הרחבת הפונדקאות?!

דש1דש

New member
הרחבת הפונדקאות?!

פונדקאות תתאפשר רק לבני זוג שאין להם יותר מילד אחד קודם להליך, וליחיד שאין לו ילדים בכלל. הגיל המקסימלי של ההורה המיועד - 54 בעת החתימה על ההסכם. הגיל המקסימלי של האם פונדקאית יעמוד על 38.
מדובר בעיקר על הומואים, אבל משפטון אחד אולי מרמז שגם אם יחידנית תוכל לעשות בזה שימוש....
וגם ישחררו את החובה שזו תהיה אשה לא נשואה מלעבור פונדקאות....
הבא לציון(ה) גואל או שיפול בקרוב?!

אורora

New member
לא בדיוק

האמת שאני ראיתי ידיעה רק על זוגות. לא שמתי לב על יחידניות.
אבל התנאי הברור שהאשה תעשה זאת ממניעים של טוב לב.
אסור להם לקבל שרותי פונדקאית על בסיס תשלום שכר ( כמו שמדובר במקרה של זוגות כשרים ).
אני באמת לא מצליחה להבין איך הפליה נוראית כזאת על רקע מיני יכולה לעבור בבגץ של מדינה דמוקרטית

דש1דש

New member
המפשט שציטטתי דיבר גם על הורה יחיד

וכן =- ראיתי שזה חייב להיות בלי תמורה, רק שתמיד אפשר איזו מתנה נאה בסיום התהליך של 20K שח, כהכרת תודה, לא?
הרי מותר חברה - אז ישוו רשימות ויסבירו שהיא חברה שלהם כבר הרבה שנים, יספרו על הטיול להודו ביחד והכל יסתדר....

"בהמלצות הוועדה יש הסתייגויות והגבלות באשר לפונדקאות אלטרואיסטית: כאם פונדקאית תוכל לשמש קרובה רגשית, ידידת הגבר שעוברת את התהליך בהתנדבות, או קרובת משפחה למעט אם, בת, סבתא או נכדה. אחות לא תוכל לשמש פונדקאית לביצית שהופרתה מזרעו של אחיה.

פונדקאות תתאפשר רק לבני זוג שאין להם יותר מילד אחד קודם להליך, וליחיד שאין לו ילדים בכלל. הגיל המקסימלי של ההורה המיועד - 54 בעת החתימה על ההסכם. הגיל המקסימלי של האם פונדקאית יעמוד על 38. "

אורora

New member
לרמות תמיד אפשר

והשאלה כמה הועדות הללו ירצו לבדוק או שלא.
אם ירצו באמת לא קל יהיה לרמות.
ובכלל לפונדקאית יהיה הרבה יותר קל במסלול מוסדר, שבו מגיע לה כסף ע"פ החוק מאשר בהבטחות לא חוקיות מתחת לשולחן.
ולכן בעולם של יותר ביקוש מהצע ( של פונדקאיות ) יהיה להן הרבה יותר פשוט לסייע לזוגות מאשר ליחידים או חד מיניים.
ניראה לי לפחות...על פניו.
לא מצליחה להבין את הסעיף הזה למה לזוג מותר לשלם כסף, ולזוג חד מיני או ליחיד אסור.

דש1דש

New member
כי אם אפשר להקשות - אז למה לא?!

ומה שבאמת יקרה - שבמסלול האלטרואיסטי יהיה יותר כסף (כי אין פיקוח) וגם עלולה לבוא דרישה של תשלום מוקדם ועוד....
עצם זה שיהיה אישור לתהליך ואז אפשר לבצעו בארץ בלי צורך להכניס את התינוק אחרי (ראה הסיפור הקשה שהיה עם הזוג והתינוקת בהודו) עם רפואה ישראלית זה כבר שיפור....
איך לפתור את עניין התשלום - אפשר להסדיר את זה בהרבה דרכים. פשוט לא יעבור דרך הרשויות שיעזרו ביצירת ההריון....

Koru

New member
דווקא אישה יחידה יכולה לשלם כסף

כתוב שם איפשהו:
"גם נשים יחידות הסובלות מבעיות רפואיות המונעות מהן להביא ילדים לעולם יוכלו להשתמש בשירותי פונדקאות בישראל, ללא הסייג כאמור של מסלול אלטרואיסטי."

Koru

New member
ויש גם הסבר למה הבדילו

מדברי יור הועדה פרופ' שלמה מור יוסף: "הכנסת החד-מיניים כגורם ביקוש נוסף יעלה את הביקוש וגם את המחיר, לכן בחרנו ללכת על הכיוון שיש בתרומת האיברים, תרומה אלטרואיסטית שבה רק קרוב משפחה או קרוב רגשית יוכל לתרום. על ידי כך ניתן פתרון לחד-מיניים, שלא יתחרה בנשים בעלות הבעיות הרפואיות, שלמענן חוקק חוק הפונדקאות".

יש בזה הגיון, סטטיסטית לזוג הומואים יש יותר משאבים כלכליים מאשר לזוג מעורב (אם שכחנו בג"צ הזכיר לנו רק לפני יומיים-שלושה שנשים מרוויחות פחות במשרות זהות), ובטח יותר מאשר לאישה יחידה, והם היו "לוקחים את השוק" אם היה ניתן להם.
אני לא יכולה להגיד שאני שלמה עם ההסבר, ואני בכלל לא בטוחה שלזוג מעורב "מגיע יותר" בגלל שהאישה סובלת מבעיות פריון בהשוואה לזוג גברים שמלכתחילה לא היה להם רחם, אבל לפחות היה פה ניסיון להתמודד עם סוגיה בעייתית.

Koru

New member
וגם אפשרות לתרומת זרע לא אנונימית

ועוד כמה המלצות מהפכניות:
- הגבלת תרומת זרע להפריית 7 נשים בלבד (לא יודעת איך יישמו אבל לפחות יש התייחסות לעניין)
- איסור המצב שהורים של בחור שנהרג בצבא או גוסס ממחלה מבקשים בעלות על זרעו לצורך הבאת נכד לעולם.

הכתבה המפורטת בדה מרקר:
http://www.themarker.com/news/1.1712083

למעלה