הרוצח בקליפ של רוב הזמן את אישתי של

מצב
הנושא נעול.

singera

New member

שלמה ארצי

צר לי אך 701 טרם תוקן !!! ממשיכה

כמה זמן לקח תיקונו ולמה כ"כ הרבה
זמן? כמה זמן לקח לתקן את 701
סאגת הצרות איתו. הטורבינה המשוקמת לא מתפקדת בדרגה 8 והיא תוחלף ככל הנראה בטורבינה חדשה לחלוטין ממפעל האם בארה"ב. 701 לא חוזר בינתיים לעבודה ויתכן שהדבר יקח עוד שנה עד אשר תגיע ותורכב הטורבינה מארה"ב. 2 מומחים מיוחדים מסקוטלנד שהובאו ארצה, טרם פתרו את הבעיה. קטר מס' 120 עמד כמעט שנה עד אשר הגיע בלוק מנוע חדש ממפעל האם.

singera

New member
מה זו הטורבינה??

סאגת הצרות איתו. הטורבינה המשוקמת לא מתפקדת בדרגה 8 והיא תוחלף ככל הנראה בטורבינה חדשה לחלוטין ממפעל האם בארה"ב. 701 לא חוזר בינתיים לעבודה ויתכן שהדבר יקח עוד שנה עד אשר תגיע ותורכב הטורבינה מארה"ב. 2 מומחים מיוחדים מסקוטלנד שהובאו ארצה, טרם פתרו את הבעיה. קטר מס' 120 עמד כמעט שנה עד אשר הגיע בלוק מנוע חדש ממפעל האם.
מה זו הטורבינה??
הכוונה לגנרטור או למנוע הדיזל? כמה זמן 701 כבר מושבת? ואילו עוד צרות היו עם הקטר הנ"ל? זו צרה חדשה או שבגללה השביתו אותו?

זה מחולל הזרם - הגנרטור. והנה הפרשה

מה זו הטורבינה??
הכוונה לגנרטור או למנוע הדיזל? כמה זמן 701 כבר מושבת? ואילו עוד צרות היו עם הקטר הנ"ל? זו צרה חדשה או שבגללה השביתו אותו?
זה מחולל הזרם - הגנרטור. והנה הפרשה
הכאובה שלנו: קטר מס' 701 הוכנס לאוברול כללי בתחילת אפריל 2003. (טיפול גדול ראשון לאחר 8 שנים). ביום 14.09.2003 הורכב בקטר בלוק המנוע החדש לקראת סיום הטיפול והחזרת קטר מס' 701 לשירות. בשבוע האחרון של חודש ספטמבר 2003, נצבע הקטר מחדש באותה דוגמת צביעה מקורית (דוגמת הצביעה השלישית – שנות ה- 1980') עימה הגיע מהמפעל בארה"ב, תוך שינוי בגוון הכחול: הכחול הבהיר המקורי הפך לכחול כהה ! בנוסף, נערכו הכנות אחרונות לקראת החזרתו של קטר מס' 701 לשרות. ביום 19.10.2003 נערכה נסיעת נסיון לקטר מס' 701 במבנה דו-ראשי עם קטר מס' 706, במסגרת רכבת משא מס' 331 מחיפה לאשדוד. קטר מס' 701 היה הקטר המוביל. נסיון הדרך לא היה מוצלח והתגלו בעיות אויר שונות במנוע הדיזל. הקטר חזר לחיפה להמשך עבודה – ל-"מקצה שיפורים" במוסך. בבוקר ה- 22.10.2003 הוחלפו חלונות המספרים בשתי חזיתות הקטר באופן הבא: לוחות הזכוכית הצבועים לבן ועליהם מספרי הקטר בשחור הוחלפו ללוחות זכוכית שחורים ועליהם מספרי הקטר בלבן ובגופן גדול וברור יותר ! בשבוע הראשון של חודש דצמבר 2003 נערכו שוב נסיונות דרך לקטר מס' 701. גם נסיונות אלה לא היו מוצלחים עקב סיבובי מנוע לא יציבים שהתגלו בדרגה 8 של המצערת. עקב כך הובאו 2 טכנאים מומחים מ-סקוטלנד כדי לפתור את הבעיה ! למרות נסיונות נוספים לתקן את התקלה, לא הצליחו 2 הטכנאים הסקוטים בתיקון והמליצו על הזמנת טורבינה חדשה לקטר.

אין בקטר 701 'טורבינה'

אין בקטר 701 'טורבינה'
בקטרים דיזל-חשמליים רגילים (כמו כל אלו של רכבת ישראל כיום) אין טורבינה אלא מנוע דיזל וגנרטור/ים או אלטרנטור/ים שמזינים מנועי הסעה חשמליים. טורבינה (כמו שיש בתחנות הכח של חברת החשמל) יכולה בהחלט לשמש כאמצעי הנעה של רכבות, והדבר אף נעשה במקומות שונים מאז שנות ה-30 לפחות, בהצלחה גדולה יותר או פחות, אבל זה אף פעם לא 'תפס'. הרעיון הוא להשתמש בזרימת גזים מהירה (קיטור או פליטה של מעין 'מנוע סילון') להנעת להבים רבים של רוטור המחובר למחולל זרם (גנרטור/אלטרנטור) וכך לספק חשמל למנועי ההסעה. דוגמה לרכבת מודרנית המונעת על-ידי טורבינה תמצאו באתר של Bombardier, שמנסים כיום למכור בארה"ב את ה-JetTrain -רעיון נפלא שנפל, לצערי, על מדינה שהיא כיום בעלת הבנה קטנה מאוד של חשיבות רכבות הנוסעים הבין-עירוניות.

אולי זה נכון אבל כך קוראים המכונאים

אין בקטר 701 'טורבינה'
בקטרים דיזל-חשמליים רגילים (כמו כל אלו של רכבת ישראל כיום) אין טורבינה אלא מנוע דיזל וגנרטור/ים או אלטרנטור/ים שמזינים מנועי הסעה חשמליים. טורבינה (כמו שיש בתחנות הכח של חברת החשמל) יכולה בהחלט לשמש כאמצעי הנעה של רכבות, והדבר אף נעשה במקומות שונים מאז שנות ה-30 לפחות, בהצלחה גדולה יותר או פחות, אבל זה אף פעם לא 'תפס'. הרעיון הוא להשתמש בזרימת גזים מהירה (קיטור או פליטה של מעין 'מנוע סילון') להנעת להבים רבים של רוטור המחובר למחולל זרם (גנרטור/אלטרנטור) וכך לספק חשמל למנועי ההסעה. דוגמה לרכבת מודרנית המונעת על-ידי טורבינה תמצאו באתר של Bombardier, שמנסים כיום למכור בארה"ב את ה-JetTrain -רעיון נפלא שנפל, לצערי, על מדינה שהיא כיום בעלת הבנה קטנה מאוד של חשיבות רכבות הנוסעים הבין-עירוניות.
בחיפה לגנרטור ואני ציינתי שזה הגנרטור. אז יכול להיות מחר שהם יחליטו לקרוא לגנרטור גם בכל שם אחר על-פי רצונם.

אולי 'מגדש טורבו'

בחיפה לגנרטור ואני ציינתי שזה הגנרטור. אז יכול להיות מחר שהם יחליטו לקרוא לגנרטור גם בכל שם אחר על-פי רצונם.
אולי 'מגדש טורבו'
אביתר, הרשה לי לנחש שאותם מכונאים התייחסו למגדש הטורבו של הקטר ולא לטורבינה. אתה הרי יודע טוב מכולם שקיומו של מגדש זה הוא ייחודו של קטר זה ביחס לקודמיו (אבל לא ביחס לספרדים החדשים...). (מי שלא יודע מה זה מגדש טורבו מוזמן לשאול את סוכן פיז'ו הקרוב למקום מגוריו על דגמי ה-GTi החדשים של החברה ומדוע הם כל-כך מהירים)

האם למגדש זה יש דרגה 8 ? למה

אולי 'מגדש טורבו'
אביתר, הרשה לי לנחש שאותם מכונאים התייחסו למגדש הטורבו של הקטר ולא לטורבינה. אתה הרי יודע טוב מכולם שקיומו של מגדש זה הוא ייחודו של קטר זה ביחס לקודמיו (אבל לא ביחס לספרדים החדשים...). (מי שלא יודע מה זה מגדש טורבו מוזמן לשאול את סוכן פיז'ו הקרוב למקום מגוריו על דגמי ה-GTi החדשים של החברה ומדוע הם כל-כך מהירים)
התכוון המשורר (המומחים הסקוטים) שקבע שבדרגה 8 במצערת, מתחילות בעיות קשות כביכול ב-"טורבינה" ?

מצערת של קטרי דיזל

התכוון המשורר (המומחים הסקוטים) שקבע שבדרגה 8 במצערת, מתחילות בעיות קשות כביכול ב-"טורבינה" ?
מצערת של קטרי דיזל
למנועי הדיזל של קטרים מתוצרת GM-EMD (כלומר, המנועים של כמעט כל קטרי הדיזל בארץ כיום) יש מצערת ובה שמונה שלבים או 'דרגות' (Notches). אופן בקרה זה מקובל כיום כמעין 'תקן' בקטרים דיזל-חשמליים מתוצרת אמריקאית, גם של חברת GE. מכיוון שמגדש הטורבו הוא חלק אינטגרלי ממנוע הדיזל, הרי ששינוי במצב העבודה של המנוע (כמו מעבר לדרגה 8, שהיא הגבוהה ביותר) ישפיע עליו,אם אני באמת ובתמים לא יודע באיזו תקלה מדובר, ולכן קשה לי להתייחס אליה. לגבי ה-'סקוטים' - אין לי מושג מה קשורים סקוטים למנועי דיזל מתוצרת לה-גראנג', אילינוי (מקום מושבה של EMD בארה"ב), אבל כמו שאני מכיר עובדי רכבת, הם בטח התכוונו לאנשים שקשורים לחברת EWS הבריטית (שמשום מה אני שומע אנשים מתייחסים אליה כ-'סקוטית' למרות שהיא בהחלט לא רשומה בסקוטלנד ולא פעילה רק שם אלא בכל בריטניה).

מדובר בזיוף מנוע קשה בדרגה 8

מצערת של קטרי דיזל
למנועי הדיזל של קטרים מתוצרת GM-EMD (כלומר, המנועים של כמעט כל קטרי הדיזל בארץ כיום) יש מצערת ובה שמונה שלבים או 'דרגות' (Notches). אופן בקרה זה מקובל כיום כמעין 'תקן' בקטרים דיזל-חשמליים מתוצרת אמריקאית, גם של חברת GE. מכיוון שמגדש הטורבו הוא חלק אינטגרלי ממנוע הדיזל, הרי ששינוי במצב העבודה של המנוע (כמו מעבר לדרגה 8, שהיא הגבוהה ביותר) ישפיע עליו,אם אני באמת ובתמים לא יודע באיזו תקלה מדובר, ולכן קשה לי להתייחס אליה. לגבי ה-'סקוטים' - אין לי מושג מה קשורים סקוטים למנועי דיזל מתוצרת לה-גראנג', אילינוי (מקום מושבה של EMD בארה"ב), אבל כמו שאני מכיר עובדי רכבת, הם בטח התכוונו לאנשים שקשורים לחברת EWS הבריטית (שמשום מה אני שומע אנשים מתייחסים אליה כ-'סקוטית' למרות שהיא בהחלט לא רשומה בסקוטלנד ולא פעילה רק שם אלא בכל בריטניה).
המקסימלית. המומחים הסקוטים באו מסקוטלנד והם קשורים לחברת EMD האמריקאית. תפקידם: איתור ותיקון תקלות חמורות במנועי קטרים של EMD בכל רחבי היבשת הבריטית.

singera

New member
הטורבו נועד ע"מ למשוך יותר כח

המקסימלית. המומחים הסקוטים באו מסקוטלנד והם קשורים לחברת EMD האמריקאית. תפקידם: איתור ותיקון תקלות חמורות במנועי קטרים של EMD בכל רחבי היבשת הבריטית.
הטורבו נועד ע"מ למשוך יותר כח
מהמנוע בטורים של 3500 מעלה (נכון למכוניות) כך שלכל הילוך יש טורבו. כנראה הדרגות שאתה מדבר עליהם אלו סנפים מהגנרטור. פרט מה8 דרגות הללו יש גם בורר רציף? כלומר 8 הדרגות זה "הילוכים" ואילו יש גם מה שנותן יותר גז או חשמל??

אייל xxx

New member
התיקן עלה יותר מהקטר../images/Emo12.gif../images/Emo12.gif../images/Emo12.gif

הרוצח חזר לחיים השבוע אחרי אוברול
ענק שעלה למעלה מ-2 מיליון ש"ח. הוא נראה כרגע חדש לחלוטין.
התיקן עלה יותר מהקטר

singera

New member
עשו לו הסבה למודו?

נכון אבל עכשיו הקטר חדש ויסע עוד
שנים רבות ! מבחני הנסיעה הראשונים עברו בהצלחה יתרה וה-"רוצח" יסע ויצחק גם על הקטרים החדשים. תיקונו עלה 2 מיליון ש"ח.
עשו לו הסבה למודו?
ואם משקיעים מיליוני שקלים למה לא לשים מייבש אויר בשביל הסעת קומותיים מקוצרת? אגב נסעתי עוד פעם השבוע מרכבת ראשון ועוד פעם ראיתי את הדאבל דראק המקורקע.. הוא יותר זמן מקורקע מאשר פעיל איזה קטר פגע בקרון של הDD?

לא עשו הסבה למודו ולא הותקן מייבש

עשו לו הסבה למודו?
ואם משקיעים מיליוני שקלים למה לא לשים מייבש אויר בשביל הסעת קומותיים מקוצרת? אגב נסעתי עוד פעם השבוע מרכבת ראשון ועוד פעם ראיתי את הדאבל דראק המקורקע.. הוא יותר זמן מקורקע מאשר פעיל איזה קטר פגע בקרון של הDD?
לא עשו הסבה למודו ולא הותקן מייבש
אויר עקב התנגדות מפעלי בומברדייה לגרירת קרונותייהם בידי קטרים ישנים.

singera

New member
זו הבעיה החזותית או בעיה טכנית?

עשו לו הסבה למודו?
זו הבעיה החזותית או בעיה טכנית?

מצב
הנושא נעול.
למעלה