הקצפה זוועתית במכונה של דלונגי...

tut175

New member
הקצפה זוועתית במכונה של דלונגי...

יש לי מכונה חשמלית של דלונגי. אני לא ממש יודעת דגם וכאלה אבל זו מכונה עם משאבה בת בערך 4 שנים. המכונה הייתה מושבתת המ-ון זמן ורק לאחרונה חזרנו להשתמש בה. אז האספרסו יוצא ממש בסדר (בהתחלה היה לו צבע של מרק עוף
אבל אחרי כמה שימושים הצלחתי להגיע לקפה כמו שצריך וקרמה יפה) הבעיות מתחילות עם ההקצפה. ברז הקיטור עשוי פלסטיק והקצה שלו במין צורת משולש שנכנס פנימה (כמו חץ רק השפיץ כלפי פנים... סליחה על העילגות
) אני מעבירה את המכונה למצב של הוצאת קיטור ומחכה עד שהנורה נדלקת, אבל כשאני פותחת את הסטימר יוצאים די הרבה מים(בערך 1-2 ס"מ בתוך כוס). אני חוזרת על הפעולה עד שיוצאים ממש מעט מים, אבל אני לא מצליחה להביא למצב שלא יהיו מים בכלל. בנוסף גם ההקצפה עצמה יוצאת די זוועה. יוצא למעלה קצף קשה וסבוני (כמו של קצף אמבטיה...) ולמטה חלב חם. סיבוב הכוס וערבוב קל לא עוזרים. עבדתי פעם עם סטימר מתכת רגיל, מקצועי, כמו שצריך, ואני יודעת שתהליך ההקצפה אמור להתחיל כשקצה הסטימר "מנשק" את החלב מלמעלה, ורק אחרי כמה שניות מכניסים את הסטימר לחלב. כשאני עושה ככה עם הסטימר הזה, יוצאות לי ה-מ-ו-ן בועות גדולות. ההקצפה הכי פחות גרועה יוצאת כשאני על ההתחלה מכניסה את הסטימר עד הסוף לתוך החלב. (ואז מתקבלת הקצפה כמו שתיארתי קודם) אז יש לכם המלצות או שזו המכונה וזה מה יש
סליחה על האורך
ו
מראש
 

knappertsbusch

New member
האינטואציה שלך נכונה

בכל מקרה לא תגיע כנראה לאיכות הקצפה של סטימר מקצועי, אבל מה שאני עשיתי בזמנו עם סטימר בעייתי (של SEACO מיושנת) היה להתחיל כשהסטימר בתחתית הכוס, לעלות בעדינות למעלה תוך כדי שהחלב "מקבל" ערבול, ומשתדל למצוא מהר את "נקודת הגלישה" בה ניתן לבנות קצף. לקח לי כמה חודשים להגיע להקצפה סבירה, אז אולי תוכל להתנחם בכך...
 

tut175

New member
../images/Emo13.gifאני בת

ואני קצת מאוכזבת כי ניסיתי כבר בערך בכל דרך (להתחיל למטה ולעלות, להתחיל למעלה ולרדת, להתחיל באמצע, לעלות לרדת ו... הבנת, נכון?
) בכל מקרה עבדתי כבר עם קפה ובמכונה מקצועית אני יודעת להקציף, כנראה שתנאים מקצועיים מקלים הרבה פעמים את העבודה... ועוד שאלה- כשהתחלתי לעבוד על המכונה הזו הייתי בהלם מזה שאני צריכה לכבות את הזרימה של המים, והיא לא מפסיקה אוטומטית אחרי 30/60 מ"ל (שוב, אני רגילה לציוד יותר מקצועי...) זה נפוץ? איך אמורים להכין אספרסו מדוייק ככה? ושוב, אולי אני אענה לעצמי שזו המכונה וזה מה יש, וקפה אמיתי כמו שצריך לא ייצא ל מזה
 

knappertsbusch

New member
אופס, קבלי התנצלות ../images/Emo140.gif

תוספות: לגבי הפסקת הזרימה - זה קיים לרוב רק במכונות אוטומטיות גדולות, וגם במכונות ביתיות יקרות למדי נדיר למצוא את האופציה הזאת. בכל מקרה, אספרסו מדויק אמורים להכין על פי הסתכלות על הצבע ואופן הזרימה, כך שאני מוצא זאת פחות קריטי. בקיצור, נפוץ. לגבי הקצפה - כנראה שדו המכונה, וזה מה שיש. בשבילי קפה אמיתי הוא בכלל אספרסו כפול ללא כלום, אז לי זה דווקא עונה על השאלה...
 

kuansara

New member
אם את אומרת שיוצאים קצת מים...

במהלך ההקצפה יתכן שהדוד לא מצליח להגיע לטמפ' מספיק גבוהות. כמו בקומקום חשמלי שבו מצטברת אבנית. יכול להיות שצריך לנקות את הדוד ע"י חומר ניקוי מתאים, בייחוד כשאת אומרת שהמכונה לא היתה בשימוש זמן רב.
 
למעלה