הרהור

הרהור

שלום לכולן כידוע, אין לי ילדים וזה לי הריוני הראשון. אני עדיין לא מרגישה אמא. אני מרגישה בהריון. חשבתי שאולי אני בעצם כבר כן אמא, בגלל העובר שצומח בתוכי והוא כבר ממש בנאדם (שבוע 28), ולא עוד מעט אמא. אז רציתי לשאול לדעתכן, אמא זה מזמן השתרשות העובר? מזמן הלידה? מזמן התחושה של אמא?? מתי אנו הופכות לאמהות?? שלכן עוד מעט אמא ואולי כבר אמא

jess ועוד

New member
איזה שאלה פילוסופית

אני לא מחשיבה את עצמי אמא עד שאין לי תינוק ביד כרגע זה עובר למרות שהם די מושלמים בשלב מסויים

אןלי זה הסימן????

מהצהרים עד הערב לא הרגשתי את העובר המתוק, והוא בד"כ תינוק פעיל, אז קצת נלחצתי. מה עשיתי בתור לחוצה??? התיישבתי מול קופסת וופלים עם שוקולד - ובלסתי. בסוף הוא הואיל בטובו להזיז את התחת שלו. אתם חושבים שאולי זה כבר סימן לאמהות???

שנילי

New member
שלום לך עוד מעט אמא...

קודם כל נעים מאוד דבר שני אני חושבת שאת מזה מתוקה בגלל שאת חושבת שאת צריכה לחגוג כי אתן בהריון אז ככה לכל ההריוניות, תקדימו את המאוחר לכו לחגוג תקנו לכם משהו אני חושבת שכאשר אשא נכנסת להריון היא אמא לכל דבר אז כן תחגגו
שנילי.

לבעסת כל האמהות - לקחו לנו את היום

כן, כן, היום כבר אין יום האם אלא "יום המשפחה" ואפילו במסיבה של יום המשפחה בגם של אריאלי לא היה פעם אחת את השיר "אמא יקרה לי", ואני שואלת - מה? לא מגיע לנו? אנחנו לא סוחבות אותם 9 חודשים? לא מטפלות בהם אח"כ? יוחזר יום האם לאלתר !!!

שוויון זכיות???

נכון, כשהיינו קטנים, היה רק יום האם ולא יום המשפחה. אז מה קרה הגברים נעלבו שלא מתייחסים אליהם???? יש מקרים שאנו לא רוצות שוויון זכויות, אנו רוצות זכויות יתר !!!

noasheli

New member
כל יום הוא יום האם!!!

זה מה שאמא שלי נהגה לומר לנו וכיום אני חושבת שהיא צודקת. יום האם או יום האב - שיעריכו בכל יום אותנו.

שרון9

New member
לדעתי...

אני לא מאמינה גדולה בחיבור האוטומטי הזה בין תינוק לאמא שלו. למרות שאני ממש קשורה כבר לבובונית שבבטן, אני לא מחשיבה את זה כאמהות. יש לי חברה שכשהיא ילדה, היא ציפתה להרגיש מעין קשר מיידי לתינוקת שלה, וכשזה לא קרה, היא היתה נורא מאוכזבת. לקח לה זמן (וגם אם זה כמה שעות) להתחבר לכל הסיפור הזה. את אמא כשאת מרגישה שאת אמא, אין פה "טבעי" ואין "אוטומטי". זו לפחות דעתי...

tonti

New member
מסכימה עם שרון!

כשמרגישים מרגישים. על עצמי אני יכולה לומר שמאוד השתנתי. בדברים קטנים אבל חשובים. נגיד במה שאני אוכלת, באיך שאני נוהגת. יש בי אחריות מסויימת שלא היתה לי קודם אבל זה מאוד אינדבידואלי.

נשמי

New member
מסכימה עם שרון וטונטי......

לדעתי קשר הוא דבר שנבנה למרות שאני כבר יותר אחראית ומתה כבר לראות אותו... ואני מכנה אותו בשם שלו... אבל אני גם קצת חוששת שאולי לא אדע מה לעשות כשהוא יבוא יש לי חוש מדהים לילדים ותמיד אמרו לי "את תהיהי אמא מדהימה..." יחי הצניעות על הבוקר.... אז אני אזרום ובטח שיהיה בסדר...

anat i

New member
אני לא יודעת מתי הרגע שבו אנחנו

באופן רשמי נחשבות לאמהות וכנראה שגם אין לזה תשובה נכונה או לא נכונה. מה שכן, לי (וגם שמעתי את זה מאחרות) לקח הרבה הרבה זמן עד שקלטתי את העובדה שהפכתי לאמא. התחושות והרגשות האלה לא נוצרות בבת אחת באיזשהו רגע מסויים אלא נבנות לאט לאט ולפעמים ממש ממש לאט. לרגשות אמהיים לוקח זמן להתפתח וזה לא קורה ביום אחד בטח שלא ברגע אחד. עד היום עוד יש לעיתים רגעים בהם אני מסתכלת על הבן הגדול שלי ולא קולטת שאני אמא שלו, של ילד כל כך גדול וקרה לי לא פעם שהוא קרא לי אמא בזמן שאמא שלי היתה בסביבה ולרגע היה נדמה לי שבעצם הוא קורא לה...

למעלה