הרהורים על ניתוח קיסרי (ארוך ארוך)

הרהורים על ניתוח קיסרי (ארוך ארוך)

טוב, בנות, עברו חודשיים והמחשבות שלי לאט לאט מסתדרות. אני חושבת המון על הניתוח ואני חייבת לשתף אתכן בכמה הרהורים וגם לתת כמה טיפים בסוף. אני חושבת שזה עשוי קצת לדכא, אז מי שלא רוצה לדעת - אני ממליצה לה לדלג להודעה הבאה
אני לא יודעת מי מכן זוכרת, אבל אני שהיתי 3 ימים בחדר לידה לפני שהחליטו ליילד את הילדים בניתוח קיסרי. בשל כך הגעתי לניתוח מותשת, כואבת, שפוכה לחלוטין וחסרת כוחות. אני חושבת שזו הסיבה המרכזית לכך שהיו לי סיבוכים אחרי הניתוח. מסקנה ראשונה: לא לנסות להיות גיבורות גדולות. אם הלידה לא מתקדמת, להבין שאין מה לעשות וללכת לניתוח. גם לא סובלים הרבה בחדר לידה, וגם ההתאוששות מהניתוח מהירה יותר. אבל! (וזה אבל ע-נ-ק) ניתוח הוא לא לידה. העובדה שלא עברתי לידה ממש מפריע לי ברמה שלא תיארתי לעצמי. כמה שהייתי מוכנה לכך שההריון יסתיים בניתוח, זה לא עזר, ואני עדיין מרגישה החמצה אדירה. חוץ מזה, ניתוח הוא ניתוח. זו פעולה פולשנית לגוף בריא. הגוף נחתך והופך להיות "חולה". זה קשה פיזית וקשה גם נפשית. פתאום יש צלקת גדולה ומכוערת בגוף שהיה ללא פגם עד אז (שהולכת ונעלמת, אבל קיימת). כמה דברים שצריך לדעת: 1. מי שעושה ניתוח עם הרדמה חלקית חייבת לדעת שבניתוח עצמו מרגישים הרבה! מרגישים את הידיים של המנתחים נוברות בבטן ומוציאות את התינוק. זו תחושה מזעזעת. לא כואבת אבל מפחידה. אני חושבת שאם הייתי יודעת את זה קודם הייתי פחות נבהלת. אז לידיעתכן. מרגישים. לא כואב, אבל מרגישים! 2. כדי שלא יהיו רפלקסים מסוכנים קושרים את הידיים. לא נעים אבל לא נורא. היות ואת זה ידעתי והייתי מוכנה לכך, זה ממש לא הטריד. 3. את התינוק רואים לשנייה וחצי, כי מיד מוציאים אותו מחדר הניתוח ואותך משאירים כדי לתפור. הבעל יכול לצאת ולהיות עם התינוק. אחרי הניתוח עוברים לחדר התאוששות לכמה שעות. זה אומר שלא רואים את התינוק לכמה שעות טובות! אני השתגעתי מזה. כשהגעתי למחלקת יולדות הייתי צריכה להתחנן שיביאו לי את הילדים (לא יכולתי לקום כמובן). חשבתי שאני יוצאת מדעתי עד שהביאו לי אותם. טיפים: 1. לשים בתיק קשיות לשתיה. נורא צמאים אחרי הניתוח וקשה להתרומם כדי לשתות באופן נורמלי. 2. למי שיש כריתי מומלץ להביא אותו לבי"ח. זו היתה הצלה אמיתית בשביל השינה וההנקה. 3. שינה בלילה: להשכיב ישר את המיטה ולישון על הצד. אמנם קשה וכואב להגיע למצב הזה, אבל ברגע שהצלחת להגיע, זו הדרך הכי טובה לישון. 4. להניק אבל להניק באופן שפוי! אני יצאתי מדעתי בהנקות ורק גרמתי לעצמי להיות יותר חולה. אחרי הניתוח חשוב לנוח ולישון טוב בלילה, גם אם זה אומר שהתינוק יקבל בקבוק פעם אחת. תאמינו לי, שום דבר רע לא יקרה מפעם אחת, ואתן תהיו אמהות בריאות וטובות יותר. אני מקווה שלא הפחדתי יותר מדי, אבל אני חושבת שאלה דברים שחשוב לדעת ולחשוב עליהם.

למעלה