הרהורים....

הרהורים....

רק רציתי לומר שאני שם לב לאיזה גל של הודעות דיכי שעוברת פה בפורום בזמן האחרון, אני לא בא לבקר פה אף אחד, אבל אחרי שאני קורא פה את ההודעות, עולה לי השאלה של למה? למה כל כך הרבה אנשים מרגישים שנמאס להם מהחיים, למה ההרגשה הכללית היא שאנשים (ואני לא מכליל פה!) שרויים באיזשהוא דיכאון תמידי כזה? זה מזכיר לי שהייתי השנה במצעד הגאווה, ואני זוכר שחשבתי, יש פה כל כך הרבה אנרגיה של שמחה וחגיגה באוויר, אבל מצד שני יש כל כך הרבה עצב, אני הסתכלתי על האנשים וראיתי כל כך הרבה כאב, כל כך הרבה אנשים אבודים, שפשוט צריכים חיבוק, הרגשה שאוהבים אותם, שמקבלים אותם כמו שהם. נראה שככל שאנחנו מחפשים אחר האהבה הזאת, היא מתרחקת מאיתנו, וככל שהרצון הזה יותר חזק, ההרגשה שאנחנו נופלים יותר ויותר לתהום. השאלה שלי בעצם היא, האם אנחנו מחפשים במקום הנכון? אני רוצה עכשיו לענות על השאלה הזאת אבל אני נזכר במשהוא שמישהוא פעם אמר לי, שלפעמים בשביל לעזור לאנשים, צריך לבוא מהמקום שלהם, ולכן הפעם אני לא ינסה ללתת את הדוגמא האישית שלי, אני גם לא ינסה לענות על השאלה ששאלתי, אני חושב שאני פשוט ישאל עוד שאלות. והשאלה שאני חושב שאנחנו באמת צריכים לשאול היא, האם, הרצון לאהבה בא ממקום של חוסר או של שפע? הכוונה שהיא שכאשר אני מחפש את האחר, האם מבפנים ההרגשה היא שאני אוהב את עצמי? האם שאני מסתכל במראה אני אוהב את מה שאני רואה? ולא רק מבחינה חיצונית, אלה גם מה שיש בפנים. האם אני אוהב את עצמי? אני חושב שזו השאלה האמיתית ואני לא מצפה שתענו עליה, רק תחשבו עליה. שלכם בר ילד אוהב!

DecayCell

New member
זה מסובך

[אגב, אני חייב לציין שמימי עוד לא נתקלתי בטיפוס מאושר כמוך -- לפחות עפ"י ההודעות שלך כאן...] אושר של בני-אדם הוא דבר מסובך, וכך גם הגורמים לו. בהתחשב בכך שהחיים היום בסומליה שונים לגמרי ממה שאנחנו מכירים, אני לא יכול לדמיין בכלל אם יש שם אנשים מאושרים. אני יודע שאני לא הייתי מאושר לו הייתי שם -- אבל זה הגיוני שלא ימצא אפילו אדם אחד מאושר? לא בטוח. לדיכאון יש הרבה סיבות, ומחסור בחיבה [לאו דווקא מחסור אמיתי -- גם הרגשה כזו מספיקה, בין שהיא מוצדקת ובין שלאו] הוא אחת מהן. כשאנשים לא בטוחים בעצמם או לא אוהבים את עצמם, סביר להניח שהם יחפשו חיבה מאנשים אחרים, והחיפוש העיקש הזה יכול, לדעתי, להצביע הרבה פעמים על מחסור במשהו פנימי, ולאו דווקא צורך אמיתי בזוגיות [למרות שאני מניח שאף אחד לא יתנגד יותר מדי -- יש דרגות שונות של... "נואשות"
]. בלע, יצא מבולבל מעט. ניחא, זו דעתי...

resputin

New member
תראה,

דכאון בא בהרבה צורות להרבה סוגים שונים של אנשים. לאו דווקא יש קשר בין דכאון לבדידות לרצון להיות עם מישהו, אבל הרבה אנשים לפעמים מקשרים את זה. הרבה אנשים מחפשים אהבה בשביל להיות מאושרים, כאשר אהבה היא לאו דווקא מה שיהפוך אותם למאושרים, אבל העיסוק הזה שבחיפוש עוזר להם להשאר על הרגליים. אושר יכול לבוא מהמון גורמים שונים, לאו דווקא אהבה. ואם זאת כל מה שנותר לי לאחל לכל אותם בודדים מיואשים להתעודד, לקחת עצמם בידיים ועם או בלי קשר בעתיד אני בטוח שהם ימצאו אהבה במועד כזה או אחר.

James Hammerton

New member
אני חושב שאהבה היא פחות הסיבה

הסיבה העיקרית לדיכאון היא חוסר קבלה מהסביבה, חשש מתגובה של ההורים, של החברים הקרובים, מהשינוי האדיר בחיים כתוצאה מהיציאה מהארון... לא פלא שהומוסקסואלים ולסביות נוטים יותר לדכאון, ומקרי ההתאבדויות באופן כללי בעולם גבוהים יותר בקהילה. אני דווקא חושב שהשאלה של אהבה ובן זוג פחות גורמת לזה, כמובן היא משחקת תפקיד אבל אם תשאל הומו למה הוא עצוב ובדכאון - אני חושב שאהבה נכזבת או חוסר בבן זוג לא תהיה הסיבה העיקרית...

הבנתם אותי אבל לא...

מה שהתכוונתי זה שסיבה מאד עיקרית של דיכאון היא שאנחנו מחפשים או רוצים משהוא שאין לנו, ולפעמים הפיתרון הכי פשוט הוא שאנחנו מוצאים אותו בעצמנו, החיפוש אחרי הבן זוג הוא רק צורה אחת של זה, שמתבטאת אצל המון אנשים, יוצרת הרבה בעיות כמו דיכאון, החצנה (או המקרה ההפוך, הפנמה) וכל זה כתוצאה מאי הבנה שבשביל למצוא את האהבה הזאת אם במקום שנסתכל החוצה, נסתכל פנימה במקום, נמצא את מה שאנחנו מחפשים, כי הרי מי יכול לאהוב אותנו יותר מאיתנו? אוהב בר ילד מאושר (סתם ככה, בלי סיבה!)

TheMadKow

New member
סתם המצלה

למי שאוהב לקרוא, וספרות מדע בדיוני, את "חוף הפלדה" של ג'ון וארלי. זה יתן לכם כמה נקודות לחשיבה בנושא...

בר חמוד,

דבר ראשון ולפני הכל אני רק רוצה להגיד לך שאתה בנאדם מדהים, זה הכל, אתה פשוט משהו מיוחד ונדיר. לאב יו מן! "יוווווו הנה כוכב הצפון!" "אבל הוא במערב" "יוווווו הנה כוכב המערב!" כן, ככה זה כשאתה בחוג סיורים עם אנשים שלא יודעים לנווט.

merci boucoup mon cherry!../images/Emo41.gif

או התרגום (למי שלא יודע צרפתית): תודה מותק!! אני רק מקווה שרשמתי את זה בלי שגיעות כתיב...

Zenith87

New member
שגיאות כתיב

עד כמה שאני יודע כותבים cheri cherry זה דובדבן באנגלית. יצא לך משפט גאוני אם תשאל אותי. אני צריך לאמץ את זה

למעלה