הרגשה לשולחן או בופה??

reut2reut

New member
הרגשה לשולחן או בופה??

שלום לכולם, החלטנו בחתונתינו ללכת על הגשה לשולחן. יותר נכון אני החלטתי ושכנעתי את החצי עד שנמאס לו והוא נכנע. הייתי בהרבה חתונות שהיה בהן בופה ונהנתי אבל אני אוהבת יותר שהכל מגיע לשולחן לא צריך להסתובב עם צלחת ביד לחפש את המנה הרצויה. לא קורה שמתיישבים ואז מגלים שחסר לחם ושוב מתיישבים ומגלים שחסר סלט... מה שהכי מפריע לי בבופה זה שלעיתים נוצרת שרשרת אנשים ארוכה ויש תחושה שחזרנו לחדר אוכל בצבא. מצד שני יתרון עצום בבופה הוא שהאוכל לא קוטע את המסיבה והמסיבה ממשיכה רצוף וכל אחד יכול לאכול מתי שהוא רוצה. יש גם אווירה של אכול כי יכולתך שהאורח הישראלי המצוי אוהב. בכל מקרה לשתי דרכי ההגשה חסרונות ויתרונות.. מה אתם אומרים? יש לי הרגשה שאני במיעוט.. (אגב זוהי סתם שאלת סקר שכזאת ממש לא התכוונתי לפגוע במי שבחר בופה כמו שאמרתי לכל יתרון וחסרון ועל טעם וריח אין מה להתווכח)

80רוני

New member
אני באמת מנסה שזה יהיה איכפת לי..

אבל זה ממש ממש לא משנה לי בגלל החסרונות/יתרונות שמנית לכל שיטה... ומשום שלי זה לא משנה והחצי רוצה בופה-שיהיה בופה..

לנו יהיה בופה, נראה לי יותר יפה

לעיין ויותר נוח. אנשים יסתובבו להם יפגשו אנשים וידברו להם.

גם לנו יהיה בופה,

הרבה יותר נוח, והרבה יותר פרקטי, כל אחד לוקח כמה שהוא רוצה, מתי שהוא רוצה, ולגבי השורות, צריך לתאם עם הקייטרינג שיהיו כמה שיותר עמדות.. ואז הכל בסדר.

girafa24

New member
שאלה טובה ויש כמה שיקולים

אני חשבתי לפני שסגרנו עם הקייטרינג שעדיף בופה (פחות "פורמלי" לטעמי...) אבל כמות המוזמנים שלנו היתה גדולה וחששנו שאם הרבה אנשים יסתובבו בין השולחנות לא יהיה נוח, ועדיף שאת ההתהלכויות יעשו רק המלצרים (ואלה שיוצאים או חוזרים מרחבת הריקודים) ולא כל ה300 איש... פשוט כי זה יהיה צפוף ומועד לפורענות. תסתכלי על המקום ומה הוא מאפשר: במקום קטן ואינטימי - לדעתי עדיף הגשה. במקום גדול ורחב - עדיף בופה (אחרת עד שהמלצר יגיע/יחלק את המנות יש סכוי שהאוכל יתקרר/האנשים יגוועו ברעב...) ואני מניחה שיש עוד שיקולים שלא חשבתי עליהם. בכל אופן, אצלנו היתה הגשה ולהפתעתי היה ממש נהדר. כדאי לחשוב על שיקולים "טכניים" ולא רק על טעמנו באירועים. בהצלחה!

איריסג

New member
אצלנו היו 400 איש...

ולא היתה צפיפות ולא היו תורים - זה לדעתי קרה משתי סיבות: האחת - כי היו לנו 10 מזנונים (5 סלטים , 5 מנות עיקריות ותוספות - בכל אחד מהחמישה היו את אותם דברים) והסיבה השניה היא שעשינו חתונה הפוכה כך שמלכתחילה הזרימה אל המזנונים היתה הדרגתית. אני מקבלת חום בחתונות שיש בהם הגשה - זה תמיד מעצבן אותי, אני תמיד מרגישה שאני מחכה שעות לאוכל - ואיכשהוא כשאני כבר מחליטה ללכת לרקוד - בדיוק אז עובר המלצר עם המנה העיקרית - ומשאיר לי את המנה שדווקא פחות רציתי... (כי לא הייתי ליד השולחןלהגיד מה אני רוצה), ואם זה לא הגשה אמריקאית אז תמיד התוספות מגיעות - את מתמלאת עם האורז והתפוחי אדמה (כי את כבר מתה מרעב...) - ואחרי המון זמן מגיעה העיקרית. לכן אצלנו היה בופה - כל אחד לקח מה שהוא רוצה, כמה שהוא רוצה - וכולם היו מבסוטים. לאורחים המבוגרים היתה הגשה לשולחן - המלצר שאל מה הם רוצים והביא להם.

בחתונה הפוכה מזנון זה חובה

ביום בצהרים נפגשתי לקפה עם ידיד שמתחתן באוגוסט ודיברנו על החתונה שלי - והוא החמיא על המזנונים, ואיך שלא היה צפוף, וכמה שהיה טעים. אבל בחתונה הפוכה זה חלק מהעניין. לא מנהלים לאורחים את זמן האוכל ואין לחץ. אבל בכל מקרה, אני עם איריסג, לא אוהבת מלצרי חתונות.

chenshotokan

New member
אני עושה חתונה הפוכה - החופה אחרי

המנה השניה.. ואנחנו עושים הגשה... יש מבוגרים שמאוד מאוד נעלבים מהבופה.. שהם צריכים ללכת לקחת לבד.. אנשים מבוגרים אוהבים שמגישים להם.. אישית מאוד רצינו בופה.. אבל הבנו שלמבוגרים זה הרבה פחות נוח.. יש גם אנשים שקשה להם לקום וללכת ולקחת. צריך להתחשב גם בם.

דשבורד

New member
נעלבים../images/Emo35.gif

אני די בטוחה, שעבור הרבה אנשים מבוגרים זה אולי פחות נוח, אבל מעליב? לא מכובד? מנסיוני עם מזנונים זה מאוד יפה/מכובד/טעים/ראוי- הכל שאלה של איך עושים את זה נכון, ומקום מכובד ידע לעשות מזנונים מכובדים לא פחות. מקום לא מכובד, יתן גם הגשה לא מכובדת, וזה בערך הכלל היחידי בענין זה.

בחתונה הפוכה זה מתבקש כי

בחתונה הפוכה אין לך את הלחץ על המזנונים שיש בחתונה רגילה, כי כל אחד מגיע בזמן שלו. ולדעתי, התור במזנון זה השיקול העיקרי נגד מזנון, ואם זה נפתר - אין סיבה לעשות בהגשה (ותעזבו אותי מכל הנעלבים).

Darth Foofoo

New member
אני גם בעד הגשה

כמה סיבות . 1. אנשים מכבדים אותי ובאים לחגוג איתי את היום המיוחד שלי אני צריכה לכבד אותם חזרה . 2. אם תספרי כמה מלצרים מסתובבים באירוע של הגשה או קייטרינג המספר שווה או אפילו יותר. 3. אני שונאת לעמוד בתור לאוכל ( הסצנה של אוליבר טוויסט עם האוכל יושבת לי עמוק עמוק בתודעה ). 4. אני אוהבת במפנקים אותי ומביאים לי אוכל . אין סיבה שלא יפנקו את האורחים שלי ויתנו להם שירות טוב. אבל אני מסייגת , בופה שעשוי כמו שצריך ומקצועי לא סובל מתחלואות הפקקים והחוסרים והפספוסים של המנות הטובות .

foxik

New member
אנחנו גם הגשה

כי מבחינתי זה יותר נוח ובאמת יותר מכובד. וגם לכל המבוגרים שיהיה להם קשה להסתובב ולחפש אוכל כל הערב.

לאחר בדיקה מעמיקה... בופה

אבא שלי מאד רצה שנעשה הגשה, כי הוא שייך קצת לדור הקודם ובעיניו זה יותר מכובד הגשה מאשר שאנשים יעמדו בתור. אחרי דין ודברים, סוכם על 2 שולחנות הגשה למבוגרים מהמשפחה (שזה אכן הגיוני שאנשים בני 70 לא יעמדו בתור, ועם הגשה הם לא צריכים לסנג'ר את הנכדים להביא להם אוכל...), והשאר בופה. יש בזה משהו שהגשה זה יותר מכובד ומסודר, אבל החסרונות עולים על היתרונות: 1. אירוע בופה הרבה יותר זורם, אנשים יכולים לקחת אוכל כמה שהם רוצים מתי שהם רוצים. 2. באירוע בופה האוכל מיתקתק יותר מהר, ואז המסיבה מתחילה מוקדם יותר, וכל הערב לא מתבזבז על האוכל (עד שמגישים כל מנה, ואוספים אותה, ואז עד שמגישים את המנה הבאה... להתייבש מזה!). 3. באירוע בופה רוב הגנים משאירים מזנון אחד פתוח כל הלילה, כך שאם מישהו רוצה לנשנש משהו כדי למתן את האלכוהול, הוא יכול לעשות את זה גם באחת בלילה... 4. בגן שלנו, בטעימות, מנהלת האירועים אמרה שבאירוע בופה היא הרבה יותר גמישה בקשר לתוספות לא בתשלום (למשל אם רשום שאפשר לבחור 3 תוספות לצד המנה העיקרית, אז בבופה היא יכולה לתת לנו גם 4, אבל בהגשה אי אפשר), אז בבופה הבחירה הרבה יותר גדולה. 5. האירוע הרבה פחות מעונב (טוב, זה כבר יתרון יחסי) בבופה, אז אולי אם זוג קצת יותר מבוגר מתחתן, חתונה שנייה או משהו- אז הגשה יותר מתאים, אבל כשזוג צעיר מתחתן- אז רצוי אירוע קליל וזורם ולא נוקשה עם הגשה שלוקחת הרבה זמן ושלבים.... בהצלחה בכל אופן בכל מה שתבחרי!

sansi22

New member
יותר יוקרתית? לדעת מי?

זה קצת מצחיק להגיד שזה עניין של טעם ובאותו משפט גם להגיד שהגשה יותר יוקרתית..

reut2reut

New member
כמו שאמרתי יתרונות וחסרונות

לשתי ההגשות האמת שהשירשור הזה רק הוציא אותי יותר מבולבלת כי פתאום גיליתי חסרונות ויתרונות שלא חשבתי אליהם... אני אשאר בהגשה אמריקאית.. מסכימה שזה מקצר את המסיבה.. אבל שיהיה. לדעתי, זה לא יותר יוקרתי אבל יוצר אירוע קצת יותר רשמי ופחות קליל.

למעלה