הרב לנדו התחיל לקרוץ לשמאל

DANIAVNI

Well-known member
מקווה שלא יעשו איתו קואליציה
עדיף מנסור עבאס .

DANIAVNI

Well-known member
במה זה עדיף על זה מבחינתך אם שניהם בוחריהם לא מתגייסים?
1. מנסור עבאס יסייע לגייס את החרדים ולפי מה שהבנתי הוא לא מתנגד לשירות לאומי של ערבים
2. ההשקעה במגזר הערבי מקובלת לחלוטין
3. אני גם באופן כללי בעד זה שתהיה נציגות בממשלה לערביי ישראל וליתר המגזרים באוכלוסייה ללא קשר לתוצאות הבחירות כלומר בכל מקרה הייתי רוצה נציג ערבי, נציג דרוזי ונציג חרדי אחד .
4. המגזר הערבי בסך הכל השתלב במדינת ישראל בצורה טובה .

evglev1

Well-known member
מנהל
נראה שהדעה של מנסור עבאס על ההתיישבות באיו"ש שהוא מתנגד לה יותר חיובית מזו של הרב לנדו שממש בז לציבור המתיישבים כפי שאף שמלאני ציוני לא היה מרשה לדבר כמוהו, אה בעצם כן, שולמית אלוני דיברה כמוהו.
יש הבדל גדול .
הערבים שלא מתגייסים לא מקבלים הטבות וקיצבאות.
לא באופן רשמי, אבל ערבי שמעלים מיסים לא נענש.

1ספי11

Well-known member
נראה שהדעה של מנסור עבאס על ההתיישבות באיו"ש שהוא מתנגד לה יותר חיובית מזו של הרב לנדו שממש בז לציבור המתיישבים כפי שאף שמלאני ציוני לא היה מרשה לדבר כמוהו, אה בעצם כן, שולמית אלוני דיברה כמוהו.
מסתבר שעבאס דואג למדינה יהודית ודמוקרטית יותר ממך ומסמוטריץ.

לא באופן רשמי, אבל ערבי שמעלים מיסים לא נענש.
מאיפה השקר הזה?

evglev1

Well-known member
מנהל

1ספי11

Well-known member
מסתבר שעבאס דואג למדינה יהודית ודמוקרטית יותר ממך ומסמוטריץ.

Harrington

Well-known member
מנהל

הרב לנדו התחיל לקרוץ לשמאל​

הרב לנדו לא עוסק בקריצות. הוא אומר את דעתו כפי שהיא. בדרך כלל מדובר בדעה שלא משתנה. לעתים מבקשים ממנו להתבטא בדרך מסוימת, עקב צרכים פוליטיים של עסקני המגזר הפוליטיים. יהיה מי שייהנה לתרגם את זה כ"קריצה לשמאל", אבל יהיה קשה למצוא חידוש גדול או מיוחד בדברים.

תכל'ס, לחרדים יש אינטרס מובהק מהיום ועד ליום הבחירות, להציג את עצמם ככאלה שנמצאים על הגדר, כלומר שיתכן שיילכו עם כל צד שהוא. זה מגדיל את ההתחייבויות של כל הצדדים כלפיהם (למשל התחייבויות של מנהיגי אופוזיציה להתעלם מענייני גיוס אם ייבחרו ויקבלו את תמיכת מפלגות המגזר). כמובן שבחלק מהמקרים ההתחייבויות האלה לא תפורסמנה ויתקבלו מאחורי הקלעים בלבד. במקרים אחרים הדברים יפורסמו. הכל על-פי האינטרסים הפוליטיים בכל רגע נתון.

מה יקרה בפועל? איש לא יודע נכון להיום ורק הזמן ילמד.

DANIAVNI

Well-known member
הרב לנדו לא עוסק בקריצות. הוא אומר את דעתו כפי שהיא. בדרך כלל מדובר בדעה שלא משתנה. לעתים מבקשים ממנו להתבטא בדרך מסוימת, עקב צרכים פוליטיים של עסקני המגזר הפוליטיים. יהיה מי שייהנה לתרגם את זה כ"קריצה לשמאל", אבל יהיה קשה למצוא חידוש גדול או מיוחד בדברים.

תכל'ס, לחרדים יש אינטרס מובהק מהיום ועד ליום הבחירות, להציג את עצמם ככאלה שנמצאים על הגדר, כלומר שיתכן שיילכו עם כל צד שהוא. זה מגדיל את ההתחייבויות של כל הצדדים כלפיהם (למשל התחייבויות של מנהיגי אופוזיציה להתעלם מענייני גיוס אם ייבחרו ויקבלו את תמיכת מפלגות המגזר). כמובן שבחלק מהמקרים ההתחייבויות האלה לא תפורסמנה ויתקבלו מאחורי הקלעים בלבד. במקרים אחרים הדברים יפורסמו. הכל על-פי האינטרסים הפוליטיים בכל רגע נתון.

שמע, איך שהוא דיבר, אפילו חצרוני, כסיף יאיר גולן ואייכמן עודה הסמיקו .

Harrington

Well-known member
מנהל
שמע, איך שהוא דיבר, אפילו חצרוני, כסיף יאיר גולן ואייכמן עודה הסמיקו .
אין לי מושג על מה אתה מדבר. לא אדע עד שלא תעבור מסיסמאות נבובות לפוסט מפורט ומבואר.

לשיקולך.

evglev1

Well-known member
מנהל

אם זה מה שהרב לנדו חושב אז שותפיו הטבעיים הם מזהה התהליכים ועופר כסיף ולא ביבי, לא סמוטריץ' ולא בן גביר.

1ספי11

Well-known member
אם זה מה שהרב לנדו חושב אז שותפיו הטבעיים הם מזהה התהליכים ועופר כסיף ולא ביבי, לא סמוטריץ' ולא בן גביר.

רק בעולם המעוות שלך כל עולמו של אדם מכיל רק נושא אחד שמכתיב את מעשיו.

Harrington

Well-known member
מנהל
אני לא יודע מה הרב לנדו חושב ואני גם לא בטוח מדוע זה אמור לענין אותי. אם הוא חושב את מה שאמר, שיבושם לו. אני לא חושב שהוא טועה משמעותית. אני כן חושב שהוא הוטעה, אבל זה משחרר אותו מבחינתי מ'אשמה' על הדברים הללו. תכל'ס אם זו דעת התורה של הרב, אני לא רואה בזה כל בעיה. היא הגיונית לחלוטין ואני הקטן בוודאי לא אחלוק על דעת התורה הזו.

לא רואה קשר בין דעת תורה זו למזהה התהליכים או אישים אחרים כלשהם. כל אחד ודעתו. אולם כאמור, נלענ"ד שהרב פשוט הוטעה ומתוך כך דבריו אלו די חסרי רלוונטיות עניינית. זה כמובן לא צריך למנוע מהתקשורת ורל"בים אחרים (לא נזכיר שמות ;-)) לעשות מהם צימעס כאילו יש כאן משהו מיוחד או יוצא דופן (אין) ולנסות לנצל את דברי הרב כדי ליצור פילוג בין הכיפות השחורות לסרוגות. אך הגיוני שיפעלו כך והם הרי מנסים זאת כבר כמה שנים. תצטרך לסלוח לי אם לא אלך בראש זקוף ועיניים פקוחות אל תוך מלכודת השווא השקרית הזאת.

DANIAVNI

Well-known member
למעלה