הרל"בניקים לא למדו את הלקח וממשיכים להזיק למדינה מבפנים 👎

1ספי11

Well-known member

Harrington

Well-known member
מנהל
מחובר לכל יהודי שלא עבר שטיפת מוח.
זאת הנקודה העיקרית בסיפור הזה ש'כולם' מתעלמים ממנה. הדיונים מתקיימים בשאלה אם נכון שהקבוצה הזאת תפנה לגורם חיצוני, נשיא ארצות הברית במקרה הזה, בבקשה/דרישה/טענה שייפעל נגד יהודים-ישראלים על איזה משהו שעשו או אמרו ורחמנא ליצלן לא מוצא חן בעיני הקבוצה.

אלא שכמו שקורה פעמים רבות בדברים האלה (רואים זאת גם כאן בפורום חדשות לבקרים), לפני שמגיעים לדיון הזה צריך/ראוי לקיים דיון בנכונות האקסיומה. במקרה הזה למשל, האם בכלל יש אכן "טרור יהודי" באיו"ש, ככל שכן באיזו כמות/תדירות מקרים מדובר, מה נסיבות כל מקרה ואירוע*, מה עמדת הציבור הרחב ביחס למעשים כאלו ו/או עמדת ההנהגה תחתיה לכאורה חוסים המבצעים, וכיו"ב.

במירב המקרים נגלה שכלל לא מדובר באמת ב"טרור יהודי" כמשמעות המושג "טרור" במילונים ובתודעה הציבורית, אלא באירועים מסוג אחר לגמרי (כמו למשל הגנה עצמית בזמן אמת ובכלל וכדו'). לא, אני לא טוען שכל המקרים הם כאלה ובהחלט יתכן שיש גם מקרים שכן ראויים לתואר הנ"ל. אבל זה ממש לא 'כצעקתה' וכל מי שקצת בקי ו/או בוחן את הסוגיה בעיניים ישרות והוגנות ולא מתוך רצון לקדם נרטיב מסוים ו/או להשמיץ שנואי נפש וכיו"ב, יתקשה להגיע למסקנה אחרת.

אבל לענייננו זה לא באמת משנה מה המסקנה. מה שחשוב להבין זה שדיון כזה חייב להתקיים. רק לאחריו ניתן להתחיל לתרץ ו/או לנתח את צדקת/חוכמת אלו שהטריחו עצמם לפנות בכתב אל נשיא המעצמה המוגדרת כחזקה וגדולה בעולם.

* מה שקל יחסית לבדוק לאור מיעוט האירועים, בניגוד ועל אף מה שיש האוהבים לטעון כאן עם ה'מציאות' שהמציאו לעצמם מטעמי נוחות (כמובן טענה שהם משליכים על הצד שכנגד מתוך שיטת ההשלכה הפסיכולוגית, אבל זה דיון אחר).

Harrington

Well-known member
מנהל
מאות בכירים לשעבר במכתב לטראמפ: "טרור המתנחלים הרסני, תמנע אסון"
סתם חבורת שקרנים לא רלוונטית. הבעיה שבוגדים כאלה השפיעו לאורך השנים לרעה על עמדות הממשל האמריקאי כלפי ישראל, עד כדי פגיעה ממשית במדינה. אמנם הממשל הנוכחי פחות אהבל מקודמיו מבחינה זו, אבל בכל זאת יתכן שהדברים מחלחלים. אין אלא להוקיע את החולירות ואולי, אני עדיין מתלבט עם עצמי בענין, להנפיק מכתב נגדי שכן מספר את האמת בסוגיה. לא כדי לשכנע מישהו, אבל פשוט כדי ש(כפי שאני נוהג כאן)האמת תופיע לצד השקר, המציאות לצד ההמצאה המונפצת. על-מנת שאף אחד לא יקבל את הרושם שבגלל שמאן דהוא כתב משהו ואחר לא טרח להגיב, דברי הראשון בהכרח נכונים או מדויקים ולכל הפחות גם האמת תימצא לנגד עיניו.

certified.woke

Well-known member
סתם חבורת שקרנים לא רלוונטית. הבעיה שבוגדים כאלה השפיעו לאורך השנים לרעה על עמדות הממשל האמריקאי כלפי ישראל, עד כדי פגיעה ממשית במדינה. אמנם הממשל הנוכחי פחות אהבל מקודמיו מבחינה זו, אבל בכל זאת יתכן שהדברים מחלחלים. אין אלא להוקיע את החולירות ואולי, אני עדיין מתלבט עם עצמי בענין, להנפיק מכתב נגדי שכן מספר את האמת בסוגיה. לא כדי לשכנע מישהו, אבל פשוט כדי ש(כפי שאני נוהג כאן)האמת תופיע לצד השקר, המציאות לצד ההמצאה המונפצת. על-מנת שאף אחד לא יקבל את הרושם שבגלל שמאן דהוא כתב משהו ואחר לא טרח להגיב, דברי הראשון בהכרח נכונים או מדויקים ולכל הפחות גם האמת תימצא לנגד עיניו.
גיס חמישי, מה?!
תוקעים סכין בגב האומה ומרטשים?

סתם חבורת שקרנים לא רלוונטית. הבעיה שבוגדים כאלה השפיעו לאורך השנים לרעה על עמדות הממשל האמריקאי כלפי ישראל, עד כדי פגיעה ממשית במדינה. אמנם הממשל הנוכחי פחות אהבל מקודמיו מבחינה זו, אבל בכל זאת יתכן שהדברים מחלחלים.
פחות אהבל מקודמו, אולם לא ידוע, כמה פחות?
אין אלא להוקיע את החולירות ואולי, אני עדיין מתלבט עם עצמי בענין, להנפיק מכתב נגדי שכן מספר את האמת בסוגיה. לא כדי לשכנע מישהו, אבל פשוט כדי ש(כפי שאני נוהג כאן)האמת תופיע לצד השקר, המציאות לצד ההמצאה המונפצת. על-מנת שאף אחד לא יקבל את הרושם שבגלל שמאן דהוא כתב משהו ואחר לא טרח להגיב, דברי הראשון בהכרח נכונים או מדויקים ולכל הפחות גם האמת תימצא לנגד עיניו.
אכן, שתיקה הרבה פעמים מתפרשת כהסכמה (כהודאה).

למעלה