הקסם השחור של מרלין...

Fkl0ster

New member
הקסם השחור של מרלין...../images/Emo28.gif

לפי כמה שבועות הופיע שרשור שעסק בתמחור רמקולים מסוימים, באמצעותו התוודעתי לראשונה ליצרן שלא הכרתי עד כה: Merlin Music. כהרגלי במקרה כזה, הרצתי חיפוש ברשת: 37 ביקורות מושלמות (5 מתוך 5) ב-audioreview לרמקול המדפי ו-110 ביקורות כמעט מושלמות לרצפתי. הסקרנות שלי גברה וביצעתי מחקר מעמיק על שני הדגמים לפי רשימת הביקורות המובאת באתר החברה: בכל הביקורות כולן זכו הרמקולים לתשואות ומחמאות. החלטתי "לרדת לעם" ולבצע חיפוש ב-audioasylum ו-audiogon - הסתבר לי שמאגר המידע שם לגביהם עצום כך שקשה היה לסנן את ההודעות המגוונות אך בכל אלו שדגמתי הם הוזכרו לטובה. באחד מהם שאל חבר פורום האם הרמקול הרצפתי עדיף על דגם הכניסה של Kharma היקר ממנו בצורה משמעותית – התפלגות התשובות הייתה פחות או יותר זהה... כך הלך ונבנה אצלי רף ציפיות גבוה והסקרנות שלי התעצמה עוד יותר. מאחר ואני חיפאי החלטתי שאני חייב להגיע להתרשמות בחנות היבואן 'סטריאו נטו' ולשמוע הכצעקתה. בעת הגעתי הופתעתי מקוטנה של החנות והמבחר הצנוע, אך בדיעבד הסתבר לי שנמצאת שם פנינה מיוחדת במינה העונה לשם TSM. אדלג ישר לסוף ואומר בפה מלא: ה-hype, לגביו לפחות, אכן מוצדק לטעמי. אוסיף ואומר כי אם אחיו הגדול, ה-VSM משמר את תכונותיו ומוסיף משלו - כפי שרומזות הביקורות - זו ודאי תהא חוויה עילאית. אני מודה ומתוודה שנסיוני עם רמקולי על הינו מועט, אך אני יכול לסכם באמת ובתמים שלא שמעתי רמקול ברמת המחיר הזו ואף צפונה עד 20K שיכול להוות תחרות ממשית ל-TSM, מלבד הבאס – מגבלה מולדת של רוב הרמקולים המדפיים. קשה היה לי לעמוד על אופיים של הרמקולים הללו בדקות ההאזנה הראשונות מאחר ואין להם נטייה בולטת לשייך לעצמם אופי מסוים. לפיכך אנסה "ללכוד" את החוויה לה הייתי עד: המרלין מנגנים כיחידה מגובשת אחת, top-to-bottom מה שנקרא. הם ניחנים ברמת שקיפות מדהימה לרמקול קונבנציונלי, כל מה שיש בהקלטה יוצא החוצה בכפוף לפוטנציאל הטמון ברכיבים האחרים. זוהי אותה שקיפות שלהערכתי איפשרה לי להבחין בסדרת ההבדלים המשמעותיים ששמעתי מעודי בין שני מקורות: Audio Refinement CD Complete Alpha ו-Bluenote Koala (בעל יציאה שפופרתית), אבל זה כבר נושא להודעה נפרדת. הרמקולים החושפניים הללו רגישים מאד להגברה ומקור ויש לי הרגשה שאלו שעימם הם מודגמים (ה-Bluenote המדובר ו-Almarro A318A שפופרתי) עדיין רחוקים מלמצות את יכולותיהם. למרות היותם מפורטים מאד הם שומרים על איזון מופתי: הם אינם מעייפים, או צורמים. עם זאת, הם גם אינם חמים מטבעם, אלא נשמעים ניטרליים וללא שמץ של קורלציה לאורך טווח התדרים (בחנתי אותם גם עם ה-Audio Refinement Complete Alpha, סט של מגבר וקומפקט נטולי זכוכיות) או במילים אחרות: נאמנים למקור אך ללא כל סטריליות נלוות. הבמה גדולה במימדיה (אם כי לא יוצאת דופן, להערכתי ניתן לשייך זאת לתנאי האקוסטיקה במקום) ושומרת על תלת מימדיות נאה עם הפרדה מובחנת בין הכלים השונים ומיקומם במרחב. את הייחוד שבהם הייתי מסכם בשתי מילים: איזון כולל. הרבה פעמים אני פוגש ברמקולים המצטיינים בתחומים ספציפיים, אך נמצאים פושרים באחרים ולוקים בחסר בנותרים. אני לא יודע איך המתכנן שלהם עושה זאת, אך הוא כנראה מאד מוכשר מאחר והוא ניווט בהצלחה יתרה בין הדילמות שעמדו בפניו והוציא תחת ידיו רמקול ללא כל חולשות שאוזני יכולה לזהות! שימו לב - אין להסיק מכך כי הם "מושלמים". יש רמקולים המתעלים עליהם בנקודות ממש בכל הקשור לתלת מימדיות ומוסיקליות (Sonus Faber Cremona Auditor) או פירוט ומהירות (ProAc Response 1sc), אך אין עוד רמקול אחד לו האזנתי שיודע לרצות את המאזין עם מנה גדושה ומספקת בהחלט של ארבעת התכונות האלו גם יחד "and then some", בחבילה אחת נטולת רבב משמעותי. צרפו לכך תג מחיר אטראקטיבי (כמעט מחיר חו"ל) והרי לכם נירוונה אודיופילית בזעיר אנפין וחשוב יותר מכל: בהישג יד... לפחות עבורי.

nvinyl66

New member
תתחדש

ותהנה. באמת שמעתי המון דברים נפלאים על הרמקולים שלהם. נראה לי שמה שכתבת קשור לשרשור אחר שהיה כאן בנושא הרוויוס. כשאתה מגיע עם רמת ציפיות גבוהה כל כך אחרי כל כך הרבה רויוס (ולפי התיאור שלך עשית ככל יכולתך להיות ביקורתי כלפיהן) - קשה מאוד לשפוט רמקול באופן לא מוטה. לרוב התגובה היא משהו בסיגנון של "זה הכל?" או "ואו". קשה למצוא איזושהי דעה באמצע במקרה כאלה.

רוזי1

New member
את ההבדל בין KOALA ובין

CDP אחרים דוגמת ה- Audio Refinement אפשר להבחין גם במערכות לא חושפניות במיוחד.

Fkl0ster

New member
אתה מדבר מנסיון? מדוע אם כן ההבדל..

כה דרמטי? או שה-Koala טוב במיוחד או שה-Audio Refinement וה"אחרים" כדבריך (תוכל לציין אלו בדיוק?) רעים במיוחד...

רוזי1

New member
המכשיר אצלי בבית (דגם ה- SS)

(כדי שלא אצתרך להשתמש בכל מיני מייצבי מתח:) הוא נותן "פרזטציה" אחרת לעומת כל ה- CDP ששמעתי, עד טווח של מעל 5K$ (לא שמעתי את כל ה- CDP שיש...) לטעמי הוא עושה הכל נכון יותר ובאופן משמעותי.

nvinyl66

New member
אחרים

זה מושג כולל למדי, אבל את ה audio refinement שמעתי בכמה סטים - ואף פעם לא התלהבתי באופן יוצא דופן. שום דבר איום ונורא רק שדעתי (ורק לדעתי כמובן) מדובר בנגן CD סביר, שנשמע פחות ממחירו (חדש). בארהב וקנדה יש פער גבוה בין מחירו חדש והמחיר המשומש - מה שמעיד שאינו שומר היטב על הערך (חדש MSRP 995 עד לאחרונה, ונימכר ב 500 דולר ).

רונן ס

New member
כתיבה יפה אבל

לדעתי, אחרי קריאה כה גדולה של חומר, קשה מאוד לתת חוות דעת שאין בה גם חלקים שכבר קראת בין אם במודע או שלא במודע. שלא יובן שאני לא נותן לך קרדיט פשוט לדעתי אף אחד מאיתנו אינו חסין בפני הדברים הללו. לכן לדעתי, נכון יותר להגיע "טאבולה ראסה" לפני שבודקים כל מוצר ורק אחר כך, אם ממש חייבים, לקבל תמיכות מביקורות מקצועיות (עלק). בכל מקרה- נשמע מעניין מאוד :) רונן

Fkl0ster

New member
אני חולק על דבריך

ביקורות חיוביות יוצרות רף ציפיות גבוה ובמקרה דנן רף הציפיות היה גבוה במיוחד. מנסיוני, ככל שהציפיות מתגברות כך גדלים הסיכויים להתאכזב מאחר והן גורמות לך לבחון את המוצר תחת קריטריונים נוקשים יותר מאשר אם היית מגיע "טאבולה ראסה" ועם סיכויים דומים להתלהב או להתאכזב. אם להוסיף על קו המחשבה שלך, הרי שלא מדובר ברמקול מרשים מבחינה ויזואלית כך שסימפטום ה"שמיעה דרך העיניים" נעדר מכאן כמעט לחלוטין ומה שהכי חשוב עמד פה למבחן: איך שזה נשמע.

רומן ט

New member
לדעתי אתה מרמה את עצמך

נכון, לפעמים מרוב הציפיות מתקבלת אכזבה גדולה. אבל לפעמים גם מרוב ההייפ והציפיות המוח לא נותן לך להתאכזב (אלא אם זה ממש ממש רע) ואתה משכנע את עצמך שזה מעולה. בקיצור, צריך תמיד לזכור שהמוח מתעתע בנו לא פעם, וכל דיעה מוקדמת יכולה להשפיע על החווייה והדיעה שלנו, לטוב ולרע. כמובן שאני לא אומר שהרמקול לא לטעמך, ואם אהבת - אשריך. אני רק מתייחס לטענה שלך שאם קראת המון ביקורות מתלהבות מראש, אתה בהכרח תהיה יותר ביקורתי. הרבה פעמים (לא תמיד כמובן) זה לא נכון, ואפילו הפוך.

nvinyl66

New member
מסכים

אני הפסקתי לקחת את עצמי ברצינות בשבועות הראשונים בהם מכשיר נמצא אצלי כי לוקח זמן לסנן את הצליל מההייפ. לצערי, אשתי הפסיקה לקחת אותי ברצינות גם בחודשים שלאחר מכן....

ron99

New member
רונן צודק במקרה הזה - אם יצרת רף

ציפייה גבוהה זה כבר אומר שהרושם של המוצר בעיינך הוא חיובי.

Fkl0ster

New member
מפתיעה אותי ה"התעקשות" שלכם

אני מבסס את דעתי על סמך נסיון קודם שלי: היו מקרים בהם התפרסמו ביקורות טובות מאד על מוצר מסוים אך בפועל הוא התגלה סביר בביצועיו, כזה שלדעתי אינו מצדיק את שלל הביקורות החיוביות עליו. למען האמת, רוב הפעמים בהן פעלתי על פי המלצות של אחרים גיליתי שמה שנאמר אינו מוצדק ודווקא רמקולים אחרים שלא זכו לתשומת לב מיוחדת מצד מבקרים התגלו כטובים מאד לטעמי כך שאם לשפוט לפי ה-Track Record האישי שלי בנושא הזה, הייתי אמור להתאכזב קשות מהרמקול הזה. במציאות התרחש המקרה ההפוך, זו באמת חיה משונה ומיוחדת במינה עבורי מהבחינה הזו - "אנומליה", אם תרצו. לפיכך שללתי לגבי את האפשרות שהייתי מוטה לטובה וציינתי שאם כבר הייתי מוטה הרי שזה היה לרעה נוכח אירועי העבר. לכו לשפוט בעצמכם, אינני שולל את האפשרות שמסקנותיכם תהיינה שונות בתכלית משלי. אני מציע שכל אחד ישאף לגבש דעה משלו בכל הקשור להשפעה הפסיכולוגית הזו לגביו אך אל נא תשללו את זו של אחר. אין כאן אמת אבסולוטית אחת, המסקנות הן אינדבידואליות אבל אנחנו כבר חורגים לתחום מדעי החברה שעינינו אינו לכאן.

למעלה