הריון ופיצויים

שושה100

New member
הריון ופיצויים

ערב טוב, אני עובדת מ-2007 בחב' כח אדם בטיפול בקשישים. כעת אני בהריון והם ממעטים לתת לי עבודה וההרגשה שלי כדי לא לשלם לי הרבה פיצויים. אין לי דרך להוכיח את זה אבל זה כנראה המצב. היו לי שמכורות של כמעט 3000 ש"ל לחודש וכעת 1200. האם יש בכלל מה לעשות? האם אני יכולה לגשת לויצו או נעמת עם התלושים כדי שיבדקו לי ימי חופשה והבראה? תודה

nogaash

New member
הם עוברים על חוק עבודת נשים

סעיף 9(א) "לא יפגע מעביד בהיקף המשרה או בהכנסה של עובדת או עובד שחלה הגבלה על פיטוריהם לפי סעיף 9, בתקופה שבה חלה ההגבלה כאמור, אלא בהיתר מאת שר התעשיה המסחר והתעסוקה, ולא יתיר השר פגיעה כאמור אם היא לדעתו בקשר לעילה שבשלה חלה אותה הגבלה." אם הם החלו לקצץ לך משמרות או עבודות לאחר שיידעת אותם בדבר הריונך, אז הם עוברים על החוק, עדכני אותם בכתב בדבר החוק ודרשי מיידית שיחזירו אותך לעבודה באותו היקף משרה שהיה לך לפני כניסתך להריון. במידה ואת מקבלת תשובה שלילית או שאינך מקבלת תגובה כלל תוך פרק זמן סביר, פני לממונה על עבודת נשים במשרד התמ"ת.

שושה100

New member
תודה על תשובתך אולם אני עובדת לפי שעות ולפי

כמות מטופלים אשר כל הזמן מתחלפים. כעת יש לי 2 ולא מוסיפים לי חדשים בטענה שאין לפי זה פשוט נראה בכוונה אבל איני יכולה להוכיח.

nogaash

New member
זה לא משנה

אבור להם לפגוע בהיקף המשרה או השכר שלך, אם אין להם מטופלים, בעיה שלהם, הם עדיין צריכים לשלם לך את אותו השכר החודשי שהרווחת לפני.. את בטח לא קונה את זה שלפני שנכנסת להריון היו לך מטופלים ועבודה בשכר חודשי של 3,000 ש"ח ופתאום עכשיו בדיוק אחרי שנכנסת להריון, אין להם מספיק מטופלים בשבילך? גם לעובדת על בסיס חודשי במשרה מלאה, פתאום המעביד יכול לשחרר אותה כל יום אחרי חצי יום של עבודה בטענה שאין עבודה במשרד.. אז מה?? לכן הסעיף הזה בחוק, שאמור להגן על היקף המשרה שלך ועל השכר שלך.

למעלה