הרעת תנאים סימן שאלה, מה אני עושה?

מצב
הנושא נעול.

אני בן 22 עובד במחלקת מכירות טלמרקטינג מרוויח שכר בסיס של 18 שקל לשעה ומורידים לנו ל-12 שקל לשעה. אני מרוויח בנוסף לשכר הבסיס גם עמלות. נאמר לי כי גובה העמלה יעלה ב-1-2 שקלים לכל מכירה, ואילו הבסיס ירד. אני אאבד 6 שקלים בשעה. עם זאת, במידה ולא אגיע לשכר מינימום בסוף החודש, יעשו לי השלמה לשכר מינימום (3000 ומשהו שקל כמדומני). כלומר, אני אפסיד 1/3 משכר הבסיס שלי. האם זה חוקי? בנוסף, האם אוכל להתפטר ויחול עליי דין מפוטר כולל פיצויים בשל הרעת תנאים? תודה.

razi007

New member
כנס

אני בן 22 עובד במחלקת מכירות טלמרקטינג מרוויח שכר בסיס של 18 שקל לשעה ומורידים לנו ל-12 שקל לשעה. אני מרוויח בנוסף לשכר הבסיס גם עמלות. נאמר לי כי גובה העמלה יעלה ב-1-2 שקלים לכל מכירה, ואילו הבסיס ירד. אני אאבד 6 שקלים בשעה. עם זאת, במידה ולא אגיע לשכר מינימום בסוף החודש, יעשו לי השלמה לשכר מינימום (3000 ומשהו שקל כמדומני). כלומר, אני אפסיד 1/3 משכר הבסיס שלי. האם זה חוקי? בנוסף, האם אוכל להתפטר ויחול עליי דין מפוטר כולל פיצויים בשל הרעת תנאים? תודה.
כנס
בעקרון, אם לא מגיעים לשכר המינמום על המעסיק להשלימו לשכר זה במידה ואתה עובד במשרה מלאה. 2. ממה זאת אומרת מורידים לנו ל- 12 ש"ח לשעה? לפי הבנתי, המעסיק שלך רוצה לממן חלק מהעמלות משכר הבסיס שהבטיח האם יש בינכם הסכם עבודה חתום, שבו מצויין ששכר העבודה לשעה הוא 18 ש"ח בסיס ועל זה נוספות העמלות? אם ישנו הסכם כזה עליו לשלם ע"פ ההסכם ולא בקומבינציות שהוא ממציא, וכמובן שאם יש הסכם כזה עליך להוכיחו על "טעותו" ולדרוש את המגיע לך.

שיר ורד

New member
מהנתונים הללו קשה לדעת

מהנתונים הללו קשה לדעת
האם שכרך הכולל יעלה , ירד או כמעט לא ישתנה בגלל שינוי חישוב שיטת השכר. אם תוכל להוכיח כי שכרך הכולל ירד מהותית בגלל השינוי, אז זה יקרא הרעת תנאים מהותית ובמקרה כזה, זכותך לדרוש השבה למצב הקודם אואם לא יאפשרו זאת זכותך להתפטר בתנאי פיטורים ולדרוש פצויים אם עבדת מעל שנה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה