הריון והעסקה

מצב
הנושא נעול.

joshuajoshua

New member
הריון והעסקה

הריון והעסקה
שלום אישתי בהריון. במשך השנים האחרונות מועסקת אישתי על-ידי משרד החינוך ועיריה, כאשר התשלום עבור העבודה מועבר מהעיריה למשרד החינוך וממנו לאישתי. בשנה האחרונה קיבלה אישתי השכר ישירות מהעיריה, על בסיס חוזה אישי. אני חייב לציין כי כל שנה ההעסקה היא מחודש אוקטובר עד סוף יוני. השנה נאמר לאישתי כי ייתכן ולא יעסיקו אותה בשל הריונה, כיון שיהיה קשה להם להשיג מחליפה לתקופת חופשת הלידה שלה. כמובן, שהשאלה היא האם מותר להם שלא להעסיקה ? תודה מראש יהשוע

שאלת הבהרה

הריון והעסקה
שלום אישתי בהריון. במשך השנים האחרונות מועסקת אישתי על-ידי משרד החינוך ועיריה, כאשר התשלום עבור העבודה מועבר מהעיריה למשרד החינוך וממנו לאישתי. בשנה האחרונה קיבלה אישתי השכר ישירות מהעיריה, על בסיס חוזה אישי. אני חייב לציין כי כל שנה ההעסקה היא מחודש אוקטובר עד סוף יוני. השנה נאמר לאישתי כי ייתכן ולא יעסיקו אותה בשל הריונה, כיון שיהיה קשה להם להשיג מחליפה לתקופת חופשת הלידה שלה. כמובן, שהשאלה היא האם מותר להם שלא להעסיקה ? תודה מראש יהשוע
שאלת הבהרה
מהו פרק הזמן המדויק שבו אישתך לא מועסקת?

רק כדי לחדד את השאלה

הריון והעסקה
רק כדי לחדד את השאלה
הכוונה לחודשים יוני עד אוקט'. אנא ציין במדויק.

שיר ורד

New member
אסור להם שלא להעסיקה בגלל ההריון

הריון והעסקה
אסור להם שלא להעסיקה בגלל ההריון
החוק אוסר על מעסיק לפטר עובדת בגלל הריונה. בהנחה שהיא עבדה, אצל המעסיק הנוכחי (העיריה) לפחות 6 חודשים, אסור להם לפטר אותה בלי לקבל אישור מהמפקחת על עבודת נשים. אם הם לא ימצאו סיבה אחרת לפיטורים הפיטורים לא יאושרו. אם תוכל להוכיח שנאמר לה, שלא תועסק בגלל הריונה, עליה לשמור את ההוכחות, ובמהלך שימוע שיתקיים לה אצל המפקחת על עבודת נשים להציג את ההוכחות. במידה והיא לא הועסקה 6 חודשים אצל העיריה (נראה לי שזה לא המקרה), בכל זאת לא יעסיקו אותה ויש לו הוכחות שאי חידוש העסקה, הוא בגלל ההריון, היא תוכל לתבוע את המעסיק בבית הדין לעבודה ולקבל פיצוי על כך.

מצב
הנושא נעול.
למעלה