הריון במקום בלתי נסבל

מצב
הנושא נעול.

נסיקה

New member
הריון במקום בלתי נסבל

הריון במקום בלתי נסבל
שלום, גיליתי שאני בהריון שבוע עשירי. הבוס שלי בין אם מוצדק ובין אם לא מתנכל לי. אני באופן אישי ופיסי לא יודעת כמה זמן אסבול. מאחר וכך האם מישהו יכול לומר לי מהם האופציות שלי להתפטר? לפטר אותי הוא יודע שלא יוכל? להציק הוא יכול! האם אפשר לצאת לחל"ת ואם אתפטר מה מגיע לי?

שיר ורד

New member
תשובות

הריון במקום בלתי נסבל
שלום, גיליתי שאני בהריון שבוע עשירי. הבוס שלי בין אם מוצדק ובין אם לא מתנכל לי. אני באופן אישי ופיסי לא יודעת כמה זמן אסבול. מאחר וכך האם מישהו יכול לומר לי מהם האופציות שלי להתפטר? לפטר אותי הוא יודע שלא יוכל? להציק הוא יכול! האם אפשר לצאת לחל"ת ואם אתפטר מה מגיע לי?
תשובות
1. זכותך להתפטר איננה שונה מזכותו של כל עובד אחר. 2. המעסיק רשאי לפטר אותך אם יוכיח שאין קשר בין הפיטורים להריון. 3. אין לך זכות לצאת לחל"ת או להתפטר ולקבל פצויים במהלך ההריון, אם יש לך אישורים מתאימים את יכולה לצאת לשמירת הריון (ואפילו לקבל גימלה מהביטוח הלאומי, אם תקופת שמירת ההריון עולה על 30 ימים רצופים). 4. אם את מסוגלת לאסוף הוכחות על הצקה מכוונת והתעללות ניתן לתבוע את המעסיק על כך וכן להתפטר ולדרוש פצויים בגין תנאי עבודה שבהם אין לצפות מהעובד להמשיך ולעבוד. 5ץ אם המעסיק מציק לך , את יכולה להתנהג אליו בהתאם (למשל להקיא על שולחנו).

מצב
הנושא נעול.
למעלה