הקמת חברה בע"מ במקביל לעבודה כשכירה במקום אחר

שדמת

New member
הקמת חברה בע"מ במקביל לעבודה כשכירה במקום אחר

שלום,
אני עובדת כשכירה בחברה שאין לי בה מניות.
בנוסף אני שוקלת להתחיל לתת יעוצים פרטיים כפרילנסרית.
מכיוון שהיעוצים הם בתחום שבו טעות (גם אם היא נעשתה בתום לב) עלולה לגרום לנזק חמור ללקוח, חשבתי להקים חברה בע"מ על מנת להגן על רכושי הפרטי במקרה שבו חלילה תקרה טעות ויתבעו אותי.
אני לא מצפה שההכנסות מהעבודה כעצמאית יהיו גבוהות במיוחד (נניח 4000 ש"ח לחודש בהתחלה), ומצד שני דרושה השקעה ראשונית בציוד, כך שאני מניחה שהשנה הראשונה לא תהיה רווחית. בהתחלה הכוונה היא לא למשוך משכורת מהחברה, אלא להמשיך להתפרנס רק ממשכורתי כשכירה, ולהחזיר את הרווחים לחברה עד לכיסוי כל ההוצאות של ההקמה. אני מניחה שזה יקח כשנה. רק אח"כ אתחיל למשוך משכורת מהחברה לפי ההכנסות, ותמיד אשאיר בה כסף מספיק לעבודה שוטפת.

אשמח לדעת כמה עולה להקים חברה כזו מבחינת אגרות וניהול החשבונות (הבנתי שניהול החשבונות מסובך יותר מעוסק מורשה?) האם זה משתלם בכלל? ואילו זכויות שיש לי כשכירה היום יפגעו כתוצאה מכך?
האם תשמר זכותי לדמי אבטלה אם אפוטר מעבודתי כשכירה? ושאר הזכויות בביטוח לאומי? (חופשת לידה וכו').

תודה מראש!

שדמת

New member
ושכחתי לשאול

אם למשל החברה תרוויח 48000 ש"ח לשנה אחרי הוצאות. כמה כסף מזה ישאר לי אחרי כל המיסים והאגרות ועלות רו"ח?

חברה

שלום,

1. ספק אם התאגדות כחברה תשחרר אותך מאחריות ותביעות. עדיף ביטוח אחריות מקצועית.

2. אגרת הקמה עולה 2,591 ש"ח ואגרה שנתית - 1,475 ש"ח. אם לא תסדרי לבד תצטרכי עו"ד, בתשלום כמובן

3. חברה מחויבת בהנ"ח כפולה וברו"ח. העלויות נעות בין 500 ל-800 ש"ח להנ"ח לחודש ובין 2,000 ל-6,000 ש"ח לדוח השנתי.

4. אינך זכאית לדמי אבטלה. לגבי חופשת לידה - ראי בטופס תביעה של בט"ל

5. מרווח של 48 אש"ח לפני אגרות והוצאות רו"ח לא ישאר הרבה. מס חברות הוא 25%. אם תמשכי דיבידנד - המס השולי מהמשכורת. עדיף למשוך משכורת בגובה הרווח.

לסיכום, אם נתעלם מההיבט השיווקי והתדמית, ככל שיש כאלה, אני לא רואה טעם בהקמת חברה. יש גם סוגיה של ניצול הפסדים, אבל אני חושב שזה די והותר

יום טוב,

mstern

New member
עוד דבר

אני בכלל לא בטוח שהקמת החברה תגן על רכושך הפרטי ביום פקודה. בהרבה מקרים (בבנקים למשל) חותמים על ערבויות אישיות וגם במקרה של רשלנות הרמת המסך מהירה מאוד. אם כל הסיפור הוא 4000 ש"ח לחודש זה אומר שאחרי הוצאות ומיסים במקרה הטוב יישארו לך 40% כך שאינני בטוח שזה בכלל כדאי.

שדמת

New member
תודה רבה לשני העונים ושאלה נוספת

אגב, אין לי שום כוונה לקחת הלוואות מבנקים או משהו כזה, אלא להשקיע הון עצמי לרכישת הציוד. רציתי רק הגנה למקרה של טעות (רשלנות בתום לב, כלומר טעות שבעל מקצוע סביר עלול לעשות).

לגבי דמי אבטלה, אני רוצה לחדד את השאלה, כי לא בטוחה שהובנה:
אם אני עובדת כשכירה במוסד ציבורי, שאיני בעלים בו (למשל ברשות ממשלתית או חברה גדולה),
ובנוסף - במקביל אני פותחת חברה בע"מ או עוסקת פטורה/מורשה.
ונניח שבעוד שנה מפטרים אותי מהמוסד הציבורי והעבודה כעצמאית עדיין לא רווחית- לא אהיה זכאית לדמי אבטלה עבור המשכורת מהמוסד ההוא מפני שבמקביל אני בעלת חברה אחרת?

שדמת

בוקר טוב,

1. ביטוח אחריות מקצועית זה הפתרון למרות שהוא יקר. יש מזמיני עבודה שדורשים את זה כתנאי להתקשרות

2. לגבי עבודתך כשכירה - אין שום בעיה של זכאות לאבטלה. אולם מאחר ואת לא מובטלת, למרות שאינך מרוויחה, יש בעיה. יש סעיף מיוחד ששומר את זכאותך לאבטלה אם העסק שפתחת נסגר תוך 24 חודש מהקמתו

בהצלחה,

למעלה