בתמונות 20-23 רואים בובת החייאה ועליה תרמיל שחור קטן עם סמל של מד"א. לפי מדבקות המוניטור שאני רואה אני יכול להגיד שהתרמיל הזה הוא מוניטור קטן נייד? ואם לא אז מה הוא?
בכל ניידות טיפול נמרץ. בודק סיטורציה (רמת חמצן בדם), דופק. אופציה נוספת שיש למכשיר הוא בדיקה של יעילות ההנשמות בסיוע נשימתי, ע"י מדידת רמת פחמן דו חמצני באוויר היוצא. יש?
אלא אחוז הקישוריות של ההמוגלובין בדם. בכל כדורית דם אדומה יש 4 "ידיים" שיכולות לקלוט חמצן. אחת הבעיות היא במקרה של הרעלת CO שם אחוז הקישוריות הוא מאוד גבוה אך למעשה ההמוגלובין לא קשור לחמצן אלא ל CO.
גם למשל באנמיה, קשירת החמצן יכולה להיות תקינה ואף גבוה מהצפוי, כאשר מעשית, תכולת החמצן בדם נמוכה משמעותית מהדרוש. כמו כן, מצבים שונים של שינוי בעקומת האסוציאציה של ההמוגלובין יכולים לגרום למצב של חוסר תאום בין סטורציית החמצן לבין תכולת החמצן בדם. ואגב, בהגדרות יבשות, במצב של הרעלת CO הסטורציה האמיתית היא נמוכה מהרגיל, אך מעשית נמדדת סטורציה גבוהה מהצפוי עקב בעיה טכנית במדידה האופטית באמצעות פאלס-אוקסימטר. אבירם
כמות החמצן בדם מורכבת משני גורמים 1. כמות החמצן המתמוסס בדם 2. כמות החמצן שננשא ע"י ההומוגלובין... אם אני זוכר את הנוסח [זה באמת לא חשוב לזכור זה רק היחס בין השנים] Count 02 = 1.34* ההומוגלובין המחומצן + 0.003 PO2 (לחץ החמצן בעורק) מכאן שהגורם המשפיע ביותר זה ההומגלובין וקישור החמצן אליו!!! ישנם 4 סוגי אנמיה אם אני לא טועה... באחד יש מחסור בהמוגלובין או בברזל שעל ההמוגלובין שאליו קשור החמצן בתאכלס ולכן תתכן פגיעה בחימצון באנמיה חרמשית יש בעיה עם הצורה של ההומגלובין דבר שפוגע בקישור החמצן.. יש עוד סוגים..
סטורצייה נותנת את אחוז ההמוגלובין המחומצן (למעשה אחוז ההמוגלובין שקשור למשהו). באנמיה --> פחות כמות של המוגלובין, ולכן גם אם אותו אחוז קשור, הכמות עדיין נמוכה יותר (90% מX הם יותר מ90% מX פחות משהו).
אני מכיר אתה אופציות של המכשיר, אבל הם היו עם אמבולנס לבן (אם אני לא טועה) לכן לא הבנתי מה זה המכשיר הזה. על הנט"ן המכשיר הוא חלק מהלייף פאק 12, אז למה צריך עוד אחד בנפרד? (בתקופה של הלייף פאק 10 היה צורך בזה, אבל למה עכשיו?)
ברבים המנטנים והאטנים יש פאלס בתיק אמבו בנוסף לזה המתחבר לליפאק. באמבולנסי ישובים אחרים קיים פאלס וזאת עקב תרומות או פשוט כאלו ישנים שנשארו מתקופות עברו.