדרו - בפנים../images/Emo41.gif

ראשית, חג שמח לכולם. אני ממליץ לכולם לבקר בפארק "מיני ישראל" ליד מחלף לטרון - יש שם כ 300 מוצגים המייצגים את מגוון נופיה הגיאוגרפיים - הנופיים והאנושיים והדתיים של ארצנו מהנגב ועד החרמון - רמת הגולן, הכינרת, הגליל, חוף הים התיכון - עכו וחיפה ותחנת הכוח בחדרה והטיילת של ת"א ומדרחוב נחלת בנימין ושוק הכרמל בת"א, איצטדיון ר"ג ויד אליהו, הכותל ומערת המכפלה, מצדה, ים המלח, החווה הסולארית בשדה בוקר, נתב"ג, ועוד ועוד. צירפתי לכם תמונה שלי על רקע הר החרמון. מה שבטוח שאני נדלקתי על הפארק ובשנה הבאה אערוך שם סיורים על תלמידי הגברת גיאוגרפיה משום שלדעתי הביקור בפארק חובה.

מתיאס

New member
חג שמח ערן יש לי שאלה

יש מנהרה מתחת לחרמון מזה המקום הזה ??.

ערן ח11

New member
לא מנהרה. זה חלק מתשתיות הפארק

החרמון מופיע בתמונה מאחורי וברור לנו שבמציאות נדיר מאוד לראות את החרמון מושלג כליל ולחלוטין בלי שום סלעים... אבל למרות האי דיוקים הקלים עדיין זה אטרקציה ואני מאוד התלהבתי מהפארק. מומלץ בחום לכולם ובמיוחד לכל חובבי הגיאוגרפיה. סיור שלם בארץ מצפון עד דרום ממערב עד מזרח בשעתיים-שלוש

אביב ש

New member
תיקון קליל..

אם אינני טועה, החווה הסולארית שבתמונה אינה בשדה בוקר, כי אם במכון ויצמן, והיא צמודה למאיץ החלקיקים המקומי, לא?

ערן ח11

New member
נכון אביב, מה שמוצג באתר זה מכון

ויצמן, אבל מתקנים להפקת אנרגיה סולארית יש גם בשדה בוקר

ggilead

New member
השדה הסולארי השדה בוקר עצום

ביקרתי שם, זה משהו עצוב בגודלו.......יחסית למה שאנחנו רגילים לראות מלא קולטים, כל אחד בגודל של שני מגרשי טניס אם אינני טועה...

למעלה