הריקנות

aviax1

New member
הריקנות

אני מתחיל להאמין בקיום ריקנות וריק מעבר לחיים . אני חושב שכמו שבאנו מכלום שלא היה זמן ולא חושים ולא מרחב ככה אנחנו חוזרים אל הריק הזה ואני דווקה פחות מפחד מזה מפעם . תמיד הייתי בטוח בקיומו של אור גדול אבל לכל חוש יש קיום באזור במוח נראה שהפתרון היחידי הוא ריק מסויים שדרכו אנחנו עוברים עד להעברה לגוף הבאה שלנו אם זה בעולם בעל חוקיות אחרת או גלגול אחר. כמו שבן אדם לא זוכר כלום שהוא התעלף ושהוא שותה יותר מדי והוא מרגיש ריק לגמרי אני חושב שהקיום של המוות הוא ריק. זכור לי שאיזה נביא אמר פעם : לא באש ברוח וברעש אלוהים כעם בשקט ובדממה . מה אתם חושבים .? שמעתי שלפי הבודהיזם יש שלבים של מעבר מהחיים לחיים הבאים . ...

משמרותי

New member
זכרונך(עברך בגלגולים קודמים) מצועף

ולכן אינך זוכר.הצעיף נועד לשמור עליך.אם הצעיף יוסר בזמן הלא נכון,כשאינך מוכן תודעתית עדיין,העצמי התודעתי שלך עשוי להיבהל,וייגרמו לך קצרים במוח (כלומר לאבד שפיות)...

משמרותי

New member
ייתכן מאד,ענבל

למרות שהמערכת היקומית מאד נשמרת שזה לא יקרה.מאידך מי שלא נשמר ונסחף במחשבותיו יותר מדי רחוק,או לדוגמא עיסוק אובססיבי ובלתי זהיר בספר "הזוהר"(כך שמעתי)שהוא מאד אנרגטי... או כאלה שצעיפיהם הוסרו דרך היפנוזה לא מבוקרת. את האדם הרגיל העוסק בכך,מזהירה המערכת להישמר ולא להתעסק עם זה יותר מדי,פן יתקצרו לנו החוטים...

ענבל164

New member
ואף על פי כן (על אף האזהרה)

יש פה לדעתי פשלה רצינית ביותר של היקום

משמרותי

New member
אין היקום לוקח אחריות כזאת

על בני האנוש...כמו שכבר נאמר כאן אין הם מתערבים,בעיקר בבחירה האישית של בני האדם. אך אם לדעתך קרו פה ושם "תקלות טכניות",מסכים אתך.....

חני 61

New member
לפ הבודהיזם

החיים והמוות הם בתודעה בלבד 4 השלבים בין המעבר מהחיים לחיים הבאים נקרא הבארדו של הדארמטה השלב הראשון האדם מודע לצללים אורות צבעים לפי הבודהיזים אם אדם לא תירגל את שיטת התרגול שמתאימה לשלב הזה הוא לא יחווה כלום שלב שני הזוהר נמוג לתוך האחדות אלפי צבעים קרני אור כמו לייזר מעין מנדלות יש כאלה שלא מצליחים לראות ןלזהות ואף מפחיד אותם השלב הזה שלישי החוכמה מופעי אור עים 5 סוגי החוכמה שלב רביעי נוכחות ספונטנית שלב הסופי של הבארדו החוכמהנמוגה לתוך נוכחות ספונטנית בשלב הזה תזכרו בחייכם תדעו את חייכם הקודמים והבאים זהו שלב ההזכרות העל חושית ושוב עים לא תרגלתם לפני לא תוכלו לראות כלום . לפי הבודהיזם הכול בתודעה וזה מה שנחשב ישנם גם שיטות בשלב הבארדו שיכולים להשפיע על הלידה הבאה שיטות למניעת לידה מחדש , שיטות לבחירת לידה טובה .,

גם לפי הקבלה

מה שנראה לנו שמתרחש מחוץ לגופנו הוא אשליה , ולמעשה הכל מתרחש בתוכנו,

ודאי שיש שלבים במעבר...

... לא רק במעבר בין חיים גשמיים לחיים הגשמיים הבאים, אלא גם במעבר בין קיום ברובד הגשמי, האסטרלי והרוחני, ולהיפך. הריק מאפשר מילוי מחדש. למעשה, רק הריק יכול להכיל את כל היש. כאשר אנחנו חיים בעולם גשמי, הרבה דברים ממלאים את חיינו, רובם קשורים להישרדות שלנו כאן ולא להתפתחות הרוחנית שלנו. התחושה שמתקבלת היא של מלאות כלשהי (לפחות מבחינת התוכן), אבל זה חלק מהאשליה שנוצרת מנקודת השקפה גשמית, שהיא מאוד חלקית. הקיום האנרגטי מאפשר לנו להתמלא בעיסוק הרוחני שלנו, כשאנחנו משוחררים מגוף גשמי וממלחמת ההישרדות פה. האם זה מתחבר לתחושה שלך?

למעלה